• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Desserter

    Gammeldags æblekage med flødeskum

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 6 måneder siden

    Æblekage set forfra

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Er der noget bedre end god gammeldags æblekage med flødeskum og æblekagerasp som dessert. Det er der nok, men æblekage er en klassiker, som aldrig går af mode, pga. den gode smag og fordi, æblekage ligger rigtigt dejligt i maven bagefter. Man får aldrig den følelse, at det var for “meget”. Og når man bor på Fyn, er æblekage mange fynboers “national dessert”.

    Prøv også Mormors hemmelige æblekage opskrift

    Gå til
    • Fynsk opskrift
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Fynsk opskrift

    Klassisk opskrift på æblekage med makroner og æblekagerasp er en gammel fynsk opskrift som vi laver mange gange hvert år. Ofte tilsætter vi kun lidt rasp og nyder æblekagen med iskold flødeskum. Du får i øvrigt den bedste æblekage, når du bruger søde fynske æbler, som ikke indeholder for meget saft, og her har vi det fynske Fillipa æble, som både er sødt og lidt tør i konsistensen.

    • Æblekage set forfra
      Æblekage set forfra
    • Æblekage set fra oven
      Æblekage set fra oven
    • Æblekage med flødeskum
      Æblekage med flødeskum

    📋 Opskrift

    Æblekage set forfra

    Gammeldags æblekage med flødeskum

    Opskrift på Gammeldags æblekage med flødeskum
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 25 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 45 min
    Ret Desserter
    Køkken Dansk
    Antal 8 Personer
    Kalorier 17 %

    Ingredienser
      

    • 750 gram Madæbler (renset vægt F. eks modne Filippa æbler)
    • ½ dl vand
    • 80 gram sukker (Til æblegrød)
    • 1 stk. vaniljestang
    • ½ dl Citron (Kan udelades)

    Ingredienser ristet rasp

    • 75 gram rasp (Evt. kan der også bruges færdig æblekage rasp fra supermarkedet.)
    • 50 gram sukker
    • 75 gram smør

    Tilbehør

    • 75 gram makroner
    • ¼ l piskefløde 38 %
    • 1 håndfuld hindbær (eller brombær)

    Sådan gør du
     

    • Skyl æblerne og skræl dem. Skær dem i små stykker og læg dem op i en gryde.
    • Tilsæt vand.
    • Tilsæt evt. citronsaft, æbler ikke tager farve og bliver brune. (kan udelades).
    • Sæt gryden med vand og æblestykker over på en kogeplade, læg låg på og skru op helt op for varmen.
    • Flæk en vaniljestang, skrab kornene ud og put dem ned til æblerne i gryden. (Sammen med stang).
    • Når indholdet i gryden koger, skru ned på middelvarme og behold låget på gryden.
    • Husk og rør rundt i gryden engang imellem.
    • Kog æblestykkerne i ca. 20 minutter, til de er helt bløde.
    • Sluk for pladen og tag gryden væk fra varmen. Hæld de kogte æbler over i en skål. Smid vaniljestang væk.
    • Rør det til mos og tilsæt sukker.
    • Sæt skålen til afkøling.

    Fremgangsmåde æblekagerasp

    • Hæld rasp og sukker i en anden skål og bland det sammen.
    • Smelt smørret og rasp på en pande og brun raspen ved middelvarme. Pas på at det ikke brænder på. Rør hele tiden i det.
    • Tag panden af varmen, sluk for pladen og hæld den brunede rasp i en skål.
    • Kom makroner i en plasticpose og knus dem med noget tungt, f.eks. en kagerulle.
    • Bland makroner og ristet rasp.

    Fremgangsmåde æblekage

    • Tag skålen med æblemos og fordel nu skiftevis æblemos og ristet rasp. Begynd og slut af med æblemosen.
    • Hæld fløden i en skål med høje sider. Pisk fløden stiv med et piskeris eller en elpisker. Pas på med at piske for længe, så kommer flødeskummen til at smage dårligere.
    • Fordel flødeskum over æblekagen.
    • Pynt med hindbær, brombær eller knuste makroner.
    • Server straks.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 343kcal (17%) | Kulhydrater: 38g (13%) | Protein: 2g (4%) | Fedt: 22g (34%) | Mættet fedt: 13g (81%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 7g | Trans fedt: 1g | Fiber: 3g (13%) | Sukker: 28g (31%) | Vitamin A: 758IU (15%) | Vitamin C: 11mg (13%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 1mg (7%) | Vitamin K: 6µg (6%) | Calcium: 36mg (4%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 14µg (4%) | Jern: 1mg (6%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 12mg (3%) | Fosfor: 47mg (5%)
    Keyword Gammeldags æblekage med flødeskum
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid er ca. 25 min. Samlet tid er ca. 45 min. Opskrift til 8 personer

    🥘 Ingredienser

    • 750 gram Madæbler (renset vægt F. eks modne Filippa æbler)
    • ½ dl vand
    • 80 gram sukker (Til æblegrød)
    • 1 stk. vaniljestang
    • ½ dl Citron (Kan udelades)

    Ingredienser ristet rasp

    • 75 gram rasp (Evt. kan der også bruges færdig æblekage rasp fra supermarkedet.)
    • 50 gram sukker
    • 75 gram smør

    🥗 Tilbehør

    • 75 gram makroner
    • ¼ l piskefløde 38 %
    • 1 håndfuld hindbær eller skovbrombær

    🔪 Sådan gør du

    1. Skyl æblerne og skræl dem. Skær dem i små stykker og læg dem op i en gryde.
    2. Tilsæt vand.
    3. Tilsæt evt. citronsaft, æbler ikke tager farve og bliver brune. (kan udelades).
    4. Sæt gryden med vand og æblestykker over på en kogeplade, læg låg på og skru op helt op for varmen.
    5. Flæk en vaniljestang, skrab kornene ud og put dem ned til æblerne i gryden. (Sammen med stang).
    6. Når indholdet i gryden koger, skru ned på middelvarme og behold låget på gryden.
    7. Husk og rør rundt i gryden engang imellem.
    8. Kog æblestykkerne i ca. 20 minutter, til de er helt bløde.
    9. Sluk for pladen og tag gryden væk fra varmen. Hæld de kogte æbler over i en skål. Smid vaniljestang væk.
    10. Rør det til mos og tilsæt sukker.
    11. Sæt skålen til afkøling.

    Fremgangsmåde æblekagerasp

    1. Hæld rasp og sukker i en anden skål og bland det sammen.
    2. Smelt smørret og rasp på en pande og brun raspen ved middelvarme. Pas på at det ikke brænder på. Rør hele tiden i det.
    3. Tag panden af varmen, sluk for pladen og hæld den brunede rasp i en skål.
    4. Kom makroner i en plasticpose og knus dem med noget tungt, f.eks. en kagerulle.
    5. Bland makroner og ristet rasp.

    Fremgangsmåde æblekage

    1. Tag skålen med æblemos og fordel nu skiftevis æblemos og ristet rasp. Begynd og slut af med æblemosen.
    2. Hæld fløden i en skål med høje sider. Pisk fløden stiv med et piskeris eller en elpisker. Pas på med at piske for længe, så kommer flødeskummen til at smage dårligere.
    3. Fordel flødeskum over æblekagen.
    4. Pynt med hindbær, brombær eller knuste makroner.
    5. Server straks.

    💭❓ Tips og FAQ

    ❓ FAQ

    Hvad er det bedste æble til æblekage?

    Fillipa, rød Ingrid Marie og rød Belle de Boskoop

    Kan alle æbler bruges til æblekage?

    Ja næsten, men de mest velegnede er søde med en lidt tør og grov konsistens. Er æblet for saftigt og fint, bliver æblekagen for blød og flyder ud.

    Hvilke æbler er ikke velegnet til æblekage eller æbleflæsk?

    Cox orange, Granny Smith, eller æbler med særpræget smag.

    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Langtidsstegning af oksespidsbryst
    Lammeculotte med rosmarinkartofler »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Desserter Tags: æbler, citron, fløde, vanilje

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind