• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Marmelade- og sylteopskrifter

    Æblemarmelade med vanilje

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 8 måneder siden

    Æblemarmelade med vanilje

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total19
    • 19
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her er den Gamle opskrift på æblemarmelade med vanilje, som mange kender og elsker. Æblemarmelade er en af de nemmeste marmelader at lave, da konsistensen er god med det samme, og der ikke skal tilsættes pektin, som rød melatin.

    Gå til
    • Æblemarmelade klassisk opskrift
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 💬 Kommentarer

    Æblemarmelade klassisk opskrift

    Man bør skrælle æbler inden de bruges til marmelade, af to vigtige årsager. Æbler med stød skal kasseres, og det kan være svært at se, hvis æblet ikke bliver skrællet. Derudover kan små æbleskræller være lidt ubehagelige at spise. Derudover klæder æbleskræller heller ikke æblemarmeladen.

    Opbevaring

    • Æblemarmelade opbevares bedst køligt i køleskabet eller en tør og kølig kælder.
    • Vi anbefaler du læser denne artikel, Henkogning af marmelade øger holdbarhed
    • Måske du vil prøve vores Brombærmarmelade med vanilje og æblemarmelade med rom

    📋 Opskrift

    Æblemarmelade med vanilje

    Æblemarmelade med vanilje

    Æblemarmelade med vanilje er en dejlig mild marmelade og her får du den gode gamle klassiske opskrift.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 20 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 35 min
    Ret Marmelade- og sylteopskrifter
    Køkken Dansk
    Antal 6 Glas
    Kalorier 21 %

    Ingredienser
      

    • 2 kg Æbler
    • ¼ liter Vand
    • 400 g Sukker (rørsukker eller alm.)
    • 1 stk. Vaniljestang
    • 1 stk. Citron (saft og den gule skal (Kan udelades))
    • 1 tsk. Atamon

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde æblemarmelade med skrællede æbler

    • Tag en stor gryde og kom vand og citronsaften i.
    • Skyl og vask æblerne grundigt. Skræl æblerne og skær dem i 4 både eller grove stykker med det samme. Fjern kernehus, indtørret blomst og stilk. Hvis der er brune stødpletter, fjernes de, da marmeladen ellers forringes væsentligt.
    • Skær æblebåde i mindre stykker, og kom det i gryden, som kan står på en vægt, så du kan holde øje med, når du har 2 kilo færdig frugt.
    • Varm det langsomt op, og pas på, at æbler ikke brænder på. Kog det i ca. 10 – 15 minutter. Mos æbler så æblestykker nemmere koger ud.
    • Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud, og kom det i mosen. Kom den tomme vaniljestang med.
    • Tilsæt næsten al sukkeret, men hold en kopfuld tilbage.
    • Lad det koge lidt, og smag så på æblemarmeladen, er den for syrlig, kommes resten af sukkeret i, ellers koger du marmeladen videre i yderligere 10 til 15 minutter, eller indtil du har en færdig marmelade uden for mange klumper. Hvis du har klumper kan du blende marmeladen i gryden. (Men pas på med "sprøjt" fra marmeladen).
    • Tag gryden af varmen og atamon røres i.
    • Marmeladen fyldes i rengjorte skoldede glas, der derefter er skyllet i atamon og marmeladen bindes til med det samme.

    Fremgangsmåde æblemarmelade med æbler med skræl

    • Hvis du ikke vil skrælle dine æbler inden du bruger dem til marmelade, kan du gøre følgende, når du har vasket og skyllet æblerne, fjernet kernehus, indtørret blomst og stilk
    • Tag nu en kødhakker eller en blender og lav æblerne til æblemos.
    • Kom mosen i gryden med vandet og citronsaft og skal. Dette gøres for, at undgå at æblemosen bliver for brun.
    • Varm indholdet langsomt op under låg.
    • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Kom både korn og stænger med i gryden og rør rundt.
    • Mosen koges nu i ca. 10 min.
    • Sukkeret drysses i og den fine æblemarmelade koges yderligere 10 min. Blend nu marmeladen, så skallen på æbler findeles yderlige.
    • Tag gryden af varmen og atamon røres i.
    • Marmeladen fyldes i rengjorte skoldede glas der derefter er skyllet i atamon og bindes til med det samme.
    • Æblemarmeladen sættes mørkt og køligt og skal helst stå og trække i ca. 14 dage inden du kan bruge af glasset,for at smagen udvikles perfekt.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 419kcal (21%) | Kulhydrater: 106g (35%) | Protein: 1g (2%) | Fedt: 1g (2%) | Mættet fedt: 1g (6%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 1g | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 99g (110%) | Vitamin A: 7IU | Vitamin C: 13mg (16%) | Calcium: 33mg (3%) | Jern: 1mg (6%)
    Keyword Æblemarmelade med vanilje
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 35 min. Opskrift giver 6 glas marmelade

    🥘 Ingredienser

    • 2 kg Æbler
    • ¼ liter Vand
    • 400 g Sukker rørsukker eller alm.
    • 1 stk. Vaniljestang
    • 1 stk. Citron saft og den gule skal (Kan udelades)
    • 1 tsk. Atamon

    🔪 Sådan gør du

    Fremgangsmåde æblemarmelade med skrællede æbler

    1. Tag en stor gryde og kom vand og citronsaften i.
    2. Skyl og vask æblerne grundigt. Skræl æblerne og skær dem i 4 både eller grove stykker med det samme. Fjern kernehus, indtørret blomst og stilk. Hvis der er brune stødpletter, fjernes de, da marmeladen ellers forringes væsentligt.
    3. Skær æblebåde i mindre stykker, og kom det i gryden, som kan står på en vægt, så du kan holde øje med, når du har 2 kilo færdig frugt.
    4. Varm det langsomt op, og pas på, at æbler ikke brænder på. Kog det i ca. 10 – 15 minutter. Mos æbler så æblestykker nemmere koger ud.
    5. Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud, og kom det i mosen. Kom den tomme vaniljestang med.
    6. Tilsæt næsten al sukkeret, men hold en kopfuld tilbage.
    7. Lad det koge lidt, og smag så på æblemarmeladen, er den for syrlig, kommes resten af sukkeret i, ellers koger du marmeladen videre i yderligere 10 til 15 minutter, eller indtil du har en færdig marmelade uden for mange klumper. Hvis du har klumper kan du blende marmeladen i gryden. (Men pas på med “sprøjt” fra marmeladen).
    8. Tag gryden af varmen og atamon røres i.
    9. Marmeladen fyldes i rengjorte skoldede glas, der derefter er skyllet i atamon og marmeladen bindes til med det samme.

    Fremgangsmåde æblemarmelade med æbler med skræl

    1. Hvis du ikke vil skrælle dine æbler inden du bruger dem til marmelade, kan du gøre følgende, når du har vasket og skyllet æblerne, fjernet kernehus, indtørret blomst og stilk
    2. Tag nu en kødhakker eller en blender og lav æblerne til æblemos.
    3. Kom mosen i gryden med vandet og citronsaft og skal. Dette gøres for, at undgå at æblemosen bliver for brun.
    4. Varm indholdet langsomt op under låg.
    5. Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Kom både korn og stænger med i gryden og rør rundt.
    6. Mosen koges nu i ca. 10 min.
    7. Sukkeret drysses i og den fine æblemarmelade koges yderligere 10 min. Blend nu marmeladen, så skallen på æbler findeles yderlige.
    8. Tag gryden af varmen og atamon røres i.
    9. Marmeladen fyldes i rengjorte skoldede glas der derefter er skyllet i atamon og bindes til med det samme.
    10. Æblemarmeladen sættes mørkt og køligt og skal helst stå og trække i ca. 14 dage inden du kan bruge af glasset,for at smagen udvikles perfekt.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    1. Når du har tilsat sukkeret, kan du tage gryden af varmen, og lade marmeladen trække til næste dag i gryden, og derefter varme indholdet op, og komme marmeladen på glas. Dette gøres for at udvikle smagen yderligere.
    2. Man kan benytte vaniljesukker fra bøtte, hvis man ikke ønsker at bruge ægte vanilje. Beregn ca. to tsk. eller følg vejledningen på vanilje dåsen.
    3. Når æblerne er moset, skal de kommes i vandet tilsat med citron med det samme, ellers bliver mosen brun.
    4. Askorbinsyre tabletter kan købes på apoteket. Disse forhindrer effektivt at marmeladen bliver brun. Askorbinsyre tabletter tilsættes så samtidigt med sukkeret.

    ❓ FAQ

    Kan man bruge alle slags æbler til æblemarmelade ?

    Nej, æbler skal helst både være søde og lidt syrlige på samme tid.

    Kan man ikke bare bruge et spiseæble ?

    Jo, men smagen bliver lidt kedelig, det er vigtigt der er lidt syrlighed for, at få den rigtige smag frem.

    Æblemarmelade med vanilje
    Hjemmelavet æblemarmelade med vanilje, er en gammel klassisk marmelade
    Del meget gerne
    • Total19
    • 19
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Abehjerne Italia med Spaghetti
    Æblemarmelade med makroner og amaretto »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Marmelade- og sylteopskrifter Tags: æbler, citron, vanilje

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Hanne

      marts 08, 2016 at 1:40 pm

      Vanilje giver bare marmeladen det ekstra 🙂

      Svar
    2. Leif

      oktober 05, 2021 at 5:42 pm

      Hvilke æbler vil i anbefale. Vi har nogle røde som er lidt tørre, men smagen er god

      Svar
      • Bjørn Nielsen

        oktober 05, 2021 at 5:56 pm

        Hej Leif
        Du kan bruge alle modne æbler til æblemarmelade. Både, gule, røde og grønne.
        Men, der er nogle æblesorter der er bedre end andre.
        Rød Belle de boskoop er den bedste, da den har en perfekt smag, konsistens og syrlighed.

        Hilsen
        Bjørn

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind