Chili con carne Texas style er en lidt anderledes udgave af den kendte ret. I Texas style, bruges der nemlig ikke bønner og flåede tomater på dåse. Vi har dog tilsat tomat på dåse i denne opskrift for, at mildne chilismagen bedre til vores smagsløg. Du kan selvfølgelig udelade tomater, hvis du vil have den helt klassiske ægte texas style. Du kan købe de specielle stødte chilipeber vi har brugt i opskriften i de fleste større supermarkeder eller Bazar.
Prøv også chili con carne
Gå til
Tomat og bønner
Til en ægte chili con carne texas style, må der ikke bruges tomat eller bønner. Så vil du have den helt autentiske smag udelades dette. Vi elsker tomater og synes det er svært, at undvære i denne ret, så vi har tomat med. De hvide bønner og kidneybønner er udeladt, men du kan selvfølgelig bare tilsætte bønner, hvis du ikke vil undvære dem.
Tilbehør til Chili con carne texas style
Salsa, mexicanske chips, avocado og guacamole er super lækkert tilbehør. Du kan servere ris eller pasta til chili con carne, sammen med en god salat. Hvis det skal være lidt mere spændende, er ovnbagte majs super lækre, at servere til. Krydr evt. majs med lidt paprika og kanel inden de kommer i ovnen.
Opskrift med noter
Chili con carne, texas style
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Våde ingredienser
- 500 g oksebouillon
- 2 kopper øl (pilsnerøl)
- 2 dl vand
Tørre krydderier
- 1 tsk. ancho (stødt chilipeber)
- 1 tsk. chipotle (stødt chilipeber)
- 1 tsk. spidskommen (stødt)
- 1 spsk. oregano (tørret)
- ½ tsk. kanel
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. kakaopulver
Tilbehør
- 4 dl ris
Sådan gør du
- Tag en skål og rør chilipulverne, spidskommen, oregano, og kanel sammen. Tilsæt lidt vand så du får en tyk pasta. Sæt til side.
- Tag kødet og rens det for fedt og sener. Skær kødet ud i tern og kom det i en skål. Krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt det til side.
- Hak bacon lidt groft. Tag en stor gryde og svits bacon gyldent og sæt det til side. Behold baconfedt i gryden.
- Kom lidt af kødet i gryden af gangen, så det bliver stegt sprødt og gyldent og ikke koger og bliver tørt. Kom det færdige kød i en skål. Undgå, at røre for meget i gryden, da kødet derved har sværere ved, at få stegeskorpe. Når al kødet er stegt færdigt og taget op af gryden og lagt på tallerkenen, skal gryden koges af.
- Hæld en kop vand i gryden og kog vandet ind til det halve. Brug en paletkniv til at skrabe i bunden, så du får al smagen med. Hæld okseskyen over det stegte oksekød på tallerkenen.
- Tør gryden af og tilsæt lidt olivenolie eller hvis der er mere baconfedt.
- Pil og hak løg lidt groft og kom det hele i gryden. Svits løg i et par minutter eller indtil de er blevet blanke. Pil og hak hvidløg og dem friske chili fint. Kom det i gryden med løg og rør godt rundt. Tilsæt nu chilipasta og lad den stege med i ca. 1 minut. Pas på, at det hele ikke brænder fast i bunden af gryden.
- Tilsæt resten af krydderierne og rør rundt. Tilsæt nu de flåede tomater (kan udelades hvis der ønskes ægte texas style chili) og rør godt rundt. Lad det simre et par minutter under låg.
- Tilsæt oksebouillon, øl, vand og rør rundt. Tilsæt nu oksekødet og rør rundt. Nu skrues ned på varmen. Sæt låget på gryden og lad det hele simre et par timer. Rør rundt engang imellem. Retten er færdig, når kødet er mørt.
- Smag til inden servering.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 2 timer. Samlet tid er ca. 2 timer og 20 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Grøntsager
Våde ingredienser
- 500 g oksebouillon
- 2 kopper øl (pilsnerøl)
- 2 dl vand
Tørre krydderier
- 1 tsk. ancho (stødt chilipeber)
- 1 tsk. chipotle (stødt chilipeber)
- 1 tsk. spidskommen (stødt)
- 1 spsk. oregano (tørret)
- ½ tsk. kanel
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. kakaopulver
🥗Tilbehør
- 4 dl ris
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag en skål og rør chilipulverne, spidskommen, oregano, og kanel sammen. Tilsæt lidt vand så du får en tyk pasta. Sæt til side.
- Tag kødet og rens det for fedt og sener. Skær kødet ud i tern og kom det i en skål. Krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt det til side.
- Hak bacon lidt groft. Tag en stor gryde og svits bacon gyldent og sæt det til side. Behold baconfedt i gryden.
- Kom lidt af kødet i gryden af gangen, så det bliver stegt sprødt og gyldent og ikke koger og bliver tørt. Kom det færdige kød i en skål. Undgå, at røre for meget i gryden, da kødet derved har sværere ved, at få stegeskorpe. Når al kødet er stegt færdigt og taget op af gryden og lagt på tallerkenen, skal gryden koges af.
- Hæld en kop vand i gryden og kog vandet ind til det halve. Brug en paletkniv til at skrabe i bunden, så du får al smagen med. Hæld okseskyen over det stegte oksekød på tallerkenen.
- Tør gryden af og tilsæt lidt olivenolie eller hvis der er mere baconfedt.
- Pil og hak løg lidt groft og kom det hele i gryden. Svits løg i et par minutter eller indtil de er blevet blanke. Pil og hak hvidløg og dem friske chili fint. Kom det i gryden med løg og rør godt rundt. Tilsæt nu chilipasta og lad den stege med i ca. 1 minut. Pas på, at det hele ikke brænder fast i bunden af gryden.
- Tilsæt resten af krydderierne og rør rundt. Tilsæt nu de flåede tomater (kan udelades hvis der ønskes ægte texas style chili) og rør godt rundt. Lad det simre et par minutter under låg.
- Tilsæt oksebouillon, øl, vand og rør rundt. Tilsæt nu oksekødet og rør rundt. Nu skrues ned på varmen. Sæt låget på gryden og lad det hele simre et par timer. Rør rundt engang imellem. Retten er færdig, når kødet er mørt.
- Smag til inden servering.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan tilsætte bønner.
- Du kan tilsætte hakkede tomater på dåse
❓ FAQ
I Texas style bruges ingen bønner eller tomat
Til oksekødet er mørt
Ole
Chili Con Carne er altid en lækker ret, men husk på, en rigtig Texas Chili indeholder INGEN Bønner 😛
Bjørn Nielsen
Hej Ole
Nej, der har du ret.
Da vi lavede denne ret, var vi slet ikke klar over, at der var en chili con carne der hed Texas style.
Vi kaldte denne chili con carne, Texas style pga. af tilbehøret 😀
Så nu bliver vi nok på et tidspunkt nødt til, at ændre denne opskrift.
Vi siger tak for oplysningen
Hilsen
Bjørn