Karrysuppe med kylling (klassisk opskrift)
Til 4 personer
Velduftende og skøn krydret opskrift på karrysuppe. Karrysuppe, har masser af smag af karry og er fedtfattig, da der tilsættes kylling til suppen.
Karrysuppe er rigtig skøn efterårs og vintermenu.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Karrysuppe:
- 25 g smør
- 2 tsk. god karry
- 1 zittauerløg, grofthakket
- 1 zittauerløg, grofthakket til kyllingen
- 1 skrællet æble, skåret i små stykker (Vi anbefaler Filippa)
- 1 lille porre, skåret i grove skiver
- 1 1⁄4 liter hønsebouillon
- 1 tsk. groft salt
- friskkværnet peber
- 1 spsk. hvedemel
- 1 dl mælk
- 1 spsk. frisk karry, finthakket (Kan udelades)
- 100 g Kvark eller skyr
- 250 g kyllingebryster skåret i små stykker
Tilbehør til karrysuppe med kylling:
Ristede croutoner
Pynt
- Hakket frisk karry eller persille
Fremgangsmåde Karrysuppe med kylling:
Kom kyllingestykker i en gryde med bouillonen.
Kog det langsomt op.
Kom et løg og porren i og kog det, til kyllingestykker er møre (ca. 10 minutter).
Tag kyllingen op og læg den til side, og behold bouillonen og grøntsager.
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved middel varme. Kom karryen i og rør det rundt.
Svits løg og æbler i ca. 1 min. og tilsæt så bouillon og krydderier.
Kog suppen ved svag varme og under låg ca. 5 min.
Hæld indholdet i en blender og blend suppen indtil den er blank og glat.
Hæld suppen tilbage i gryden og bring den i kog.
Kom nu mel og mælk i en meljævner og lav en meljævning. Rør den ud i suppen.
Tilsæt kvark eller skyr til suppen.
Tilsæt kyllingekødet og kog suppen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
Smag karrysuppen til.
Pynt evt. med lidt grofthakket persille
Servering
Tilsæt f. eks lidt croutoner til karrysuppen
Prøv også Kartoffelsuppe med porrer
Tips til karrysuppe med kylling
Du kan tilsætte kokosmælk og udelade mælkeprodukter
Du kan komme fløde i karrysuppen, hvis du vil kæle for den.
Kommentarer
Ingen kommentarer