Suppe med squashย
Til 8 personer
Af Min Madopskrift
En nem, cremet og lรฆkker suppe, som serveres som forret eller som et let mellemmรฅltid. Du kan tilsรฆtte enten frisk dild, kรธrvel, timian eller basilikum, hvis du รธnsker mere smag.
Ingredienser
- 1000 gram squash, snittet fint i skiver
- 1 lรธg, hakket
- 1 porre, snittet fint i skiver
- 2 fed hvidlรธg, hakket
- Olivenolie
- 1.5 liter grรธntsagsfond
- 1 spsk. Smรธr
- ยฝ fennikel
- ยฝ tsk. chili, knust
- Salt og peber
Tilbehรธr
- Cremefraiche
- Ristet flutes med smรธr
Fremgangsmรฅde
- Rengรธr og klargรธr grรธntsager
- Tag en gryde og svits lรธg og porre i lidt olivenolie.
- Nรฅr lรธg og porre er blรธde tilsรฆttes chili og hvidlรธg. Der krydres med salt og peber.
- Tilsรฆt squash, rรธr rundt og lad det simre i ca. 15 min. med lรฅget sat lidt pรฅ skrรฅ, sรฅ lidt af dampen kan slippe ud.
- Kom grรธntsagsfond i gryden og rรธr godt rundt og lad det hele simre under lรฅg i ca. 15 minutter.
- Hรฆld nu blandingen gennem en sigte ned i en stor skรฅl og kom grรธntsagerne i sigten ned i en blenderen sammen med lidt af fonden.
- Pas pรฅ med ikke at brรฆnde dig i denne proces. Lad det evt. kรธle lidt ned sรฅ det ikke damper mere inden du blender.
- Blend indtil du har en cremet suppe og kom det i en gryde sammen med fonden i skรฅlen og kog det langsomt op.
- Til sidst smages til med salt og peber og kom en klat smรธr i der rรธres ud i suppen inden servering.
Servering
- Server straks og i smรฅ skรฅle med en klat cremefraiche. Pynt evt. med finthakkede blade fra toppen af fennikel.
Tips
- Suppen er velegnet til at spise kold.
- Smรธr kan udelades.


















Kommentarer
Ingen kommentarer