Suppe med squash
Til 8 personer
Af Min Madopskrift
En nem, cremet og lækker suppe, som serveres som forret eller som et let mellemmåltid. Du kan tilsætte enten frisk dild, kørvel, timian eller basilikum, hvis du ønsker mere smag.
Ingredienser
- 1000 gram squash, snittet fint i skiver
- 1 løg, hakket
- 1 porre, snittet fint i skiver
- 2 fed hvidløg, hakket
- Olivenolie
- 1.5 liter grøntsagsfond
- 1 spsk. Smør
- ½ fennikel
- ½ tsk. chili, knust
- Salt og peber
Tilbehør
- Cremefraiche
- Ristet flutes med smør
Fremgangsmåde
- Rengør og klargør grøntsager
- Tag en gryde og svits løg og porre i lidt olivenolie.
- Når løg og porre er bløde tilsættes chili og hvidløg. Der krydres med salt og peber.
- Tilsæt squash, rør rundt og lad det simre i ca. 15 min. med låget sat lidt på skrå, så lidt af dampen kan slippe ud.
- Kom grøntsagsfond i gryden og rør godt rundt og lad det hele simre under låg i ca. 15 minutter.
- Hæld nu blandingen gennem en sigte ned i en stor skål og kom grøntsagerne i sigten ned i en blenderen sammen med lidt af fonden.
- Pas på med ikke at brænde dig i denne proces. Lad det evt. køle lidt ned så det ikke damper mere inden du blender.
- Blend indtil du har en cremet suppe og kom det i en gryde sammen med fonden i skålen og kog det langsomt op.
- Til sidst smages til med salt og peber og kom en klat smør i der røres ud i suppen inden servering.
Servering
- Server straks og i små skåle med en klat cremefraiche. Pynt evt. med finthakkede blade fra toppen af fennikel.
Tips
- Suppen er velegnet til at spise kold.
- Smør kan udelades.
Kommentarer
Ingen kommentarer