Opskrift giver 1 gryde suppe
Det er SÅ nemt at lave og er SÅ sundt at spise. Det er derfor du skal spise blendet suppe. Blendet suppe er helt uden tilsatte fedtstoffer. Suppen vil få farve efter de grøntsager du bruger.
Blendet suppe er en nemlig en rigtig god måde at få masser af sunde vitaminer på. Det har vi skrevet før, men det gør vi gerne igen.
Denne blendet suppe er blendet af forskellige rodfrugter som hver giver god smag til suppen. Du vil blive overrasket over hvor mættende suppen er, og er derfor velegnet hvis du vil tabe dig. Du kan svitse grøntsager inden du koger dem, for at give suppen mere smag, men vi koger normalt bare vores grøntsager.
Opskrift med noter
Grøntsagssuppe blendet
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 3 stk. gulerødder
- 2 stk. pastinak
- 1 stk. persillerod
- 4 stk. jordskok
- 1 stk. stort løg
- 1 stk. porre
- 1 stk. rødbede
- ¼ stk. stort blomkål
- ½ stk. broccoli
- ½ liter grøntsagsbouillon
- 1 dl kogevand
- 1 stk. Salt og friskkværnet peber (Smag til )
Tilbehør
- Cremefraiche
Sådan gør du
- Skyl og klargør grøntsager.
- Skræl alle rodfrugter, pil og hak løget.
- Blomkål og broccoli skæres i stykker og tager du skaftet med, forlænges kogetiden.
- Hæld bouillon i gryden og kog det langsomt op.
- Tilsæt løbende rodfrugter og grøntsager mens de klargøres.
- Til Sidst krydres med salt og peber og du lader rodfrugter simre under låg i ca. 20 minutter.
- Rør rundt i gryden ind i mellem.
- Når alle rodfrugter er blevet møre, tager du en stavblender og blend derefter alle grøntsager i gryden indtil du har en ensartet suppe.
- Kog suppen lidt ind, hvis du synes den er for tynd.
- Suppen kan få en violet farve pga. af rødbeder og røde gulerødder, men det er helt naturligt.
- Smag til med salt og peber.
- Server suppen straks i små suppeskåle og kom en klat cremefraiche på toppen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også blendet grøntsagssuppe
Tips
- Du kan variere suppen efter de grøntsager du har.
- Du kan drysse ristede græskarkerner eller lign. og over suppen.
- Du kan komme lidt fløde i suppen, hvis du vil have den mere cremet og afrundet smag.
- Du kan koge din egen grøntsagsbouillon af grøntsager, for ekstra lækker suppe.
Kommentarer
Ingen kommentarer