Omelet med kylling, bacon og spinat
Til 4 personer – Tager ca. 15 minutter at lave
Dette er en rigtig cafe klassiker, som du vil finde på mange små spisesteder og caféer landet rundt.
Retten er nok blevet så populær pga. af den gode smag, og nok også fordi den er så nem at lave.
Ingredienser Omelet med kylling og spinat:
- 200 gram bacon, skåret i terninger eller små skiver
- 7 æg
- 500 gram frisk spinat, grofthakket
- 400 gram kylling, skåret i stykker
- 2 dl mælk
- Smør
- Olivenolie
Pynt til Omelet med kylling og spinat:
- Purløg, hakket
Fremgangsmåde Omelet med kylling og spinat:
Rist bacon på panden og hæld løbende fedtet fra. Tag det sprøde bacon af panden men behold lidt af baconfedtet på panden.
Rist kyllingestykker sprøde i baconfedt og olie. Tag det af panden.
Skyld spinat.
Æggene skilles i æggeblommer og æggehvider.
Pisk hviderne stive.
Pisk mælk, salt og peber sammen i en anden skål.
Hak spinat så du har ca. 2 dl og kom det i mælkeblandingen. (Dette kan udelades)
Vend og bland nu forsigtigt æggemassen over i hviderne.
Kom en god klat smør og lidt ollie på panden og hæld noget blandingen op på, så du får en god omelet.
Steg nu omeletten indtil den er gylden. Kom nu ca. 1 til 1 ½ dl spinat i midten af omeletten.
Til sidst fordeles der sprødt bacon og sprødstegt kylling.
Luk omeletten ved at trækken den ene halvdel over den anden.
Vend omeletten et par gange, indtil den er færdig. Læg den på en lun tallerken med et varmt viskestykke over.
Gentag indtil alle omeletter er færdige.
Servering:
Kom friskværnet peber over og drys lidt flagesalt på toppen også.
Drys purløg over og server med frisk groft rugbrød til.
Måske du også vil synes om omelet klassisk
Tips til Omelet med kylling og spinat.
Udskift sprødstegt kylling med varmrøget laks.
Bag omeletten på begge sider og kom fyldet på “bagsiden” så den er sprød både indeni og udenpå.
Kommentarer
Ingen kommentarer