Vafler med vanilje – Klassisk opskrift
Opskrift giver ca. 10 store vafler
Enkel og let opskrift på de velkendte vafler med vanilje. Hemmeligheden ved, at få sine vafler rigtig sprøde er appelsinsaften og at servere vafler varme direkte fra vaffeljernet.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Vafler med vanilje
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- Saften af 1 appelsin
- Korn fra 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. sukker
- Knivspids salt
- 3 dl mælk eller kærnemælk
- 3 æg
- 75 gram smør eller margarine, der er smeltet
Tilbehør til vafler
- Syltetøj
- Sirup
- Brun farin
- Sukker
- Vaniljeis
Fremgangsmåde Vafler med vanilje
Mel, bagepulver, appelsinsaft, vaniljekorn (eller vaniljesukker), sukker og salt, blandes sammen i en skål.
Tilsæt mælk eller kærnemælk og æg.
Pisk dejen sammen og tilsæt det smeltede smør.
Er dejen for tyk, tilsættes ekstra mælk.
Sæt dejen i køleskabet i ca. 15 min.
Imens varmes vaffeljernet godt op.
Pisk dejen igen og fordel ca. lidt mere end 1 dl dej i vaffeljernet.
Fremgangsmåde elektrisk vaffeljern
Pres det godt sammen og bag vafler i ca. 3 min. eller indtil de er gyldne og sprøde.
Fremgangsmåde gammeldags vaffeljern
Bruger du et gammeldags vaffeljern giver du vaflen ca. 1 ½ minut på hver side.
Server de gyldne og sprøde vafler straks, direkte fra vaffeljernet.
Drys sigtet flormelis over vafler.
Bag resten af vaflerne.
Prøv også Pandekager med øl
Tips til Vafler med vanilje
Bruger du kærnemælk, skal du tilsætte ekstra, da dejen ellers bliver lidt tyk.
Du kan servere dine varme vafler med en klat cremefraiche rørt op med vanilje.
Du kan erstatte sukker med honning. Du kan tilsætte lidt kardemomme til vaffeldejen.
Vaniljeis, og jordbærmarmelade er klassisk tilbehør til vafler.
Kommentarer
Ingen kommentarer