Pandekager med kardemomme og citron, er en mere moderne udgave. Opskriften giver super sprøde pandekager med en udsøgt og lækker smag.
Værd at vide om pandekager
Appelsin saft fra friske appelsiner, Vand eller øl i dejen gør dine pandekager sprøde og knasende.
Du skal kun erstatte lidt af mælken med appelsinsaft, vand eller øl.
Pandekager kan fryses. Læg evt. et stykke bagepapir mellem hver pandekage, så kan du tage det antal ud af fryseren, du har brug for. Eller rul pandekagerne sammen inden frysning.
Hvis pandekagerne skal holdes lune til de skal spises, kan du stille dem på en tallerken i ovnen, på 50 grader.
Pandekager med kardemomme og citron. ca. 24 stk.
Gå til
Sådan får du lækre pandekager
De fleste vil gerne have deres pandekager sprøde og med lækker smag. Pandekagerne i denne opskrift bliver super sprøde pga. af smørret. Den ekstra gode smag får du også fra smørret, men også, kardemommen, citronskal og citronsaft, giver ekstra god smag. Når dejen så får lov til at hvile en halv time i køleskabet, får du de lækreste og sprødeste pandekager som har en god og fantastisk lækker smag, som du roligt kan glæde dig til.
Ingredienser Pandekager med kardemomme:
8 friske æg, økologiske
2 spsk. rørsukker
1 stang vanilje
Skallen og saften af en usprøjtet økologisk citron
400 gram hvedemel
150 gram dansk smør
1 tsk. kardemomme
6 dl mælk
Fremgangsmåde Pandekager med kardemomme:
- Æggene slås ud i en skål. Bland sukkeret i. Flæk vaniljestangen og tag kornene ud. Riv skallen af en citron og pres saften. Bland alle de våde ingredienser, og det hele piskes sammen.
- Tilsæt kardemommen og melet lidt efter lidt, til pandekagedejen er som den skal være. Ikke for tynd, så pandekagerne bliver for tynde. Og ikke for tyk, så pandekagerne bliver for tykke.
- Pisk sammen og stil pandekagedejen på køl i en halv times tid.
- Derefter kom lidt smør på en pande, steg nu pandekagerne.
- Pandekager skal cirka have 1 minut på hver side.
- Sving pandekagen op i luften, så pandekagen vender sig, og falder ned på panden igen. Ser rigtig smart ud, og giver gode “point” fra dem der ser på.
- Bare pas på, at du ikke rammer loftet eller gulvet, det ser nemlig fjollet ud, og giver kun “latter” fra dem der ser på. 🙂
🍽Servering
Tilbyd brun farin, sirup, honning og syltetøj til.
Brombærsyltetøj og sukker er klassisk tilbehør.
📋 Opskrift med noter
Pandekager med kardemomme:
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
Sådan gør du
- Æggene slås ud i en skål. Tilsæt sukkeret. Flæk vaniljestangen og tag kornene ud. Skyl citron og dup den tør. Riv skallen af citron og pres saften. Bland alle de våde ingredienser, og det hele piskes sammen.
- Tilsæt kardemommen og melet lidt efter lidt, til pandekagedejen er som den skal være. Ikke for tynd, så pandekagerne bliver for tynde. Og ikke for tyk, så pandekagerne bliver for tykke.
- Pisk sammen og stil pandekagedejen på køl i en halv times tid.
Stegning af pandekager
- Derefter kom lidt smør på en pande, steg nu pandekagerne.
- Pandekager skal cirka have 1 minut på hver side.
- Sving pandekagen op i luften, så pandekagen vender sig, og falder ned på panden igen. Ser rigtig smart ud, og giver gode “point” fra dem der ser på.Bare pas på, at du ikke rammer loftet eller gulvet, det ser nemlig fjollet ud, og giver kun “latter” fra dem der ser på. 🙂
🍽Servering
- Tilbyd brun farin, sirup, honning og syltetøj til.
- Brombærsyltetøj og sukker er klassisk tilbehør.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Charlotte skriver
De 150g smør der står i opskriften, skal det smeltes og hældes i dejen?
Eller er det til at stege pandekagerne i?
Det er ikke nævnt noget om smørret i fremgangsmåden.
Bjørn Nielsen skriver
Hej
Ja, smørret skal være så blødt, at det kan røres i dej.
Derudover, skal du bruge lidt smør eller margarine til at stege pandekager.
Dog ikke så meget, da der allerede er smør i dejen.
Jeg retter lige opskrift til
Mvh.
Bjørn
Bjørn Nielsen skriver
Sprøde og smagfulde.