Julie’s pasta speciel med oksekød eller kylling
Antal: 4 personer
Af Julie Fie
Nu er julen ved at være ovre og den har sikkert budt på en masse julefrokoster, snaps, familie hygge og ikke mindst – EN MASSE MAD!
Og det er jo ikke fordi det er særlig varieret det mad vi får her i julen, så nu trænger jeg virkelig til noget andet end and og flæskesteg.
Derfor da jeg stod i køkkenet her den anden dag tænkte jeg: PASTA – en lækker pastaret falder altid i god jord i mit hjem og derfor kommer der her en opskrift på den lækreste Julie’s pasta speciel, med ”alt hvad hjertet begærer”.
Og nej – du skal nok ikke spise den, hvis du overvejer og starter din ”januars kur” nu her for denne ret er ikke slankemad 😀 haha.
Det skal du bruge:
- 150 gram frisk spinat (du kan også sagtens bruge frosne)
- 400 gram oksekød ELLER som jeg har gjort – jeg har valgt både at bruge oksekød og kylling og så cirka 200 gram af hver. Hvis du kommer mere i, er det kun lækkert – jo mere kød jo bedre J Jeg brugte tykstegs bøffer, men du kan også bruge noget mere lækkert som mørbrad, oksefilet osv. Her sætter kun din smagsløg grænser J
- 350 gram pasta penne (kan også være fuldkornspasta hvis det skal være lidt sundere)
- 1 – 1 ½ dl. Madlavnings fløde
- 6 champignoner (afhængigt af hvor godt du kan lide dem :D)
- 1 – 2 fed hvidløg
- Salt og peber
- Karry – giver den gullige farve som på billedet
- Oregano – giver den italienske fornemmelse
- Lidt chili – hvis man er til lidt stærk mad
- Selvfølgelig – revet parmesan på toppen J
Sådan gør du:
- Først sættes du vand over til pastaerne som skal koge. Det samme gøres hvis du har valgt frossen spinat da dette skal dampes i en gryde først(det står på pakken hvordan du gør).
- Herefter steges kødet hurtigt og krydres med salt og peber.
- Læg herefter kødet til side og steg skiveskåret champignon med hvidløg, salt og peber (chili og oregano hvis du også ønsker dette).
- Tilsæt nu fløde og lad det simre lidt.
- Kom så kødet i og i mellemtiden har du fået vandet op at koge.
- Kog pastaen i 3-4 minutter og kom så pasta og spinat på panden med alt det andet og vend det hele sammen.
- Når retten er blandet godt sammen er det klar til servering J
TIP!
- Kan kommes i et fad i ovnen med parmesanen henover så det kan smelte ned i – DET SMAGER FANTASTISK!
TIP2:
- Du kan serverer hvidløgsbrød / brød og smør/hvidløgssmør til retten. Det smager så lækkert til! J
- Ellers kan du også sagtens serverer parmesanen ved siden af – revet i en skål J
Prøv også pastapandekager
Denne ret kræver HELT SIKKERT et godt glas rødvin eller 2 J
Mange varme julehilsner og GODT NYTÅR fra
Julie Fie Geisle
Madskribent på Min madopskrift.
OBS!
* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com ELLERS må du også meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften. Det ville vi sætte stor pris på – man kan jo altid blive bedre 🙂
** Kunne du derudover tænke dig at være en del af Min Madopskrift og har du selv nogle lækre opskrifter m.m. du gerne vil dele med os og andre her på siden? Så opret dig en bruger her på Min Madopskrift, og vær med til at dele dine gode idéer, opskrifter, ris/ros m.m. med os og andre brugere. Det er hyggeligt og sjovt og så får man på den måde også en masse ny inspiration og viden til madlavningen.
Vi ses!
Kommentarer
Ingen kommentarer