Club sandwich med hjemmelavet karrydressing
Tid: cirka 15 min.
Club sandwich med karrydressing og kylling/bacon er en klassiker på cafeerne og nu får du muligheden for at lave den helt selv!
Denne sandwich smager fantastisk og er et rigtig god at serverer når du skal hygge med veninderne, men budgettet ikke er til en tur ud og spise.
Det er nemt og lækkert og så behøver du ikke bruge hele dagen i køkkenet 🙂
Antallet af personer kan variere. Det kommer an på hvor mange sandwich i skal have og hvor meget kylling i vil have i 🙂
Af Julie Fie -Min Madopskrift
Det skal du bruge til Club sandwich med karrydressing
Til sandwich og fyld
* Salat (jeg er mest tilhænger af Iceberg salaten, men alt andet kan sagtens bruges)
* en pakke kyllingefileter
* Bacon
* Gulerod (skal rives i små skiver)
* Tomat
* Agurk
* Løg (jeg bruger rødløg, da jeg synes det passer bedst til).
* Baguette (her kan du selv vælge om du ønsker at lave en sundere og mere grov version eller om du bare vil have den originale som på billedet med det lyse brød).
Er andet rigtig lækkert alternativ hvis det skal være lidt sundere, er at riste noget rugbrød og bruge det. Det smager fantastisk og så mætter det også bedre og i længere tid. 🙂
Ingredienser til Club sandwich dressingen
* ½ løg
* lidt olie til stegning
* 1 spsk. Karry
* ½ tsk. stødt spidskommen
* 1 tsk. flydende honning
* 3 spsk. græsk yoghurt
* 2 spsk. god mayonnaise
* Hvis du ønsker en mere fedtfattig karry dressing, kan du sagtens bruge fedtfattige produkter i stedet J
Fremgangsmåden Club sandwich med karrydressing
Dressingen
Pil først løget og hak det fint. Steg løget i lidt olie på en pande sammen med karry og spidskommen i cirka 1 minuts tid.
Tilsæt så honning og lad herefter løgmassen køle af i en skål. Når løgmassen er kølet af, vendes yoghurt og mayonnaise i blandingen og vola! – så er der hjemmelavet karrydressing.
Sandwich og fyld
Først tændes ovnen, så brødene kan komme i, lige så snart, den er varmet op.
Herefter ordnes alle grønsagerne og skæres i størrelser efter behov. Jeg fortrækker mine løgringe store og runde, og mine grønsager skåret groft, så de rigtig kan både ses og smages i retten.
Sæt herefter en pande over på svag varme og kom lidt fedtstof på panden.
Krydr kyllingefileterne med salt og peber (og hvis du ønsker mere karry smag, kan kyllingerne også krydres med lidt karry krydderi og steges på panden i det, det giver lige lidt ekstra smag til retten og er super lækkert efter min mening).
Steg nu kyllingerne på panden med fedtstoffet i 5-6 minutter på hver side, til kødet er netop gennemstegt. Stil panden til side. Steg nu baconskiverne på en tør, varm pande på begge sider, til de er sprøde.
Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Men baconet ”drypper af” skæres kyllingefileterne i skiver.
Når ovnen er klar, kommes brødene i og når de er færdige, skæres de op og karrydressingen smørers på begge sider af brødet.
Hvis du ønsker en version, hvor der er ost i (hvilket smager SÅÅÅÅ lækkert), så kan du skære brødet op, inden du kommer det i ovnen, og lægge et par skiver ost indeni brødet og ”klappe det sammen” og komme det i ovnen.
Det skal ikke være en alt for gennemsmagene stærk ost, men en mild ost er virkelig med til at give sandwichen et rigtig lækkert pift! J
Jeg er hvert fald selv, helt vildt med det!
Når brødet er smurt med karrydressingen kommes tilbehøret i sandwichen, kyllingen ovenpå og toppet med bacon (og måske lige en smuuuuuuule mere dressing) J
Club Sandwichen kan (som vist på billedet) blandt andet serveres med kartoffel både og mayo/Aioli.
Man kan også sagtens undvære tilbehøret, men det gør alligevel det lidt ekstra hvis der lige er lidt pomfritter/kartofler, at dyppe i, ved siden af. J
Så er retten færdig og så er det bare med at få den serveret, mens den stadig er varm og lækker!
Prøv også min Tun sandwich med feta og avocado
Rigtig god fornøjelse!
Mvh. Julie Fie Geisle
Madskribent på Min Madopskrift
*** Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til, at skrive en kommentar under opskriften, eller sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com
Jeg svarer indenfor 24 timer og vil rigtig gerne høre hvad du synes om min/mine retter. Man kan jo altid blive bedre J
Kommentarer
Ingen kommentarer