Ferskenkage med sirup topping og nødder
Ferskenkage i bradepande med topping af nødder og havregryn i sirup, er en dejlig sprød og samtidig svampet kage.
Du kan også erstatte fersken med f.eks æbler eller pærer.
Ingredienser Ferskenkage med sirup topping:
- 5 Æg
- 200 gram Sukker
- 250 gram Hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 1 citron, saft og skal (Kan udelades)
- 1 kg. friske ferskner, flådede og skåret i tynde skiver
Topping til Ferskenkage med sirup topping:
- 2 ½ dl vand
- 1 fersken, flået og delt i 4 stykker
- 200 gram Sukker
- 100 gram Hasselnødder
- 100 gram mandler
- 100 gram havregryn
Tilbehør til Ferskenkage med sirup topping:
Cremefraiche med vaniljesukker
Fremgangsmåde Ferskenkage med sirup topping:
Tag en stor skål og kom sukker og æg op i. Pisk det til det er lyst og cremet.
Bland mel og bagepulver og rør det forsigtigt i. Kom citronsaft og skal med i.
Vend de flåede og skiveskårede ferskner i.
Fyldes i en smurt bradepande på ca. 30 x 40 cm.
Nødderne hakkes i multihakker.
Fremgangsmåde Ferskenkage med sirup topping:
Tag en gryde og kom vand, fersken og sukker i.
Kog det op i gryden og lade det koge ind, i ca. 10 minutter uden låg.
Sigt siruppen igennem en sigte og tilbage i gryden.
Kom de hakkede nødder og havregryn op i siruppen.
Fordel blandingen af sirup, havregryn, nødder ud over kagen, når kagen har bagt i ca. 15 minutter.
Kagen bages nederst i ovnen ved 180 grader alm. ovn i 50 minutter eller indtil den er gylden og sprød.
Efter 35 minutter kommes evt. sølvpapir hen over kagen, så overfladen ikke bliver for mørk. Dette fjernes igen ca. 5 minutter før kagen er færdig.
Server Ferskenkage med sirup topping lun og evt. med cremefraiche med vaniljesukker til.
Måske du vil prøve ferskenkage
Tips til Ferskenkage med sirup topping
Ferskner kan erstattes af æbler eller pærer
Nektariner kan erstatte ferskner
Sukker kan erstattes af brun farin eller rørsukker
Topping kan varieres f.eks med kanelsukker i toppingen
Kommentarer
Ingen kommentarer