Ferskenkage med sirup topping og nรธdder
Ferskenkage i bradepande med topping af nรธdder og havregryn i sirup, er en dejlig sprรธd og samtidig svampet kage.
Du kan ogsรฅ erstatte fersken med f.eks รฆbler eller pรฆrer.
Ingredienser Ferskenkage med sirup topping:
- 5 รg
- 200 gram Sukker
- 250 gram Hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 1 citron, saft og skal (Kan udelades)
- 1 kg. friske ferskner, flรฅdede og skรฅret i tynde skiver
Topping til Ferskenkage med sirup topping:
- 2 ยฝ dl vand
- 1 fersken, flรฅet og delt i 4 stykker
- 200 gram Sukker
- 100 gram Hasselnรธdder
- 100 gram mandler
- 100 gram havregryn
Tilbehรธr til Ferskenkage med sirup topping:
Cremefraiche med vaniljesukker
Fremgangsmรฅde Ferskenkage med sirup topping:
Tag en stor skรฅl og kom sukker og รฆg op i. Pisk det til det er lyst og cremet.
Bland mel og bagepulver og rรธr det forsigtigt i. Kom citronsaft og skal med i.
Vend de flรฅede og skiveskรฅrede ferskner i.
Fyldes i en smurt bradepande pรฅ ca. 30 x 40 cm.
Nรธdderne hakkes i multihakker.
Fremgangsmรฅde Ferskenkage med sirup topping:
Tag en gryde og kom vand, fersken og sukker i.
Kog det op i gryden og lade det koge ind, i ca. 10 minutter uden lรฅg.
Sigt siruppen igennem en sigte og tilbage i gryden.
Kom de hakkede nรธdder og havregryn op i siruppen.
Fordel blandingen af sirup, havregryn, nรธdder ud over kagen, nรฅr kagen har bagt i ca. 15 minutter.
Kagen bages nederst i ovnen ved 180 grader alm. ovn i 50 minutter eller indtil den er gylden og sprรธd.
Efter 35 minutter kommes evt. sรธlvpapir hen over kagen, sรฅ overfladen ikke bliver for mรธrk. Dette fjernes igen ca. 5 minutter fรธr kagen er fรฆrdig.
Server Ferskenkage med sirup topping lun og evt. med cremefraiche med vaniljesukker til.
Mรฅske du vil prรธve ferskenkage
Tips til Ferskenkage med sirup topping
Ferskner kan erstattes af รฆbler eller pรฆrer
Nektariner kan erstatte ferskner
Sukker kan erstattes af brun farin eller rรธrsukker
Topping kan varieres f.eks med kanelsukker i toppingen




















Kommentarer
Ingen kommentarer