Her får du en spændende asiatisk ret, med mange spændende krydderier. 30 minutters krydret Masala rejer, kan laves på ca. 30 minutter, og du får tilmed en lækker cremet og pikant krydret mild sauce til ris. Lad dig ikke forskrække af de mange krydderier, som er med til, at gøre denne ret helt speciel.
Prøv også Indisk kylling med kokosmælk
Gå til
Mange krydderier
I 30 minutters krydret Masala rejer, bruges mange krydderier og lidt specielle ingredienser, som er med til, at give denne asiatiske ret, sin helt egen smag. Denne opskrift, som er noget nær den originale fra det asiatiske gadekøkken, er meget populær af flere årsager. Blandt andet, smager den fantastisk godt, men den er også hurtig at lave, selvom der skal bruges mange ingredienser. Snyd ikke dig selv med ikke, at lave denne ret, vi lover, at du vil elske den.
Opskrift med noter
30 minutters spicy Masala rejer
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 200 g rejer (ekstra store, evt. varnami rejer)
- 6 dl vand
- 1 stk. porre
- 2 stk. gulerødder (store)
- 5 cm ingefær (frisk)
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. koncentreret tomatpuré
- 2 spsk. olivenolie (til stegning)
- 2 tsk. riseddike
- 1 spsk. soja
- 2 dl fløde
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 6 dl grøntsagsbouillon (eller vand)
Tørre krydderier
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. spidskommen (stødt)
- 1 tsk. koriander (stødt)
- 1 knivspids cayennepeber
- ½ tsk. garam masala
- 2 tsk. karry
- 1 tsk. chiliflager
- 1 tsk. fiskesauce
Smag til med
- 1 knivspids salt og peber
- 1 spsk. sirup
- ½ stk. lime (saft)
Tilbehør
- 2 dl ris
- 1 stk. naan (naanbrød)
- 1 stk. avocado (moden)
- 2 stk. tomater
- 1 dåse mandariner (syltede eller 2 stk. friske)
- 1 stk. banan
Pynt
- 1 spsk. koriander (frisk)
Sådan gør du
- Tø rejer op i et dørslag eller sigte.
- Skyl porre godt og skær den i fine strimler. Skræl gulerødder og skær dem i lidt grove strimler. Skyl peberfrugt og skær den i grove strimler.
- Hæld olivenolie på en varm stegepande og svits porre, peberfrugt og gulerødder i et minut.
- Skræl og hak ingefær fint. Pil og hak hvidløg fint. Kom det på panden og svits det 1 minut.
- Hæld alle de tørre krydderier på panden og svits det hele i ca. 1 minut, så krydderier lige bliver svitset lidt.
- Hæld fløde, tomatpuré, riseddike, fiskesauce og soja på panden. Bring saucen i kog, og lad den simre et par minutter. Tilføj vand eller grøntsagsbouillon og rør rundt.
- Tilsæt de store rejer og lad det simre i ca. 10 minutter eller til rejer har smidt vandet og fået halv størrelse.
- Smag det til med salt og friskkværnet peber. Til sidst smages til, med saft fra lime og sirup.
Tilbehør
- Kog ris efter anvisning på posen og varm naanbrød op i ovnen ved 200 grader.
- Anret små skåle med bananer, tomater, skåret i skiver.
- Mandariner pillet ud i små hele stykker.
- Avocado i skiver.
Pynt
- Servér med lidt grofthakket koriander
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 200 g rejer (ekstra store, evt. varnami rejer)
- 6 dl vand
- 1 stk. porre
- 2 stk. gulerødder (store)
- 5 cm ingefær (frisk)
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. koncentreret tomatpuré
- 2 spsk. olivenolie (til stegning)
- 2 tsk. riseddike
- 1 spsk. soja
- 2 dl fløde
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 6 dl grøntsagsbouillon (eller vand)
Tørre krydderier
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. spidskommen (stødt)
- 1 tsk. koriander (stødt)
- 1 knivspids cayennepeber
- ½ tsk. garam masala
- 2 tsk. karry
- 1 tsk. chiliflager
- 1 tsk. fiskesauce
Smag til med
- 1 knivspids salt og peber
- 1 spsk. sirup
- ½ stk. lime (saft)
🥗Tilbehør
- 2 dl ris
- 1 stk. naan (naanbrød)
- 1 stk. avocado (moden)
- 2 stk. tomater
- 1 dåse mandariner (syltede eller 2 stk. friske)
- 1 stk. banan
Pynt
- 1 spsk. koriander (frisk)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tø rejer op i et dørslag eller sigte.
- Skyl porre godt og skær den i fine strimler. Skræl gulerødder og skær dem i lidt grove strimler. Skyl peberfrugt og skær den i grove strimler.
- Hæld olivenolie på en varm stegepande og svits porre, peberfrugt og gulerødder i et minut.
- Skræl og hak ingefær fint. Pil og hak hvidløg fint. Kom det på panden og svits det 1 minut.
- Hæld alle de tørre krydderier på panden og svits det hele i ca. 1 minut, så krydderier lige bliver svitset lidt.
- Hæld fløde, tomatpuré, riseddike, fiskesauce og soja på panden. Bring saucen i kog, og lad den simre et par minutter. Tilføj vand eller grøntsagsbouillon og rør rundt.
- Tilsæt de store rejer og lad det simre i ca. 10 minutter eller til rejer har smidt vandet og fået halv størrelse.
- Smag det til med salt og friskkværnet peber. Til sidst smages til, med saft fra lime og sirup.
🥗Tilbehør
- Kog ris efter anvisning på posen og varm naanbrød op i ovnen ved 200 grader.
- Anret små skåle med bananer, tomater, skåret i skiver.
- Mandariner pillet ud i små hele stykker.
- Avocado i skiver.
🥬Pynt
- Servér med lidt grofthakket koriander
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Brug store rejer, da de svinder ind til det halve i saucen. Vi har brugt kæmpe grønlandske rejer, men store tigerrejer er også meget velegnet.
- Smag på retten, og giv den lidt ekstra sødme, hvis den virker bitter. De mange krydderier kræver lidt ekstra sødme.
❓ FAQ
Ja, men så får du ikke den originale opskrift.
Ja, grøntsager kan skylles og klargøres. De tørre krydderier kan afmåles og stilles frem.
Kommentarer
Ingen kommentarer