• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » asiatisk

    30 minutters krydret Masala rejer

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 1 måned siden

    30 minutters spicy Masala rejer

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her får du en spændende asiatisk ret, med mange spændende krydderier. 30 minutters krydret Masala rejer, kan laves på ca. 30 minutter, og du får tilmed en lækker cremet og pikant krydret mild sauce til ris. Lad dig ikke forskrække af de mange krydderier, som er med til, at gøre denne ret helt speciel.

    Prøv også Indisk kylling med kokosmælk

    Gå til
    • Mange krydderier
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Mange krydderier

    I 30 minutters krydret Masala rejer, bruges mange krydderier og lidt specielle ingredienser, som er med til, at give denne asiatiske ret, sin helt egen smag. Denne opskrift, som er noget nær den originale fra det asiatiske gadekøkken, er meget populær af flere årsager. Blandt andet, smager den fantastisk godt, men den er også hurtig at lave, selvom der skal bruges mange ingredienser. Snyd ikke dig selv med ikke, at lave denne ret, vi lover, at du vil elske den.

    30 minutters krydret Masala rejer
    30 minutters krydret Masala rejer

    📋 Opskrift

    30 minutters spicy Masala rejer

    30 minutters spicy Masala rejer

    Opskrift på asiatisk ret med Masala krydrede rejer, der kan laves på 30 minutters .
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 20 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken asiatisk
    Antal 2 personer
    Kalorier 79 %

    Ingredienser
      

    • 200 g rejer (ekstra store, evt. varnami rejer)
    • 6 dl vand
    • 1 stk. porre
    • 2 stk. gulerødder (store)
    • 5 cm ingefær (frisk)
    • 2 fed hvidløg
    • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
    • 2 spsk. olivenolie (til stegning)
    • 2 tsk. riseddike
    • 1 spsk. soja
    • 2 dl fløde
    • 1 stk. peberfrugt (rød)
    • 6 dl grøntsagsbouillon (eller vand)

    Tørre krydderier

    • 1 tsk. gurkemeje
    • 1 tsk. spidskommen (stødt)
    • 1 tsk. koriander (stødt)
    • 1 knivspids cayennepeber
    • ½ tsk. garam masala
    • 2 tsk. karry
    • 1 tsk. chiliflager
    • 1 tsk. fiskesauce

    Smag til med

    • 1 knivspids salt og peber
    • 1 spsk. sirup
    • ½ stk. lime (saft)

    Tilbehør

    • 2 dl ris
    • 1 stk. naan (naanbrød)
    • 1 stk. avocado (moden)
    • 2 stk. tomater
    • 1 dåse mandariner (syltede eller 2 stk. friske)
    • 1 stk. banan

    Pynt

    • 1 spsk. koriander (frisk)

    Sådan gør du
     

    • Tø rejer op i et dørslag eller sigte.
    • Skyl porre godt og skær den i fine strimler. Skræl gulerødder og skær dem i lidt grove strimler. Skyl peberfrugt og skær den i grove strimler.
    • Hæld olivenolie på en varm stegepande og svits porre, peberfrugt og gulerødder i et minut.
    • Skræl og hak ingefær fint. Pil og hak hvidløg fint. Kom det på panden og svits det 1 minut.
    • Hæld alle de tørre krydderier på panden og svits det hele i ca. 1 minut, så krydderier lige bliver svitset lidt.
    • Hæld fløde, tomatpuré, riseddike, fiskesauce og soja på panden. Bring saucen i kog, og lad den simre et par minutter. Tilføj vand eller grøntsagsbouillon og rør rundt.
    • Tilsæt de store rejer og lad det simre i ca. 10 minutter eller til rejer har smidt vandet og fået halv størrelse.
    • Smag det til med salt og friskkværnet peber. Til sidst smages til, med saft fra lime og sirup.

    Tilbehør

    • Kog ris efter anvisning på posen og varm naanbrød op i ovnen ved 200 grader.
    • Anret små skåle med bananer, tomater, skåret i skiver.
    • Mandariner pillet ud i små hele stykker.
    • Avocado i skiver.

    Pynt

    • Servér med lidt grofthakket koriander

    Noter

    Smag på retten, og giv den lidt ekstra sødme, hvis den virker bitter. De mange krydderier kræver lidt ekstra sødme.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1578kcal (79%) | Kulhydrater: 191g (64%) | Protein: 39g (78%) | Fedt: 78g (120%) | Mættet fedt: 29g (181%) | Flerumættet fedt: 6g | Enkelumættet fedt: 32g | Trans fedt: 1g | Fiber: 21g (88%) | Sukker: 39g (43%) | Vitamin A: 17776IU (356%) | Vitamin C: 135mg (164%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 10mg (67%) | Vitamin K: 87µg (83%) | Calcium: 379mg (38%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 217µg (54%) | Jern: 6mg (33%) | Mangan: 2mg (100%) | Magnesium: 186mg (47%) | Fosfor: 621mg (62%)
    Keyword chili, fiskesauce, Ingefær, koriander, mad på 30 minutter, Masala, Masala krydret rejer, rejer, spidskommen
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 200 g rejer (ekstra store, evt. varnami rejer)
    • 6 dl vand
    • 1 stk. porre
    • 2 stk. gulerødder (store)
    • 5 cm ingefær (frisk)
    • 2 fed hvidløg
    • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
    • 2 spsk. olivenolie (til stegning)
    • 2 tsk. riseddike
    • 1 spsk. soja
    • 2 dl fløde
    • 1 stk. peberfrugt (rød)
    • 6 dl grøntsagsbouillon (eller vand)

    Tørre krydderier

    • 1 tsk. gurkemeje
    • 1 tsk. spidskommen (stødt)
    • 1 tsk. koriander (stødt)
    • 1 knivspids cayennepeber
    • ½ tsk. garam masala
    • 2 tsk. karry
    • 1 tsk. chiliflager
    • 1 tsk. fiskesauce

    Smag til med

    • 1 knivspids salt og peber
    • 1 spsk. sirup
    • ½ stk. lime (saft)

    🥗 Tilbehør

    • 2 dl ris
    • 1 stk. naan (naanbrød)
    • 1 stk. avocado (moden)
    • 2 stk. tomater
    • 1 dåse mandariner (syltede eller 2 stk. friske)
    • 1 stk. banan

    Pynt

    • 1 spsk. koriander (frisk)

    🔪 Sådan gør du

    1. Tø rejer op i et dørslag eller sigte.
    2. Skyl porre godt og skær den i fine strimler. Skræl gulerødder og skær dem i lidt grove strimler. Skyl peberfrugt og skær den i grove strimler.
    3. Hæld olivenolie på en varm stegepande og svits porre, peberfrugt og gulerødder i et minut.
    4. Skræl og hak ingefær fint. Pil og hak hvidløg fint. Kom det på panden og svits det 1 minut.
    5. Hæld alle de tørre krydderier på panden og svits det hele i ca. 1 minut, så krydderier lige bliver svitset lidt.
    6. Hæld fløde, tomatpuré, riseddike, fiskesauce og soja på panden. Bring saucen i kog, og lad den simre et par minutter. Tilføj vand eller grøntsagsbouillon og rør rundt.
    7. Tilsæt de store rejer og lad det simre i ca. 10 minutter eller til rejer har smidt vandet og fået halv størrelse.
    8. Smag det til med salt og friskkværnet peber. Til sidst smages til, med saft fra lime og sirup.

    🥗 Tilbehør

    1. Kog ris efter anvisning på posen og varm naanbrød op i ovnen ved 200 grader.
    2. Anret små skåle med bananer, tomater, skåret i skiver.
    3. Mandariner pillet ud i små hele stykker.
    4. Avocado i skiver.

     🍒Pynt

    • Servér med lidt grofthakket koriander

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Brug store rejer, da de svinder ind til det halve i saucen. Vi har brugt kæmpe grønlandske rejer, men store tigerrejer er også meget velegnet.
    • Smag på retten, og giv den lidt ekstra sødme, hvis den virker bitter. De mange krydderier kræver lidt ekstra sødme.

    ❓ FAQ

    Kan jeg udelade nogen krydderier?

    Ja, men så får du ikke den originale opskrift.

    Kan jeg forberede noget?

    Ja, grøntsager kan skylles og klargøres. De tørre krydderier kan afmåles og stilles frem.

    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Indisk kylling med kokosmælk og mango
    Tunmousse ruller »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, asiatisk, Gryderetter, Hovedretter, Mad på 30 minutter Tags: Appelsin, Avocado, Banan, cayennepeber, chili, fløde, Garam Masala, grøntsagsbouillon, gulerødder, Gurkemeje, hvidløg, Ingefær, Karry, koriander, lime, peberfrugt, Porre, rejer, Ris, spidskommen, Tomat, tomatpuré

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind