Skal det være sund og nem aftensmad? Så er nem blendet grøntsagssuppe et godt valg. Denne grøntsagssuppe er den rene vitamin og mineral bombe, da den laves af nogle af de allersundeste grøntsager.
Det er en suppe, men den er så tyk og cremet, at den mætter rigtig meget, så er du på kur, er denne opskrift et rigtig godt bud på sund og nem aftensmad.
Smagen er fremragende og du vælger selv hvor stærk den skal være i smagen.
Det der er så fantastisk ved denne opskrift er, at den er super sund og du kan varierede den, så den kan spises i flere dage, uden du bliver træt af den.
Vi griller ofte lidt kød og serverer ved siden af, men du kan også svitse lidt kylling og tilsætte til selve suppen.
Prøv også grøntsag og rodfrugtsuppe eller måske peberfrugtsuppe med kylling
Gå til
Grøntsager til grøntsagssuppe
Du kan bruge de fleste grøntsager til grøntsagssuppe, så du kan bruge vores opskrift som et udgangspunkt.
Vi har dog sammensat denne opskrift efter adskillige afprøvninger og er kommet frem til denne samlede opskrift er den bedste efter vores smag. Men du vil aldrig kunne ramme den samme smag 100 % hver gang, da grøntsagerne ikke har ens størrelse og har forskellig smag efter årstiden.
Vi har ikke tilsat selleri, men det er også en dejlig grøntsag i små mængder. Husk at skylle og rengøre grøntsager godt, da de kan indeholde en del jordbakterier.
Inden du går i gang med nem grøntsagssuppe
Inden du begynder opskriften, er der et par andre ting, du skal være opmærksom på:
Ingredienser: Inden du begynder på opskriften, skal du tjekke om du har alle nødvendige ingredienser. Ellers kan du bruge vores ingrediensliste som vejledende indkøbsseddel.
Nødvendige redskaber: Før du starter denne opskrift, skal du sikre dig, at du har alle nødvendige køkkenredskaber såsom en gryde, en blender eller stavblender, en skarp kniv og en skærebræt.
Succes: Når du har alle ingredienser og redskaber klar, kan du begynde at følge opskriften trin for trin for at sikre, at din grøntsags- og rodfrugtsuppe bliver en succes.
Håndtering: Du bør også have en solid viden om, hvordan man håndterer og skærer forskellige grøntsager og rodfrugter.
Forberedelse: Der er en del forberedelse i denne opskrift, da der er mange grøntsager som skal skrælles. Beregn dette med i den samlede tid.
Tid: Derudover skal du være opmærksom på, at opskriften kræver både tid og tålmodighed, da du skal tilberede og blande flere ingredienser et par gange.
Smag: Vær også opmærksom på, at det kan være vigtigt at justere smagen undervejs ved at tilføje mere krydderier eller justere konsistensen med mere væske.
Derfor skal du lave denne nemme grøntsagssuppe
Sund og fedtfattig: Denne opskrift på grøntsag- og rodfrugtsuppe er lavet med fokus på både, at være sund og fedtfattig, hvilket gør den velegnet til dem, der ønsker at spise sundt og holde øje med deres fedtindtag.
Variation: Du kan tilføje og variere opskriften med de rodfrugter og grøntsager du bedst kan lide. Du kan også udskifte karry med et andet krydderi, som f.eks. paprika, timian eller et helt andet.
Vitamin og mineral bombe: Suppen er rig på vitaminer, fibre og mineraler fra grøntsagerne og rodfrugterne, hvilket gør den sund og nærende for kroppen. Ja, man kan næsten sige, at denne opskrift er en ren vitamin og mineral bombe for kroppen.
Derudover er suppen nem at lave og kan fungere som et let og lækkert måltid, der samtidig bidrager til en sundere kost.
Mættende: Denne opskrift på nem grøntsags- og rodfrugtsuppe er ideel at lave af flere grunde. For det første er blendet suppe en sund og nærende måde, at få masser af grøntsager ind i kosten på.
Suppen indeholder en række forskellige grøntsager og rodfrugter, der er fyldt med vitaminer, mineraler og fibre, som er vigtige for kroppens funktion. Derudover, er suppen meget mættende pga. de mange kartofler, så der behøves ikke tilbehør til.
Bouillon: Desuden er suppen lav på fedt, hvilket gør den til et godt valg for dem, der ønsker at spise sundt og holde øje med deres kalorieindtag. Ved at bruge bouillon som base i stedet for stegning i fedtstof reducerer man det samlede fedtindhold i retten.
Nem og hurtig: Denne opskrift er også nem og hurtig at lave, hvilket gør den perfekt til en travl hverdag. Man kan nemt tilpasse ingredienserne efter ens smag og behov, og man kan også tilføje forskellige krydderier og urter for at give suppen ekstra smag.
Alt i alt er denne grøntsags- og rodfrugtsuppe en sund, nærende og velsmagende ret, der er let at tilberede og som hele familien helt sikkert vil elske.
Det er derfor en opskrift, der er værd at prøve, hvis man ønsker en lækker og sund suppe oplevelse.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid: ca. 20 min. Samlet tid: ca. 35 min. Opskrift: til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienserne herunder er dem vi har brugt, men du kan ændre dem som du vil. Du kan se de præcise ingredienser og hele den samlede opskrift i “opskrift med noter”
grøntsagsbouillon (kan erstattes af hønsebouillon) til det næsten dækker grøntsager.
rødbede (lille, kan udelades hvis man ønsker en helt grøn suppe.)
chili (flager)
smør (kan erstattes af olie)
salt og lidt friskkværnet peber
vand
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Først skal alle grøntsager klargøres.
- Skyl og rens grøntsager grundigt.
- Kartofler, ingefær og rodfrugter skrælles.
- Løg pilles og skæres i både. Hvidløg pilles og presses flade med håndfladen.
- Så skæres resten i passende stykker.
- Kom en stor gryde på komfuret. Smørret smeltes forsigtigt og derefter tilsættes alle grøntsager. Skru godt op for varmen.
- Rør rundt ind imellem. Svits nu det hele i ca. 4 minutter.
- Tilsæt karry og chili og rør rundt. Svits det hele i ca. 1 minut.
- Så hældes grøntsagsbouillon over. Grøntsager skal ikke dækkes helt med væske. Man skal stadig kunne se lidt af grøntsagerne. Tilsæt evt. ekstra vand.
- Rør rundt, og lad det hele simre ved svag varme i ca. 20 minutter eller indtil alle grøntsager er møre.
- Tag en stavblender og blend forsigtigt alle grøntsager indtil du har en cremet suppe. Pas på med, at du ikke blender suppen for meget, da den så risikerer at bliver lidt tynd og kedelig.
- Når suppen er blendet til den rette konsistens, er den klar til servering. Pas på, suppen er brændende varm.
- Suppen serveres straks. Hvis du vil gøre suppen lidt mere delikat, anbefaler vi, at du drysser flagesalt over suppen.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er et nogle tips til nem blendet grøntsagssuppe:
Du behøver ikke følge ingredienslisten nøje, men kan bruge den som inspiration.
Du kan derfor tilsætte flere eller færre grøntsager uden at det går ud over smagen.
Jordskokker tilfører en delikat smag til suppen.
Kartofler tilfører konsistens og gør suppen mættende.
Du kan bruge næsten alle grøntsager til grøntsagssuppe .
❓ FAQ
Ja, du kan sagtens erstatte eller tilføje grøntsager efter smag og behag.
Ja, du kan sagtens tilføje kød eller fisk til suppen for at gøre den mere mættende og proteinrig. Kylling og laks er særdeles velegnet.
Ja, du kan sagtens fryse suppen ned i mindre portioner og tage op, når du har brug for en hurtig og sund middag.
Ja, du kan erstatte grøntsagsbouillon med en hønsefond for at give suppen mere smag og komplexitet. Du kan også eksperimentere med forskellige slags bouillon for at variere smagen.
Opskrift med noter
Grøntsagssuppe med karry – nem blendet
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 800 g kartofler
- 6 dl grøntsagsbouillon (kan erstattes af hønsebouillon. Til det næsten dækker grøntsager)
- 6 fed hvidløg
- 4 stk. gulerødder
- 4 stk. jordskokker
- 2 stk. persillerod
- 2 stk. pastinak
- 1 stk. løg
- 1 stk. rødbede (lille, kan udelades hvis man ønsker en helt grøn suppe.)
- ½ stk. blomkål
- ½ stk. broccoli
- 1 stk. porre
- ½ tsk. chili (flager)
- 5 cm ingefær
- 1 spsk. karry
- 50 g smør (kan erstattes af olie)
- 2 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- 1 dl vand (kan udelades hvis der er væske nok)
Sådan gør du
- Først skal alle grøntsager klargøres.
- Skyl og rens grøntsager grundigt.
- Kartofler, ingefær og rodfrugter skrælles.
- Løg pilles og skæres i både. Hvidløg pilles og presses flade med håndfladen.
- Så skæres resten i passende stykker.
- Kom en stor gryde på komfuret. Smørret smeltes forsigtigt og derefter tilsættes alle grøntsager. Skru godt op for varmen.
- Rør rundt ind imellem. Svits nu det hele i ca. 4 minutter.
- Tilsæt karry og chili og rør rundt. Svits det hele i ca. 1 minut.
- Så hældes grøntsagsbouillon over. Grøntsager skal ikke dækkes helt med væske. Man skal stadig kunne se lidt af grøntsagerne. Tilsæt evt. ekstra vand.
- Rør rundt, og lad det hele simre ved svag varme i ca. 20 minutter eller indtil alle grøntsager er møre.
- Tag en stavblender og blend forsigtigt alle grøntsager indtil du har en cremet suppe. Pas på med, at du ikke blender suppen for meget, da den så risikerer at bliver lidt tynd og kedelig.
- Når suppen er blendet til den rette konsistens, er den klar til servering. Pas på, suppen er brændende varm.
Servering
- Suppen serveres straks. Hvis du vil gøre suppen lidt mere delikat, anbefaler vi, at du drysser flagesalt over suppen.
- Du kan også drysse med lidt ristede græskarkerner og lign.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer