Gifler – Kanelgifler
Giver Ca. 10 stk. gifler
Af Min Madopskrift
Du kender dem, de små snegle fra købmanden i farverige poser. Men ofte bliver man skuffet, da de lidt tørre og smagsløse. Det er hjemmelavede kanelgifler ikke, de er luftige og smager himmelsk.
Ingredienser Gifler – Kanelgifler
- 10 gram gær
- 1 æg
- 350 gram mel
- 75 gram blødt smør
- 75 brun farin
- 2 tsk. kanel
- Æg til pensling
- ¼ liter fløde
- 1 spsk. Sukker
- Knivspids salt
- 1 dl vand
Fremgangsmåde Gifler – Kanelgifler
- Tag fløden ud af køleskabet i god tid, så den er lun.
- Rør gæren ud i fløden.
- Sukker, salt og mel blandes sammen.
- Hæld fløden og æg ned i melet og ælt det sammen.
- Tilsæt ekstra mel eller væde (vand) efter behov.
- Læg dejen i skålen igen og kom et fugtigt klæde over.
- Stil det i køleskabet til dagen efter.
- Dagen efter tages dejen ud en time før brug.
- Rør smør, farin og kanel sammen til remonce.
- Med kagerullen rulles dejen ud til en aflang dej på ½ cm`s tykkelse.
- Kom remonce jævnt over dejen.
- Rul dejen sammen og skær den ud i ca. 3 cm stykker.
- Smør en bageplade eller kom bagepapir på og sæt nu giflerne på bagepapir.
- Med fingrene presser du på midten af giflen så åbnes op bagud og ikke er kompakt.
- Lad dem hæve ca. 30 min tildækket med fugtig klæde på bagepladen.
- Derefter pensles gifler med pisket æg og bages midt i ovnen ved ca. 190 grader i ca. 15 – 20 min eller til de er gennembagte.
- Stik evt. en strikkepind ind i giflen, hænger der dej ved, er de ikke færdige.
Servering
Serveres lune
Prøv også Danmarks bedste boller
Tips til Gifler – Kanelgifler klassisk opskrift
Du kan tilsætte lidt romessens til remonce
Kommentarer
Ingen kommentarer