Fyldt kalverulle
Til 6 personer
Af Min Madopskrift
Denne menu er en du vil lave, hvis du bor i nærheden af en slagter. Det er en nem, velsmagende og skøn klassisk menu, som smager bedre hjemmelavet. Kalveruller laves af kalvekød. De klassiske “Flæskeruller” laves med svesker og grisekød og hvor kørvel er erstattet med persille.
Ingredienser Fyldt kalverulle
- 1 ½ kg kalvebryst
- 150 gram bacon
- 1 spsk. paprika
- 1 bundt kørvel eller timian
- Løg
- 1 porre
- Champignons
- Laurbærblad
- 2 grønne og 1 gul peber
- Salt og peber
- Kartofler
- Smør og olivenolie
- Bomuldsgarn
- Fløde
Fremgangsmåde Fyldt kalverulle
- Se kødet efter for sener, hinder og overflødigt fedt.
- Tag ribben ud, hvis slagteren ikke har gjort det.
- Krydr indersiden med krydderier.
- Skyl de friske krydderurter og hak dem fint.
- Pil og hak løg.
- Rens porre og skær den i tynde lange strimler.
- Skræl gulerod og skær den i tynde lange strimler.
- Bland krydderurter og grøntsager og fordel det på kødet.
- Dryp lidt olivenolie over.
- Rul nu stykket sammen til du for en rulle.
- Tag nu bomuldsgarn og bind rullen sammen, så den ikke går op under stegningen.
- Tag bacon og brun det på en stegepande. Når bacon er sprødt tages det af panden og gemmes.
- Læg nu kalverulle på stegepanden og brun den på alle sider i stegefedtet fra bacon.
- Sæt en bradepande med vand i bunden og en rist ind i ovnen.
- Kom det kød du har skåret væk op i bradepanden, sammen med grøntsager, det bliver stegesky til saucen.
- Sæt nu kalverullen på risten, midt ind i en 175 grader varm ovn og giv den ca. 1 ½ time.
- Sæt evt. et stegetermometer i stegen så du kan se hvornår den er gennemstegt.
- Imellem tiden færdiggøres de små hvide kartofler og salat.
- Noget af stegeskyen sis og hældes i en gryde og jævnes med fløde.
- Smages til med salt og peber.
Prøv også Fyldte snkinkeschnitzler
Tips til fyldt Fyldt kalverulle
Du kan variere fyldet, evt. komme lidt revet ost i
Kommentarer
Ingen kommentarer