Fyldt kalverulle
Til 6 personer
Af Min Madopskrift
Denne menu er en du vil lave, hvis du bor i nรฆrheden af en slagter. Det er en nem, velsmagende og skรธn klassisk menu, som smager bedre hjemmelavet. Kalveruller laves af kalvekรธd. De klassiske “Flรฆskeruller” laves med svesker og grisekรธd og hvor kรธrvel er erstattet med persille.
Ingredienser Fyldt kalverulle
- 1 ยฝ kg kalvebryst
- 150 gram bacon
- 1 spsk. paprika
- 1 bundt kรธrvel eller timian
- Lรธg
- 1 porre
- Champignons
- Laurbรฆrblad
- 2 grรธnne og 1 gul peber
- Salt og peber
- Kartofler
- Smรธr og olivenolie
- Bomuldsgarn
- Flรธde
Fremgangsmรฅde Fyldt kalverulle
- Se kรธdet efter for sener, hinder og overflรธdigt fedt.
- Tag ribben ud, hvis slagteren ikke har gjort det.
- Krydr indersiden med krydderier.
- Skyl de friske krydderurter og hak dem fint.
- Pil og hak lรธg.
- Rens porre og skรฆr den i tynde lange strimler.
- Skrรฆl gulerod og skรฆr den i tynde lange strimler.
- Bland krydderurter og grรธntsager og fordel det pรฅ kรธdet.
- Dryp lidt olivenolie over.
- Rul nu stykket sammen til du for en rulle.
- Tag nu bomuldsgarn og bind rullen sammen, sรฅ den ikke gรฅr op under stegningen.
- Tag bacon og brun det pรฅ en stegepande. Nรฅr bacon er sprรธdt tages det af panden og gemmes.
- Lรฆg nu kalverulle pรฅ stegepanden og brun den pรฅ alle sider i stegefedtet fra bacon.
- Sรฆt en bradepande med vand i bunden og en rist ind i ovnen.
- Kom det kรธd du har skรฅret vรฆk op i bradepanden, sammen med grรธntsager, det bliver stegesky til saucen.
- Sรฆt nu kalverullen pรฅ risten, midt ind i en 175 grader varm ovn og giv den ca. 1 ยฝ time.
- Sรฆt evt. et stegetermometer i stegen sรฅ du kan se hvornรฅr den er gennemstegt.
- Imellem tiden fรฆrdiggรธres de smรฅ hvide kartofler og salat.
- Noget af stegeskyen sis og hรฆldes i en gryde og jรฆvnes med flรธde.
- Smages til med salt og peber.
Prรธv ogsรฅ Fyldte snkinkeschnitzler
Tips til fyldt Fyldt kalverulle
Du kan variere fyldet, evt. komme lidt revet ost i


















Kommentarer
Ingen kommentarer