Denne klassiske opskrift på Kransekagetop og kransekagetårn må være Danmarks bedste og nemmeste, da kransekagetårnet er rigtig nem og hurtig at lave, hvis du følger opskriften. Her får du de præcise mål og vægt på hver kransekage ring, så det er bare, at forme hver ring og Wow Wow, du har et smukt kransekagetårn og kransekagetop som ser godt ud og smager virkelig godt.
Opskrift med noter
Kransekagetop og Kransekagetårn
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 gram Marcipan (Ren rå)
- 150 g Flormelis
- 3 stk. Æggehvider
- ½ tsk. Salt
Ingredienser Glasur til kransekagetårn
- 75 g flormelis
- 1 stk. Æggehvide (Pasteuriseret )
Sådan gør du
- Først laves selve kransekage indhold. Dette laves bedst i en elektrisk røreskål. Ellers ælt med hænderne.
- Hak marcipan groft og sæt til side.
- Hæld flormelis og salt i en skål sammen med en æggehvide og rør det sammen.
- Tilsæt lidt marcipan og rør rundt i skålen.
- Gentag processen indtil alle æggehvider og marcipan er brugt.
- Nu har du selve kransekage fyldet.
- Nu har du ca. 600 gram kransekagemasse som du nu skal veje og skære ud i pølser.
- Tag en vægt og afveje følgende 8 stykker til:
- 43 gram rulles ud til 13 cm – 53 gram til 16 cm – 63 til gram til 19 cm
- 73 gram til 22 cm – 83 gram til 25 cm – 93 gram til 28 cm – 103 gram til 31 cm – 113 gram til 34 cm – Kugle til top.
- Kom flormelis på køkkenbordet og rul hvert stykke ud i de længder som er vist og tryk dem lidt flade ind mod dig selv, så der opstår en slags trekant. Så ligger de bedre i ringen.
- Form pølser til ringe. Bemærk, at hver ring bliver ca. 1 cm kortere, så læg dem i nummerorden på bagepladen.
- Bag kransekagerne i en 200 grader varm ovn, til de er gyldne, 8-10 minutter afhængigt af ovnen. Tag dem ud og lad dem køle af ved stuetemperatur.
Fremgangsmåde Glasur
- Pisk flormelis og æggehvide sammen til en sej tyk glasur der ikke kan løbe, når den bliver sprøjtet på.
- Kom glasur i et lille kræmmerhus og klip hul i bunden (Eller sprøjtepose).
Fremgangsmåde Bygning af kransekagetop
- Sæt den største ring på en bageplade og sprøjt nu så der opstår hvide striber hele vejen hen af kransekager.
- Sæt den næste ring ovenpå og tryk den let fast og hold tårnet lige.
- Gentag denne proces hele vejen op og sæt til sidst kuglen på. Kig efter om tårnet står knivskarpt.
Noter
- Kransekage smager ikke godt med champagne selvom det er klassisk tilbehør. Spis kransekage til kaffen i stedet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også nøddehorn med chokolade
Kommentarer
Ingen kommentarer