Æbletærte laves ofte med marcipan da det giver et ekstra “pift” til bunden. I denne klassiske opskrift på æbletærte med marcipan er der masser af god smag, og du kan være helt sikker på, at den nok skal blive spist. Denne skønne æbletærte er god at lave, hvis man ønsker at lave en æblekage som de fleste vil kunne lide.
Se også: Æbletærte med creme og bund af mørdej
Gå til
Lav æbletærte i sæsonen
Haven bugner af æbler fra september til november, så det er oplagt at lave æbletærten på denne årstid, hvor æblerne er bedst. Man kan bruge de fleste æbler, men nogen æblesorter er bedre end andre. Undgå sure æbler, da de vil ødelægge smagen. Søde æbler med en god syrlig smag og dejlig aroma er bedst.
📋 Opskrift med noter
Æbletærte med marcipan
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredients
Ingredienser bund
- 120 g rørsukker
- 1 stk. vaniljestang (korn)
- 175 g smør (blødt)
- 175 g hvedemel
- 1½ dl havregryn
Pynt
- 50 g mandler (hakkede )
Tilbehør
Instructions
- Vaniljekorn skrabes ud i sukkeret og æltes godt ind sammen med smør, hvedemel og havregryn.
- Dejen lægges ud i en smurt tærteform (28-30 cm) med løs bund.
- Tag en skål. Riv marcipanen og bland æg, creme fraiche og rørsukker i. Fordel blandingen ovenpå bunden.
- Vask æbler, skær dem midtover og fjern kernehus. Skær derefter æbler i både eller lidt tykke skiver. Smelt smør, kanel og sukker på en stor pande og steg æblerne i 2-3 minutter.
- Fordel de braiserede skiver eller både af æbler på tærten og hæld resten af lagen fra panden hen over æblerne. Pynt med hakkede mandler.
- Bag tærten midt i ovnen ved 175 C i ca. 35 – 40 minutter. Hold øje med tærten, den må ikke blive for brun i siderne.
- Server tærten når den er afkølet lidt og server med vaniljeis eller en klat kold creme fraiche med vanilje til.
Notes
- Du kan også forbage bunden, så er du helt sikker på at bunden bliver som den skal være.
- Se evt. æblekage med creme og bund af mørdej
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 35 min. Samlet tid er ca. 55 min. Opskrift til 1 tærte
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 120 g rørsukker
- 1 stk. vaniljestang korn
- 175 g smør blødt
- 175 g hvedemel
- 1½ dl havregryn
Ingredienser fyld
Ingredienser æblefyld
🥬Pynt
- 50 g mandler hakkede
🥗Tilbehør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Vaniljekorn skrabes ud i sukkeret og æltes godt ind sammen med smør, hvedemel og havregryn.
- Dejen lægges ud i en smurt tærteform (28-30 cm) med løs bund.
- Tag en skål. Riv marcipanen og bland æg, creme fraiche og rørsukker i. Fordel blandingen ovenpå bunden.
- Vask æbler, skær dem midtover og fjern kernehus. Skær derefter æbler i både eller lidt tykke skiver. Smelt smør, kanel og sukker på en stor pande og steg æblerne i 2-3 minutter.
- Fordel de braiserede skiver eller både af æbler på tærten og hæld resten af lagen fra panden hen over æblerne. Pynt med hakkede mandler.
- Bag tærten midt i ovnen ved 175 C i ca. 35 – 40 minutter. Hold øje med tærten, den må ikke blive for brun i siderne.
- Servér tærten når den er afkølet og Servér med vaniljeis eller en klat kold creme fraiche med vanilje til.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan også forbage bunden, så er du helt sikker på at bunden bliver som den skal være.
- Se evt. æblekage med creme og bund af mørdej
- Brug søde æbler og æbler der ikke indeholder for meget saft, da æblekagen eller risikerer, at blive lidt tynd.
❓ FAQ
Aroma er duft og smag. Hvis æblet er modent og dufter og smager lidt sødt når du spiser det, har æblet en god sød aroma.
1 dag i køleskabet
Kommentarer
Ingen kommentarer