Hyldeblomstsirup original dansk grundopskrift
(Opskriften giver ca. 200 ml sirup)
Hjemmelavet Hyldeblomst sirup kan f. eks bruges som sødemiddel i the, desserter, is med frugt, i yoghurt naturel eller som dyppelse til pandekager.
Det er ganske enkelt, at lave hyldeblomstsirup. Hyldeblomstsaften skal blot koges ind og tilsættes sukker, indtil konsistensen er som sirup.
Hvilken sukker man benytter er en smagssag, men lyst sukker bibeholder den originale smag af hyldeblomst bedst.
Af Min Madopskrift
Grundopskrift på hyldeblomstsirup:
Ingredienser:
- 2 dl vand
- 2 dl sukker, rørsukker eller brun farin
- 20 hyldeblomster
- 1 tsk. citronsyre
- 1 økologisk citron
- Atamon
Fremgangsmåde Hyldeblomstsirup:
Pluk de netop udsprungne hyldeblomster og ryst dem fri for insekter. Klip alt det grønne væk, som det er muligt. (vigtigt).
Saml skærmen i hånden, med stilken i hånden og blomsterklasen udenfor, og klip blomsterne af og ned i en gryde.
Kom vandet i en stor gryde og varm det op.
Tilsæt sukker og citronsyre og kog op.
Skær citron midtover og kom halvdelen i gryden.
Tilsæt hyldeblomster fra gryden og rør rundt og sluk for varmen.
Lad det køle ned. Sæt låg på gryden og lad lagen trække i et døgn i køleskabet.
Sigt laden gennem en sigte op i en anden stor gryde.
Nu koges lagen ned uden låg til en sirupsagtig konsistens.
Smag lagen til. Er den for syrlig tilsættes ekstra sukker. For sød presses ekstra citronsaft i.
Find en flot flaske og skold den i kogende vand. Skyld derefter glasset i atamon og kom hyldeblomstsiruppen i glasset.
Tips til Hyldeblomstsirup
Har du en flaske hyldeblomstsaft i forvejen, kommes saften i en gryde sammen med ekstra sukker . Dette koges ind til en sirup.
Sirup skal være tyndt flydende (som en sauce) og ikke tyk og klæbende.
Dryp hyldeblomstsirup over desserten, eller rør den i.
Vaniljeis rørt op med hyldeblomstsirup giver en fantastisk overraskende lækker smag.
Kommentarer
Ingen kommentarer