Pandekager med vanilje
Af min madopskrift
Værd at vide om pandekager
Appelsin saft fra friske appelsiner, Vand eller øl i dejen gør dine pandekager sprøde og knasende.
Du skal kun erstatte lidt af mælken med appelsinsaft, vand eller øl.
Pandekager kan fryses. Læg evt. et stykke bagepapir mellem hver pandekage, så kan du tage det antal ud af fryseren, du har brug for. Eller rul pandekagerne sammen inden frysning.
Hvis pandekagerne skal holdes lune til de skal spises, kan du stille dem på en tallerken i ovnen, på 50 grader.
Hvis du vælger at servere pandekager som hovedret, kan du skifte det hvide sukker ud med lidt honning, det hvide hvedemel med groft fuldkornsmel og så drysse salat og kylling på i stedet for sukker eller is. Så har du i hvert fald en lidt sundere pandekage til aftensmaden.
Pandekager Klassisk. ca. 24 stk.
Ingredienser:
400 g mel
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
6 æg
6 dl mælk
1 spsk. vaniljesukker, eller hel vaniljestang
Evt. 1 tsk. bagepulver
Til bagning: Margarine eller smør
Tip
Del æg i æggeblommer og æggehvider. Pisk æggehvider til de er stiftpiskede. Herefter vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen. Dette giver luftigere pandekager.
Fremgangsmåde:
Pisk sammen og lad det stå ca. ½ time i køleskab.
Stil pandekagedejen på køl i en halv times tid.
Kom lidt smør på en pande, steg nu pandekagerne.
Pandekager skal cirka have 1 minut på hver side.
Sving pandekagen op i luften, så pandekagen vender sig, og falder ned på panden igen. Ser rigtig smart ud, og giver gode “point” fra dem der ser på.
Bare pas på, at du ikke rammer loftet eller gulvet, det ser nemlig fjollet ud, og giver kun “latter” fra dem der ser på.
🙂
Tilbyd brun farin, sirup, honning og syltetøj til.
Brombærsyltetøj og sukker er klassisk tilbehør.
Kommentarer
Ingen kommentarer