Pandekager med chokolade
Af min madopskrift
Ca. 24 stk.
Ingredienser:
400 g mel
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
6 æg
6 dl mælk
1 spsk. vaniljesukker, eller hel vaniljestang
½ liter vaniljeis
Smeltet mørk chokolade
Evt. 1 tsk. bagepulver
Til bagning: Margarine eller smør
Tip
Del æg i æggeblommer og æggehvider. Pisk æggehvider til de er stiftpiskede. Herefter vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen. Dette giver luftigere pandekager.
Fremgangsmåde:
Pisk sammen og lad det stå ca. ½ time i køleskab.
Stil pandekagedejen på køl i en halv times tid.
Kom lidt smør på en pande, steg nu pandekagerne.
Pandekager skal cirka have 1 minut på hver side.
Tag den varme pandekage og fordel stykker med is på pandekagen. Rul nu pandekanden til en rulle eller fold den en gang på langs og derefter modsat, så pandekagen bliver trekantet.
Hæld nu den varme chokolade hen over pandekagen og server straks.
Drys evt. med vaniljesukker hen over pandekagen.
Tilbyd brun farin, sirup, honning eller syltetøj til.
Brombærsyltetøj og sukker er klassisk tilbehør.
Kommentarer
Ingen kommentarer