400 g mel
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
6 æg
6 dl mælk
1 spsk. vaniljesukker, eller hel vaniljestang
½ liter vaniljeis
Smeltet mørk chokolade
Evt. 1 tsk. bagepulver
Til bagning: Margarine eller smør
Tip Del æg i æggeblommer og æggehvider. Pisk æggehvider til de er stiftpiskede. Herefter vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen. Dette giver luftigere pandekager.
Fremgangsmåde:
Pisk sammen og lad det stå ca. ½ time i køleskab.
Stil pandekagedejen på køl i en halv times tid.
Kom lidt smør på en pande, steg nu pandekagerne.
Pandekager skal cirka have 1 minut på hver side.
Tag den varme pandekage og fordel stykker med is på pandekagen. Rul nu pandekanden til en rulle eller fold den en gang på langs og derefter modsat, så pandekagen bliver trekantet.
Hæld nu den varme chokolade hen over pandekagen og server straks.
Drys evt. med vaniljesukker hen over pandekagen.
Tilbyd brun farin, sirup, honning eller syltetøj til.
Følg os på facebook, instagram, pinterest eller twitter
Nye opskrifter i vores nyhedsbrev
Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen.
Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.
Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog.
Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livsstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.
Skriv en kommentar