Pandekager med kardemomme
Af min madopskrift
Værd at vide om pandekager
Appelsin saft fra friske appelsiner, Vand eller øl i dejen gør dine pandekager sprøde og knasende.
Du skal kun erstatte lidt af mælken med appelsinsaft, vand eller øl.
Pandekager kan fryses. Læg evt. et stykke bagepapir mellem hver pandekage, så kan du tage det antal ud af fryseren, du har brug for. Eller rul pandekagerne sammen inden frysning.
Hvis pandekagerne skal holdes lune til de skal spises, kan du stille dem på en tallerken i ovnen, på 50 grader.
Pandekager med kardemomme og citron. ca. 24 stk.
Ingredienser Pandekager med kardemomme:
- 8 friske æg, økologiske
- 2 spsk. rørsukker
- 1 stang vanilje
- Skallen og saften af en usprøjtet økologisk citron
- 400 gram hvedemel
- 150 gram dansk smør
- 1 tsk. kardemomme
- 6 dl mælk
Fremgangsmåde Pandekager med kardemomme:
Æggene slås ud i en skål. Bland sukkeret i. Flæk vaniljestangen og tag kornene ud. Riv skallen af en citron og pres saften. Bland alle de våde ingredienser, og det hele piskes sammen.
Tilsæt kardemommen og melet lidt efter lidt, til pandekagedejen er som den skal være. Ikke for tynd, så pandekagerne bliver for tynde. Og ikke for tyk, så pandekagerne bliver for tykke.
Pisk sammen og stil pandekagedejen på køl i en halv times tid.
Derefter kom lidt smør på en pande, steg nu pandekagerne.
Pandekager skal cirka have 1 minut på hver side.
Sving pandekagen op i luften, så pandekagen vender sig, og falder ned på panden igen. Ser rigtig smart ud, og giver gode “point” fra dem der ser på.
Bare pas på, at du ikke rammer loftet eller gulvet, det ser nemlig fjollet ud, og giver kun “latter” fra dem der ser på.
🙂
Tilbyd brun farin, sirup, honning og syltetøj til.
Brombærsyltetøj og sukker er klassisk tilbehør.
Kommentarer
Ingen kommentarer