Rabarber trifli med flødeskum klassisk
Af min madopskrift
Dessert til 12 personer
Det er vigtigt, at rabarberne brugt til denne dessert, er søde og ikke for syrlige. Vin eller jordbærrabarber kan anvendes. Denne dessert er meget velsmagende og en dansk klassisk dessert.
Ingredienser til trifli:
- 1,3 l vand
- 220 g sukker (ca. 2,5 dl)
- 1000 g jordbærrabarber skåret i 5 cm skiver
- 5 tsk. kartoffelmel
- 5 tsk. koldt vand
- 125 g hakkede, smuttede mandler
Ingredienser Creme:
- 5 æggeblommer pasteuriserede
- 7,5 spsk. sukker
- 2,5 spsk. maizena
- 1 liter sødmælk
- 1 liter Piskefløde 38 %
- 350 g let knuste makroner (Kan undværes, eller erstattes med kiks Digestive kiks eller Bastogne kiks)
Pynt til trifle:
- Smuttede mandler i skiver og knuste makroner eller kiks
- Mynteblade
Fremgangsmåde rabarberkompot:
Vand og sukker bringes i kog i en stor gryde med låg. Tilsæt rabarberne og kog dem ved meget svag varme og under låg i ca. 2 – 3 min. Når rabarberne er helt møre, røres en jævning af kartoffelmel og vand.
Tag nu rabarberne af varmen og rør jævningen i. Vend mandlerne i rabarberkompotten og lad den køle af. F. eks udenfor med låg på.
Fremgangsmåde creme:
Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen i en gryde. Kom mælken i. Varm blandingen op ved svag til jævn varme og under konstant let piskning.
Creme brænder meget let på, så hold pisk og hold øje hele tiden.
Kog cremen i ca. 1 min eller til den er blevet cremet i konsistensen.
Lad cremen køle af i en skål – rør i den af og til.
Pisk fløden til en let masse og rør ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.
Læg creme, knuste makroner (kiks) og rabarberkompot lagvis i glas (a ca. 2½ dl). Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum.
Tips
Pynt med friskhakkede mynteblade
Kommentarer
Ingen kommentarer