Hvid hvedebrød
Giver et brød
Af Min Madopskrift
Hvid hvede er fuldkornsmel, hvor alle vitaminer og mineraler er bevaret og er rig på kostfibre. Hvid hvedebrød er et meget lækkert fuldkornsbrød, som kan erstatte det almindelige franskbrød.
Hvid hvede giver et lidt mørkere brød som kendetegner fuldkornsbrød. Hvid hvedemel, kan delvis eller helt erstatte almindeligt hvedemel, men vær opmærksom på, at bruge ekstra væske, da brødet har tildens til at blive tørt, ved for lidt væske.
Ingredienser Hvid hvedebrød med valnødder
- 600 gram hvid hvedemel
- 4 dl. vand
- 1 dl. valnødder
- 25 gram gær
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. smør
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. honning
Pensling
- Pisket æg
Fremgangsmåde Hvid hvedebrød med valnødder
- Kom koldt vand i en lille skål.
- Kom gæren op i skålen og rør den ud i det kolde vand. (Du kan evt. lade vandet stå lidt, så det bliver lunere). Lad gæren bruse op.
- Kom alle de tørre ingredienser i en skål og bland det sammen.
- Rør honningen ud i gæren.
- Tilsæt blandingen til melet lidt efter lidt.
- Rør og ælt nu blandingen sammen til en smidig dej.
- Lad nu dejen stå tildækket og hæve med et fugtigt viskestykke i 30 min. et lunt sted.
- Hæld dejen ud på et meldækket bord.
- Form og rul forsigtigt et aflangt brød ud af dejen.
- Kom dejen på en smurt bageplade eller brug bagepapir.
- Lav nogle skrå tværsnit i dejen.
- Pisk ægget og pensle dejen.
- Dejen hæver nu tildækket med et fugtigt klæde i ca. 2 timer.
- Sæt dejen på nederste rille ved 220 grader i en forvarmet ovn.
- Skru ned på 200 grader, når du sætter dejen i ovnen.
- Bag nu brødet i ca. 35 min. eller indtil brødet er gennembagt.
- Stik en strikkepind ind i brødet, hænger der dej ved, er brødet ikke færdigt og bages videre indtil der ikke hænger dej på strikkepinden.
Prøv også langtidshævet valnøddebrød
Tips til Hvid hvedebrød med valnødder
- Du kan erstatte lidt af hvid hvedemelet med andet groft mel.
Kommentarer
Ingen kommentarer