Glutenfri chokolademuffins
Af Min Madopskrift
Antal ca. 12-14 stk.
Hjemmelavede glutenfri chokolademuffins har en dejlig “ kraftig mørk” chokoladesmag, da de er lavet med både kakao og chokolade.
Chokolademuffins er derudover lavet med sød most kartoffel, hvilket er med til at nedsætte sukkermængden en smule og samtidig giver det en dejlig luftig og saftig konsistens.
Chokolademuffins kan nydes med eller uden topping af fx hindbærskum.
Elsker du chokolade, så skal de prøves!
Ingredienser Glutenfri chokolademuffins:
- 125 g mælkefri margarine
- 105 g brun farin (rørsukker kan også bruges)
- 3 æg
- 70 g malede mandler*
- 70 g fuldkornsrismel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- ca. 150 g sød kartoffel, kogt eller bagt**
- 6 spsk. mørk kakao
- 100 g mørk mælkefri chokolade ca. 70%
Fremgangsmåde Glutenfri chokolademuffins:
Kog eller bag de søde kartofler til de er godt møre og mos kødet. Lad det hele køle af.
Hak den mørke chokolade groft.
Pisk margarine og brun farin sammen med en elpisker til det er let og luftigt.
Æggene piskes i et ad gangen og det hele piskes godt sammen. Rør de mosede afkølede søde kartofler i blandingen. Sigt rismel, kakao og bagepulver ned i blandingen og rør det sammen. Tilsæt de malede mandler og den hakkede chokolade og vend det forsigtigt i. Bland det forsigtigt så luften bevares i dejen.
Fordel dejen i muffinsforme. Dejen skal fyldes næsten op til kanten.
Portionen giver ca. 12-14 stk. Bag dem ved 180°C i ca. 20 min.
Test evt. ved at stikke en strikkepind eller en tynd spids kniv ned i en muffin og se om der hænger dej ved.
OBS: Det er ok, at der hænger smeltet chokolade ved. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.
Server med eller uden topping.
Tips chokolademuffins
- Velegnet til frysning
- Server med hindbærskum: Flødeskum af ca. 1 dl soya-, ris- eller kokosfløde blandes med 2-3 spsk. hindbærmarmelade.
- Server med friske hindbær eller en klat hindbærsyltetøj.
- Chokolademuffins smager næsten bedst når de er HELT kølet af og chokoladen har sat sig, -gerne næste dag.
- * Malede mandler: Hele mandler med skræl males fint i en foodprocessor, blender eller minihakker.
- ** Søde kartofler: Koges i ca. 25-30 min. eller bages med skræl i ca. 45-60 min. alt efter størrelse.
Kilde og billede er fra: glutenfristart.dk
Kommentarer
Ingen kommentarer