• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Lammekød opskrifter

    Lammespyd og kyllingespyd med appelsin gulerødder

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 12 måneder siden

    lammespyd og kyllingespyd med risotto og jordskokker

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total6
    • 4
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Det er SÅ hyggeligt at spise denne menu, og så har vi god samvittighed over alt det sunde der er i ingredienserne. Vi har brugt lammeculotte i denne opskrift, men kød fra køllen er også velegnet. Lammespyd og kyllingespyd med gulerødder marineret i appelsin, kan laves på ca. 40 minutter og så har du et sundt og varieret måltid.

    Lamme- og kyllingespyd er sikker favoritter og skal nok blive spist. Quinoasalaten er fyldt med proteiner og vitaminer og giver en rigtig god velvære efter måltidet.

    Vi har udover denne opskrift lavet risotto og lidt bagte jordskokker, som vi også serverer til denne ret. Her finder du opskrift på risotto med jordskokker og Prøv også tabouleh sund bulgursalat

    Gå til
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • Lav en marinade til kød
    • 📋 Opskrift

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    Ingredienser lammespyd og kyllingespyd

    • 400 g Lammekød
    • 400 g Kyllingebryst
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 tsk. Chili
    • 1 spsk. Ras el Hanout
    • 1 Knivspids Spidskommen
    • 1 spsk. Paprika
    • 1 tsk. Salt og friskkværnet peber

    Ingredienser quinoasalat

    • 200 g Quinoa
    • 100 g Mandler
    • 1 spsk. Appelsinsaft
    • 1 bundt Persille

    Ingredienser appelsin gulerødder

    • 8 stk. Gulerødder økologisk
    • 2 spsk. Smør
    • 1 stk. Appelsin økologisk
    • 2 spsk. Honning
    • 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
    • 1 bundt Timian

    Dressing

    • 1 spsk. Vineddike
    • 1 tsk. Honning
    • 1 spsk. Granatæblesaft
    • 4 spsk. Olivenolie
    • 1 spsk. Appelsinsaft

    🔪 Sådan gør du

    Fremgangsmåde lammespyd og kyllingespyd

    1. Skyl og riv appelsin.
    2. Skær lamme- og kyllingekød i store tern og kom dem på spyddet. Sæt spyd på en bradepande efterhånden de bliver færdige. Pensl dem med olivenolie og krydr dem med paprika, spidskommen, Ras el Hanout, knust chili, lidt revet appelsin salt og friskkværnet peber.
    3. Sæt gerne kødet ind i køleskabet et par timer, så smagen trænger ind i kødet.
    4. Sæt det ind i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter.

    Fremgangsmåde appelsin gulerødder

    1. Skyl og skræl gulerødder. Pres appelsinen og riv skallen.
    2. Kom smørret i en stor pande og varm det op. Rist gulerødderne på panden et par minutter under omrøring. Tilsæt appelsinsaft og revet appelsinskal og rør rundt.
    3. Til sidst rører du honningen op på panden og blander det hele godt sammen med, timian, salt og friskkværnet peber. Sæt et stort låg på panden så honningen ikke brænder sig sort.
    4. Sæt panden ind i ovnen og bag gulerødder i ca. 10 minutter midt i ovnen.
    5. Hvis du ikke vil bruge ovnen kan du komme et låg hen over panden for at holde på saften.
    6. Lad det det simre ved svag varme i ca. 10 minutter, vend gulerødder rundt et par gange.

    Fremgangsmåde quinoasalat

    1. Skyl quinoa og kog den i letsaltet vand i ca. 12 minutter eller som anvist på pakken. Hæld det gennem et dørslag og kom det straks ind under den kolde hane. Tag kernerne ud af granatæblet og kom dem op i en sigte og pres saften ud af kerner og kom saften i en skål.
    2. Hak mandler. Skyl persille og hak den lidt groft. Vend lidt appelsinsaft, granatæblesaft, hakkede mandler og hakket persille i quinoa.
    3. Anret gulerødder ovenpå.

    💭 Tips

    • Egentlig ville vi kun lave lammespyd men da lammekød er lidt dyrt, erstattede vi halvdelen af opskriften med kyllingekød.
    • Du kan også pensle kødet med lidt grillolie og så grille spyd i stedet. Så reducerer du måske også tiden lidt.
    • Lammespyd og kyllingespyd med appelsin gulerødder, er en af de opskrifter, som vi serverer når vi skal hygge med vores gæster.
    • Du kan købe Ras el Hanout i specialforretninger.

    Lav en marinade til kød

    Du kan krydre lamme og kyllingekødet med andre krydderier og du kan også lave en marinade til kødet ved, at lægge kødet i en skål med krydderier og blande det godt rundt og så lade det trække i marinaden i ca. 6 timer, hvis du ønsker kraftigere krydret kød.

    📋 Opskrift

    lammespyd og kyllingespyd med risotto og jordskokker

    Lamme- og kyllingespyd med appelsin gulerødder

    Opskrift på Lamme- og kyllingespyd med appelsin gulerødder bagt i ovn
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 30 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 45 min
    Ret Lammekød
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 53 %

    Ingredienser
      

    Ingredienser lammespyd og kyllingespyd

    • 400 g Lammekød
    • 400 g Kyllingebryst
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 tsk. Chili
    • 1 spsk. Ras el Hanout
    • 1 Knivspids Spidskommen
    • 1 spsk. Paprika
    • 1 tsk. Salt og friskkværnet peber

    Ingredienser quinoasalat

    • 200 g Quinoa
    • 100 g Mandler
    • 1 spsk. Appelsinsaft
    • 1 bundt Persille

    Ingredienser appelsin gulerødder

    • 8 stk. Gulerødder (økologisk)
    • 2 spsk. Smør
    • 1 stk. Appelsin (økologisk)
    • 2 spsk. Honning
    • 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
    • 1 bundt Timian

    Dressing

    • 1 spsk. Vineddike
    • 1 tsk. Honning
    • 1 spsk. Granatæblesaft
    • 4 spsk. Olivenolie
    • 1 spsk. Appelsinsaft

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde lammespyd og kyllingespyd

    • Skyl og riv appelsin.
    • Skær lamme- og kyllingekød i store tern og kom dem på spyddet. Sæt spyd på en bradepande efterhånden de bliver færdige. Pensl dem med olivenolie og krydr dem med paprika, spidskommen, Ras el Hanout, knust chili, lidt revet appelsin salt og friskkværnet peber.
    • Sæt gerne kødet ind i køleskabet et par timer, så smagen trænger ind i kødet.
    • Sæt det ind i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter.

    Fremgangsmåde appelsin gulerødder

    • Skyl og skræl gulerødder. Pres appelsinen og riv skallen.
    • Kom smørret i en stor pande og varm det op. Rist gulerødderne på panden et par minutter under omrøring. Tilsæt appelsinsaft og revet appelsinskal og rør rundt.
    • Til sidst rører du honningen op på panden og blander det hele godt sammen med, timian, salt og friskkværnet peber. Sæt et stort låg på panden så honningen ikke brænder sig sort.
    • Sæt panden ind i ovnen og bag gulerødder i ca. 10 minutter midt i ovnen.
    • Hvis du ikke vil bruge ovnen kan du komme et låg hen over panden for at holde på saften.
    • Lad det det simre ved svag varme i ca. 10 minutter, vend gulerødder rundt et par gange.

    Fremgangsmåde quinoasalat

    • Skyl quinoa og kog den i letsaltet vand i ca. 12 minutter eller som anvist på pakken. Hæld det gennem et dørslag og kom det straks ind under den kolde hane. Tag kernerne ud af granatæblet og kom dem op i en sigte og pres saften ud af kerner og kom saften i en skål.
    • Hak mandler. Skyl persille og hak den lidt groft. Vend lidt appelsinsaft, granatæblesaft, hakkede mandler og hakket persille i quinoa.
    • Anret gulerødder ovenpå.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1064kcal (53%) | Kulhydrater: 63g (21%) | Protein: 52g (104%) | Fedt: 69g (106%) | Mættet fedt: 19g (119%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 11g (46%) | Sukker: 19g (21%) | Vitamin A: 20925IU (419%) | Vitamin C: 24mg (29%) | Calcium: 189mg (19%) | Jern: 7mg (39%)
    Keyword Lamme- og kyllingespyd med appelsin gulerødder
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Del meget gerne
    • Total6
    • 4
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Gulerødder med appelsin bagt i ovn
    Safran krans med marcipan og creme »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Glutenfri, Kylling og andet fjerkræ, Lammekød opskrifter Tags: Appelsin, chili, granatæble, gulerødder, honning, kylling, lam, Mandler, paprika, persille, quinoa, Ras el Hanout, spidskommen, timian

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind