Det er SÅ hyggeligt at spise denne menu, og så har vi god samvittighed over alt det sunde der er i ingredienserne. Vi har brugt lammeculotte i denne opskrift, men kød fra køllen er også velegnet.
Lammespyd og kyllingespyd med gulerødder marineret i appelsin, kan laves på ca. 40 minutter og så har du et sundt og varieret måltid.
Lamme- og kyllingespyd er sikker favoritter og skal nok blive spist.
Quinoasalaten er fyldt med proteiner og vitaminer og giver en rigtig god velvære efter måltidet.
Vi har udover denne opskrift lavet risotto og lidt bagte jordskokker, som vi også serverer til denne ret.
Her finder du opskrift på risotto med jordskokker og Prøv også tabouleh sund bulgursalat
Gå til
📖Beskrivelse
Her præsenterer vi en udsøgt opskrift på lamme- og kyllingespyd med appelsin og gulerødder! Denne kulinariske ret, kombinerer den smagen af lammekød og kylling med den friske appelsin og den livlige sødme fra gulerødder. Forbered dig på at begive dig ud på en liflig rejse, der vil friste dine smagsløg og efterlade dig trang til mere.
Nøgleingredienserne i denne opskrift er omhyggeligt sammensat for at levere en harmonisk blanding af smag:
Lam: Vi vælger premium udskæringer af lam, kendt for deres møre tekstur og rige smag. Lammet er marineret til perfektion, hvilket lader smagen trænge ind i kødet og tilføre det en dejlig aroma.
Kylling: Ved siden af lammet inkluderer vi møre kyllingestykker for at tilføje variation og forbedre spyddenes overordnede saftighed. Kombinationen af lam og kylling skaber en dynamisk og afbalanceret smagsprofil.
Appelsin: De livlige citrusnoter af appelsin spiller en hovedrolle i denne opskrift og giver et forfriskende og syrligt twist. Appelsinsaft og -skal bruges til at marinere kødet og tilføre det en lys og frisk essens.
Gulerødder: Vi inkorporerer den naturlige sødme og milde smag af gulerødder for at komplementere kødet.
Marinade: Marinaden til disse spyd er en harmonisk blanding af olivenolie, hvidløg, citrus og krydderier. Denne smagfulde blanding forbedrer smagen af kødet og tilfører det en velsmagende og aromatisk essens.
Krydderi: For at hæve smagene krydrer vi spyddene med en nøje afbalanceret kombination af salt, peber og aromatiske krydderier. Dette sikrer en velafrundet og perfekt krydret ret, der får dine smagsløg til at længes efter mere.
Grillning eller ovn: Spiddene kan tilberedes til perfektion på en grill, så kødet får en smuk kul og røget smag. Grillprocessen lukker saften ind, hvilket resulterer i mørt og saftigt lam og kylling.
Vi har dog valgt at tilberede i ovn i denne opskrift, da det passede bedre til opskriften.
Pynt: Inden servering tilsættes et pynt af friske krydderurter og måske et drys appelsinskal. Denne sidste touch forstærker ikke kun rettens visuelle tiltrækningskraft, men tilføjer også et udbrud af friskhed, der løfter den samlede madoplevelse.
Forbered dig på at nyde en symfoni af smag, da det saftige lam og kylling blander sig harmonisk med den friske appelsin.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid 45 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser
Ingredienser lammespyd og kyllingespyd
400 g Lammekød
400 g Kyllingebryst
2 spsk. Olivenolie
1 tsk. Chili
1 spsk. Ras el Hanout
1 Knivspids Spidskommen
1 spsk. Paprika
1 tsk. Salt og friskkværnet peber
Ingredienser quinoasalat
200 g Quinoa
100 g Mandler
1 spsk. Appelsinsaft
1 bundt Persille
Ingredienser appelsin gulerødder
8 stk. Gulerødder økologisk
2 spsk. Smør
1 stk. Appelsin (økologisk, skal og saft)
2 spsk. Honning
1 tsk. Salt og friskkværnet peber
1 bundt Timian
Dressing
1 spsk. Vineddike
1 tsk. Honning
1 spsk. Granatæblesaft
4 spsk. Olivenolie
1 spsk. Appelsinsaft
🔪 Sådan gør du
Fremgangsmåde lammespyd og kyllingespyd
Skyl og riv appelsin.
Skær lamme- og kyllingekød i store tern og kom dem på spyddet. Sæt spyd på en bradepande efterhånden de bliver færdige. Pensl dem med olivenolie og krydr dem med paprika, spidskommen, Ras el Hanout, knust chili, finthakket hvidløg, lidt revet appelsin salt og friskkværnet peber.
Sæt gerne kødet ind i køleskabet et par timer, så smagen trænger ind i kødet.
Sæt det ind i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter.
Fremgangsmåde appelsin gulerødder
Skyl og skræl gulerødder. Pres appelsinen og riv skallen.
Kom smørret i en stor pande og varm det op. Rist gulerødderne på panden et par minutter under omrøring. Tilsæt appelsinsaft og revet appelsinskal og rør rundt.
Til sidst rører du honningen op på panden og blander det hele godt sammen med, timian, salt og friskkværnet peber. Sæt et stort låg på panden så honningen ikke brænder sig sort.
Sæt panden ind i ovnen og bag gulerødder i ca. 10 minutter midt i ovnen.
Hvis du ikke vil bruge ovnen kan du komme et låg hen over panden for at holde på saften.
Lad det det simre ved svag varme i ca. 10 minutter, vend gulerødder rundt et par gange.
Fremgangsmåde quinoasalat
Skyl quinoa og kog den i letsaltet vand i ca. 12 minutter eller som anvist på pakken. Hæld det gennem et dørslag og kom det straks ind under den kolde hane. Tag kernerne ud af granatæblet og kom dem op i en sigte og pres saften ud af kerner og kom saften i en skål.
Hak mandler. Skyl persille og hak den lidt groft. Vend lidt appelsinsaft, granatæblesaft, hakkede mandler og hakket persille i quinoa.
Anret gulerødder ovenpå.
💭❓ Tips og FAQ
Her er nogle tips til Lammespyd og kyllingespyd med appelsin:
Egentlig ville vi kun lave lammespyd men da lammekød er lidt dyrt, erstattede vi halvdelen af opskriften med kyllingekød.
Du kan også pensle kødet med lidt grillolie og så grille spyd i stedet. Så reducerer du måske også tiden lidt.
Lammespyd og kyllingespyd med appelsin gulerødder, er en af de opskrifter, som vi serverer når vi skal hygge med vores gæster.
Du kan købe Ras el Hanout i specialforretninger.
Lav en marinade til kød
Du kan krydre lamme og kyllingekødet med andre krydderier og du kan også lave en marinade til kødet ved, at lægge kødet i en skål med krydderier og blande det godt rundt og så lade det trække i marinaden i ca. 6 timer, hvis du ønsker kraftigere krydret kød.
📖 Opskrift
Lamme- og kyllingespyd med appelsin gulerødder
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
Ingredienser lammespyd og kyllingespyd
- 400 g Lammekød
- 400 g Kyllingebryst
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Chili
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- 1 spsk. Ras el Hanout
- 1 Knivspids Spidskommen
- 1 spsk. Paprika
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
Ingredienser quinoasalat
- 200 g Quinoa
- 100 g Mandler
- 1 spsk. Appelsinsaft
- 1 bundt Persille
Ingredienser appelsin gulerødder
- 8 stk. Gulerødder (økologisk)
- 2 spsk. Smør
- 1 stk. Appelsin (økologisk, skal og saft)
- 2 spsk. Honning
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
- 1 bundt Timian
Dressing
- 1 spsk. Vineddike
- 1 tsk. Honning
- 1 spsk. Granatæblesaft
- 4 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Appelsinsaft
Sådan gør du
Fremgangsmåde lammespyd og kyllingespyd
- Skyl og riv appelsin.
- Skær lamme- og kyllingekød i store tern og kom dem på spyddet. Sæt spyd på en bradepande efterhånden de bliver færdige. Pensl dem med olivenolie og krydr dem med paprika, spidskommen, Ras el Hanout, knust chili, finthakket hvidløg, lidt revet appelsin salt og friskkværnet peber.
- Sæt gerne kødet ind i køleskabet et par timer, så smagen trænger ind i kødet.
- Sæt det ind i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter.
Fremgangsmåde appelsin gulerødder
- Skyl og skræl gulerødder. Pres appelsinen og riv skallen.
- Kom smørret i en stor pande og varm det op. Rist gulerødderne på panden et par minutter under omrøring. Tilsæt appelsinsaft og revet appelsinskal og rør rundt.
- Til sidst rører du honningen op på panden og blander det hele godt sammen med, timian, salt og friskkværnet peber. Sæt et stort låg på panden så honningen ikke brænder sig sort.
- Sæt panden ind i ovnen og bag gulerødder i ca. 10 minutter midt i ovnen.
- Hvis du ikke vil bruge ovnen kan du komme et låg hen over panden for at holde på saften.
- Lad det det simre ved svag varme i ca. 10 minutter, vend gulerødder rundt et par gange.
Fremgangsmåde quinoasalat
- Skyl quinoa og kog den i letsaltet vand i ca. 12 minutter eller som anvist på pakken. Hæld det gennem et dørslag og kom det straks ind under den kolde hane. Tag kernerne ud af granatæblet og kom dem op i en sigte og pres saften ud af kerner og kom saften i en skål.
- Hak mandler. Skyl persille og hak den lidt groft. Vend lidt appelsinsaft, granatæblesaft, hakkede mandler og hakket persille i quinoa.
- Anret gulerødder ovenpå.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer