Burger klassisk med pommes frites
Til 4 personer
Til den rigtige klassiske burger bruges smagsfuldt oksekød, sprød salat eller syltede agurker og en blød bolle.
Her er råvarerne til den perfekte burger, som min madopskrift laver den.
Der er ikke nogen mål i opskriften, kun ingredienser som du kan blive inspireret af.
Her ser du alle burger opskrifter
Burger klassisk
Syltede agurker
Syltede agurker er et absolut must:
Friske agurker
Friske agurkeskiver i en burger er mest som en variant til salat.
Lav evt. syltede agurker selv.
Tag en del eddike, en del sukker, godt med hakket dild og skalotteløg. Kog det op. Tilsæt agurkeskiver. Lad det trække i køleskabet i en dag eller to.
Salat
Almindelig Iceberg salat eller romainesalat. Prøv evt. med kinakål der svitses kort i ca. 5 sekunder på panden hvor bøf er stegt. Det giver en dejlig krydret smag
Bacon stegt
Bruges som afveksling og giver en dejlig smag.
Burgerbolle
Købes færdige, da smagen er god.
Men foretrækker du at fremstille burger bollen selv er dette selvfølgelig også en mulighed.
Bøf
Form bøffen rund og flad, og pres en dyb bule i midten af kødet. Når man så steger det på panden, retter bøffen sig, og bliver perfekt flad.
Derved undgår man, hakkekødet trækker sig sammen under stegning, og bøffen ender med at blive lille, rund og høj.
Løg
Løgene skal være almindelige løg (zittauerløg) eller rødløg som er mildere i smagen. løg skæres til halve eller hele ringe.
Burger dressing – Mayonnaise (hjemmelavet)
Husk alle ingredienser SKAL have stuetemperatur
Tag 4 æggeblommer, 2 spsk. sennep, 1 dl estragoneddike, salt, sukker, peber. Blend det i en blender.
Tag 2 dl kold-presset rapsolie og 8 dl neutral olie. Hæld laaangsomt i, mens blenderen kører.
Ost
En god cheddar.
Ketchup
Dit foretrukne mærke eller lav din egen ketchup.
Tilbehør til Burger
Hjemmelavede pommes frites eller købte. Friture giver den bedste smag, men er også usundt at spise i store mængder!
Kommentarer
Ingen kommentarer