Her får du opskriften på to tømmermænds burgere. Bacon Cheese burger og Burger med jalapeno. Begge burgere er nemme at lave.
Kunne du også lige spise en rigtig amerikansk burger, hvor der ikke er sparet på fedtet eller mængden af ost og bacon? Tømmermænds burgere vil måske så lige være noget for dig, hvis du kan sige ja til dette.
Eller trænger du bare til en burger med lidt mere smag end bare det sædvanlige?
Så burde du prøve mit forslag for hjemmelavede burgere med bacon/Cheese eller med jalapeños.
Bacon er uundværligt til tømmermænds burger, og derfor meget velegnet, da bacon både tilfører fedt, salt og umami smag.
Måske du også vil prøve vores klassiske burger
Gå til
- Amerikansk Tømmermænds burgere
- Bacon Cheese burger
- ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
- 🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
- 🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
- Opskrift med noter
- Burger med jalapeno
- ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
- 🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
- 🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
- 💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Opskrift med noter
- 💬 Kommentarer
Amerikansk Tømmermænds burgere
De smager fantastisk og så skal jeg lige love for, at der ikke er sparet på fyldet.
Her bestemmer du selv størrelsen og indholdet og jeg garanterer at det er en klassiker – specielt på en tømmermænds dag (det har jeg i hvert fald selv testet ;-)), eller til en rigtig herre aften.
Tømmermænds burgere er en almindelig burger, som er godt krydret, har masser af smag og er tilsat godt med ost.
Bacon Cheese burger
Til 2 personer
To burgere er rigeligt pr. Person hvis du ikke tilføjer twisters (min favorit), pomfritter eller andet til.
Tilføjer du dette er én burger rigeligt pr. Person (afhænger selvfølgelig af mængden du plejer at spise).
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- en pakke burger boller (jeg anbefaler de store da bøfferne også bliver store)
- 500 g hakket Oksekød
- En pakke bacon
- En pakke toast ost (alm.) /almindelig skive ost
- 2-3 spsk. Smør
- Salat
- Tomat
- Løg
- Agurk
💭 Tips
- Salatmayonnaise (remoulade, ketchup og burgerdressing kan også bruges, min favorit er bare salatmayoen)
- indholdet af tilbehør kan varieres efter behov, så hvis der er noget du vil have mere eller mindre af så er dette selvfølgelig frit.
- hvis der ønskes tilbehør anbefaler jeg “twisters”. De er kendte fra burger King men kan købes i rema for ca. 10 kr. Posen og smager FANTASTISK med salatmayonnaise til.
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag oksekødet og fordel det i 2 eller 4 lige store stykker (afhængigt af om du har købt 1 eller 2 burgere til hver).
- Tag en af de 2 eller 4 stykker oksekød og tryk nu kødet helt fladt på spækbrættet og form det til en rund cirkel.
- Når bøffen er helt flad lægges osten (cirka 3 skiver) oven på bøffen i midten.
- Herefter foldes bøffen sammen over osten så osten ligger inde i bøffen.
- Den skal lukkes tæt sammen så osten ikke smelter ud når den steges.
- Når dette er gjort tages bacon og vikles rundt om bøffen så hele bøffen er dækket af bacon.
- Herefter tændes en pande på middel varme og smør lægges på panden og bøfferne steges på den ene side.
- Mens bøfferne steger skæres salat, agurk, tomat og løg. Når bøfferne er stegt på den ene side vendes de og steges på den anden side. Her lægges lige en ekstra skive ost eller 2 ovenpå bøffen så den får en rigtig god smag.
- Mens de steger færdig tændes en pande mere på svag varme. Her skal burgerbollerne laves. Tag smøren og skær bollerne over på midten.
- Kom smør på begge boller, også på både toppen og bunden af bollen. Læg så bollerne på panden og lad dem stå til de er gyldenbrune og vend dem så(på denne måde får bollerne en rigtig lækker smag og bliver ikke så tørre som hvis de kom i ovnen).
- Når de er færdige og bøfferne stegt færdige tages det hele af og det er klar til servering.
- Så fyldes der bare fyld/tilbehør i bollerne efter behov og så skal du bare læne dig tilbage, tage en stor bid og nyde alle de lækre smage som netop denne burger rummer.
- Jeg anbefaler en Kold øl eller sodavand til brugeren. Men det er ikke sikkert du får tid til at drikke, for ved denne burger er hver en bid, så fuglene synger 🙂
Opskrift med noter
Bacon Cheese burger – Tømmermænds burgere
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 4 stk. burger boller (jeg anbefaler de store da bøfferne også bliver store)
- 500 g oksekød (hakket)
- 175 g bacon (slice)
- 200 g toast ost (eller almindelig skive ost)
- 2 spsk. smør
- 100 g salat (blandet eller icebergsalat)
- 2 stk. tomat
- 1 stk. løg
- ¼ stk. agurk
- 2 spsk. salat mayonnaise (remoulade, ketchup og burgerdressing kan også bruges, min favorit er bare salatmayoen)
Sådan gør du
- Tag oksekødet og fordel det i 2 eller 4 lige store stykker, selvfølgelig afhængigt af om du har købt 1 eller 2 burgere til hver.
- Tag en af de 2 eller 4 stykker oksekød og tryk nu kødet helt fladt på spækbrættet og form det til en rund cirkel.
- Når bøffen er helt flad lægges osten (cirka 3 skiver) oven på bøffen i midten.
- Herefter foldes bøffen sammen over osten så osten ligger inde i bøffen.
- Den skal lukkes tæt sammen så osten ikke smelter ud når den steges.
- Når dette er gjort tages bacon og vikles rundt om bøffen så hele bøffen er dækket af bacon.
- Herefter tændes en pande på middel varme og smør lægges på panden og bøfferne steges på den ene side.
- Mens bøfferne steger skæres salat, agurk, tomat og løg. Når bøfferne er stegt på den ene side vendes de og steges på den anden side. Her lægges lige en ekstra skive ost eller 2 ovenpå bøffen så den får en rigtig god smag.
- Mens de steger færdig tændes en pande mere på svag varme. Her skal burgerbollerne laves. Tag smøren og skær bollerne over på midten.
- Kom smør på begge boller, også på både toppen og bunden af bollen. Læg så bollerne på panden og lad dem stå til de er gyldenbrune og vend dem så(på denne måde får bollerne en rigtig lækker smag og bliver ikke så tørre som hvis de kom i ovnen).
- Når de er færdige og bøfferne stegt færdige tages det hele af og det er klar til servering.
- Så fyldes der bare fyld/tilbehør i bollerne efter behov og så skal du bare læne dig tilbage, tage en stor bid og nyde alle de lækre smage som netop denne burger rummer.
- Jeg anbefaler en kold øl eller sodavand til burgeren. Men det er ikke sikkert du får tid til at drikke, for ved denne burger smager hver en bid, som fuglene synger 🙂
Noter
- indholdet af tilbehør kan varieres efter behov, så hvis der er noget du vil have mere eller mindre af så er dette selvfølgelig frit
- hvis der ønskes tilbehør anbefaler jeg “twisters”. De er kendte fra burger King men kan købes i rema for ca. 10 kr. posen og smager FANTASTISK med salatmayonnaise til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Burger med jalapeno
Til 2 personer
To burgere er rigeligt pr. Person hvis du ikke tilføjer twisters (min favorit), pomfritter eller andet til.
Tilføjer du dette er én burger rigeligt pr. Person (afhænger selvfølgelig af mængden du plejer at spise).
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- en pakke burger boller (jeg anbefaler de store da bøfferne også bliver store)
- 500 g hakket Oksekød
- en pakke bacon
- en bøtte jalapeno
- en pakke toast ost eller almindelig skive ost
- 2-3 spsk. Smør
- salat
- tomat
- løg
- agurk
💭 Tips
- salatmayonnaise (remoulade, ketchup og burgerdressing kan også bruges, min favorit er bare salatmayoen)
- indholdet af tilbehør kan varieres efter behov, så hvis der er noget du vil have mere eller mindre af så er dette selvfølgelig frit.
Hvis der ønskes ekstra tilbehør anbefaler jeg “twisters”. De er kendte fra burger King men kan købes i rema for ca. 10 kr. Posen og smager FANTASTISK med salatmayonnaise til.
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag oksekødet og fordel det i 2 eller 4 lige store stykker (afhængigt af om du har købt 1 eller 2 burgere til hver).
- Tag en af de 2 eller 4 stykker oksekød og tryk nu kødet helt fladt på spækbrættet og form det til en rund cirkel.
- Når bøffen er helt flad lægges osten (cirka 3 skiver) og jalapeños (et par stykker efter hvor stærkt den skal være) oven på bøffen i midten. Herefter foldes bøffen sammen over ost og jalapeños, så det ligger inde i bøffen.
- Den skal lukkes tæt sammen så osten ikke smelter ud når den steges.
- Når dette er gjort tages bacon og vikles rundt om bøffen så hele bøffen er dækket af bacon.
- Herefter tændes en pande på middel varme og smør lægges på panden og bøfferne steges på den ene side.
- Mens bøfferne steger skæres salat, agurk, tomat og løg. Når bøfferne er stegt på den ene side vendes de og steges på den anden side. Her lægges lige en ekstra skive ost eller 2 ovenpå bøffen så den får en rigtig god smag.
- Mens de steger færdig tændes en pande mere på svag varme. Her skal burgerbollerne laves. Tag smøren og skær bollerne over på midten. Kom smør på begge boller, også på både toppen og bunden af bollen.
- Læg så bollerne på panden og lad dem stå til de er gyldenbrune og vend dem så(på denne måde får bollerne en rigtig lækker smag og bliver ikke så tørre som hvis de kom i ovnen).
- Når de er færdige og bøfferne stegt færdige tages det hele af og det er klar til servering.
- Så fyldes der bare fyld/tilbehør i bollerne efter behov og så skal du bare læne dig tilbage, tage en stor bid og nyde alle de lækre smage som netop denne burger rummer.
- En kold øl eller sodavand eller måske et stort glas vand kan anbefales hertil, da det måske kan være meget rart med noget koldt ovenpå denne stærke omgang 🙂
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- salatmayonnaise (remoulade, ketchup og burgerdressing kan også bruges, min favorit er bare salatmayoen)
- indholdet af tilbehør kan varieres efter behov, så hvis der er noget du vil have mere eller mindre af så er dette selvfølgelig frit.
- Hvis der ønskes ekstra tilbehør anbefaler jeg “twisters”. De er kendte fra burger King men kan købes i rema for ca. 10 kr. Posen og smager FANTASTISK med salatmayonnaise til.
❓ FAQ
Tømmermænds burgere er en almindelig burger, som er godt krydret, har masser af smag og er tilsat godt med ost.
Ca. 20 min.
Pommes frites, salatmayonnaise, ketchup, dressing, salt og chili
Opskrift med noter
Burger med jalapeno
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Tag oksekødet og del det i 2 eller 4 lige store stykker (afhængigt af om du har købt 1 eller 2 burgere til hver).
- Tag en af de 2 eller 4 stykker oksekød og tryk nu kødet helt fladt på spækbrættet og form det til en rund cirkel.
- Når bøffen er helt flad lægges osten (cirka 3 skiver) og jalapeños (et par stykker efter hvor stærkt den skal være) oven på bøffen i midten. Herefter foldes bøffen sammen over ost og jalapeños, så det ligger inde i bøffen.
- Den skal lukkes tæt sammen så osten ikke smelter ud når den steges.
- Når dette er gjort tages bacon og vikles rundt om bøffen så hele bøffen er dækket af bacon.
- Herefter tændes en pande på middel varme og smør lægges på panden og bøfferne steges på den ene side.
- Mens bøfferne steger skæres salat, agurk, tomat og løg. Når bøfferne er stegt på den ene side vendes de og steges på den anden side. Her lægges lige en ekstra skive ost eller 2 ovenpå bøffen så den får en rigtig god smag.
- Mens de steger færdig tændes en pande mere på svag varme. Her skal burgerbollerne laves.
- Tag smøren og skær bollerne over på midten. Kom smør på begge boller, også på både toppen og bunden af bollen.
- Læg så bollerne på panden og lad dem stå til de er gyldenbrune og vend dem så(på denne måde får bollerne en rigtig lækker smag og bliver ikke så tørre som hvis de kom i ovnen).
- Når de er færdige og bøfferne stegt færdige tages det hele af og det er klar til servering.
- Så fyldes der bare fyld/tilbehør i bollerne efter behov og så skal du bare læne dig tilbage, tage en stor bid og nyde alle de lækre smage som netop denne burger rummer.
Servering
- En kold øl eller sodavand eller måske et stort glas vand kan anbefales hertil, da det måske kan være meget rart med noget koldt ovenpå denne stærke omgang 🙂
Noter
- salatmayonnaise (remoulade, ketchup og burgerdressing kan også bruges, min favorit er bare salatmayoen)
- indholdet af tilbehør kan varieres efter behov, så hvis der er noget du vil have mere eller mindre af så er dette selvfølgelig frit.
- Hvis der ønskes ekstra tilbehør anbefaler jeg “twisters”. De er kendte fra burger King men kan købes i rema for ca. 10 kr. Posen og smager FANTASTISK med salatmayonnaise til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Velbekomme og rigtig god tømmermændsdag/drengeaften
Julie Fie
Madredaktør på Min Madopskrift
Kommentarer
Ingen kommentarer