Bøf med spejlæg – Klassisk
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Hvad er mere Dansk end bøf med bløde løg og spejlæg på toppen? Mange danskere tænker på bøf med spejlæg når de skal nævne noget dansk mad, når de er ude og rejse i udlandet.
Bøf med bløde løg er en typisk sommerspise. De fleste cafeer tilbyder denne enkle, men meget velsmagende ret. Hvordan laves den traditionelle bøf med bløde løg og spejl så? Jo den laves af gode kvalitetsvarer og oksekød med en fedtprocent på ca. 12 % og økologisk æg, hvor blommen er rigtig orange. Derfor smager bøf med spejlæg bedst som sommeren eller hen på efteråret, hvor dyrene har været ude og spist grønt.
En bøf laves af få og enkle ingredienser. Men det er vigtigt ikke at komme noget eller krydderier i den hakkede kødfars. En bøf med løg smager af oksekød.
Ingredienser bøf med bløde løg og spejlæg:
- 800 gram magert oksekød af god kvalitet
- 4 økologiske æg
- 4 skiver mørkt rugbrød uden kerner
- 1 dl. vand
- 4 små løg enten almindelige eller skalotteløg
- Salt og peber
- Smør
- Lidt paprika (Jo den er god nok)
Pynt
- Purløg og Rødbeder
Fremgangsmåde bøf med bløde løg og spejlæg
- Tag de fire løg og hak dem groft. Tag noget smør og smelt det på en pande med god varme. Når smørret bruser kommes løg på. Svits løg indtil de har fået farve. Når løgene er ved at være færdige, hældes der en lille kop vand op til løgene. Lad løgene suge vandet og hæld det op i en dyb tallerken og dæk til.
- Tag farsen ud på spækbræt evt. med madpakkepapir under, så du undgår kødsaft på spækbrættet. Del farsen i 4 stykker og form fire bøf. Tryk dem lidt flade. Kom paprika, salt og peber på.
- Smelt smørret på panden og kom bøfferne på når smørret er gyldent. Steg bøfferne ved god varme, og drys igen med krydderier. Bøfferne skal kun have ca. tre minutter på hver side, ellers bliver de tørre. Tag dem af panden og pak dem ind, så varmen bliver i bøffen.
- Steg nu fire spejlæg på panden.
- Server med bøffen ovenpå rugbrød, de bløde løg og spejlæg ovenpå. Salt og peber sættes på bordet.
Pynt
- Hvis man ønsker at gøre lidt mere ud af retten, kan man drysse purløg over og lidt rødbeder i skiver lægges ved siden af.
Tips
- I stedet for at lægge bøffen ovenpå rugbrødet, kan rugbrødet smørers med lidt smør og lægges ved siden af bøffen. Giver en lidt mere raffineret smag, idet smørret ikke smelter under bøffen.
Kommentarer
Ingen kommentarer