• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Hovedretter

    Ribeye steak på grill

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 7 måneder siden

    Ribeye steak på grill med timian kartofler

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total4
    • 3
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Stor saftig ribeye steak med god smag, i denne opskrift. Her laver vi ribeye steak på grill og timian kartoflerne laver vi i ovnen. For at få en saftig ribeye er det vigtigt, at man ikke bare steger den ved høj varme, så al smag og fugtighed forsvinder fra steaks, men pakker den ind med lækre krydrede ingredienser. Du kan se hvordan vi gør i opskriften nedenunder. Velbekomme.

    Gå til
    • Saftig og mør ribeye steak
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Saftig og mør ribeye steak

    Hemmeligheden ved, at få en saftig steak er, at man ikke steger væsken ud af steak, for så står man med en sej og tør steak. Man vil gerne have en steak, der både er saftig, mør og med en god smag. Derfor skal man først svitse sin steak, så den får en sprød overflage, dernæst skal der tilsættes krydderier, så den smager af noget, og til sidst skal den hvile, så den bliver mør og saftig.

    📋 Opskrift

    Ribeye steak på grill med timian kartofler

    Ribeye steak på grill

    Ribeye steak på grill med ovnkartofler stegt i timian og coleslaw
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 10 min
    Hviletid 10 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 2 Personer
    Kalorier 79 %

    Ingredienser
      

    • 500 g Ribeye steaks
    • 6 fed hvidløg
    • 1 stilk timian
    • 1 stilk rosmarin
    • 1 tsk. timian (, tørret)
    • 2 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
    • 2 tsk. smør

    Tilbehør

    • 700 g kartofler
    • 4 spsk. olivenolie
    • 1 spsk. timian
    • 1 tsk. salt

    Coleslaw

    • ½ stk. hvidkål (skåret i tynde strimler)
    • 2 stk. gulerødder (fint revet)
    • 1 dl. mayonnaise
    • 25 g sukker
    • 1 spsk. vineddike
    • 1 tsk. sellerifrø (tørret)
    • ¼ tsk. salt
    • 1 fed hvidløg (presset)

    Sådan gør du
     

    Coleslaw

    • Bland hvidkål og gulerødder i en skål og sæt det køligt. Bland de resterende ingredienser i en anden skål.
    • Hæld alle ingredienserne sammen i en skål og vend det godt sammen.
    • Dæk skålen til og opbevar den i køleskab i ca. 1 time før servering.

    Ovnkartofler

    • Skrab kartofler og skær dem i både. Dup dem tørre og kom dem op i en smurt bageplade. Krydr kartofler med salt og friskkværnet peber. Drys lidt tørret timian over. Vend det hele godt sammen med olivenolie.
    • Sæt det ind i en 200 grader varm ovn. Efter ca. 10 minutter vendes det hele godt rundt, så olien fordeles. Giv dem ca. 35 – 45 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.

    Ribeye steaks

    • Læg ribeye steak på en tallerken en ½ time før de skal grilles. Vend dem i lidt flagesalt og friskkværnet peber.
    • Tænd op på fuld varme i grillen. Knæk fed ud af det hele hvidløg og læg hvidløg på risten.
    • Når grillen er helt varm, pensles risten med olivenolie. Grill ribeye steaks ca. 3 minutter over direkte varme i ca. 3 minutter. Når ribeye vendes lægges en stilk rosmarin og timian ovenpå steaks. Sluk grillen.
    • Tag nu folie og fold det ud, så der kan lægges steak ovenpå. Læg først den ene steaks med krydderurter på toppen. Pres lidt hvidløg over. Kom en tsk. smør ovenpå og drys lidt flagesalt ovenpå. Så smelter alt det lækre ned over steak, mens de er pakket ind.
    • Læg den anden steak ovenpå og giv også den en gang presset hvidløg og en tsk. smør på toppen og krydr den med flagesalt. Pak steaks ind og sæt dem ind i den lune grill. Her skal de trække i ca. 5 minutter og blive saftige, møre og lækre.

    Servering

    • Anret ribeye steaks på en tallerken.
    • Servér ribeye steaks med timiankartofler, hele fed hvidløg og coleslaw og lidt remoulade eller bearnaisesauce.
    • Læg de bagte hvidløgsfed ved siden af steak, så de kan smørres ud på steak under spisningen.

    Noter

    • Man kan pakke steaks ind i folie hver for sig og kun give dem 2 minutter på hver side. Så pakkes de ind med krydderurter i bunden og smør på toppen. Nu lægges de så tilbage på grillen, og grilles ca. 2 minutter mere. Derefter slukkes grillen og steaks hviler 5 minutter.
    • Vi serverer blot remoulade til timian kartofler, men man kan også servere bearnaisesauce.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1579kcal (79%) | Kulhydrater: 100g (33%) | Protein: 63g (126%) | Fedt: 106g (163%) | Mættet fedt: 28g (175%) | Flerumættet fedt: 28g | Enkelumættet fedt: 47g | Trans fedt: 1g | Fiber: 17g (71%) | Sukker: 26g (29%) | Vitamin A: 11027IU (221%) | Vitamin C: 172mg (208%) | Calcium: 276mg (28%) | Jern: 11mg (61%)
    Keyword Ribeye med ovnkartofler, Ribeyesteak på grill
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Ribeye steak på grill med ovnkartofler og coleslaw
    Ribeye steak på grill med ovnkartofler og coleslaw

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Forberedelsestid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 500 g Ribeye steaks
    • 6 fed hvidløg
    • 1 stilk timian
    • 1 stilk rosmarin
    • 1 tsk. timian , tørret
    • 2 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
    • 2 tsk. smør

    🥗 Tilbehør

    • 700 g kartofler
    • 4 spsk. olivenolie
    • 1 spsk. timian
    • 1 tsk. salt

    Coleslaw

    • ½ stk. hvidkål skåret i tynde strimler
    • 2 stk. gulerødder fint revet
    • 1 dl. mayonnaise
    • 25 g sukker
    • 1 spsk. vineddike
    • 1 tsk. sellerifrø tørret
    • ¼ tsk. salt
    • 1 fed hvidløg presset

    🔪 Sådan gør du

    Coleslaw

    1. Bland hvidkål og gulerødder i en skål og sæt det køligt. Bland de resterende ingredienser i en anden skål.
    2. Hæld alle ingredienserne sammen i en skål og vend det godt sammen.
    3. Dæk skålen til og opbevar den i køleskab i ca. 1 time før servering.

    Ovnkartofler

    1. Skrab kartofler og skær dem i både. Dup dem tørre og kom dem op i en smurt bageplade. Krydr kartofler med salt og friskkværnet peber. Drys lidt tørret timian over. Vend det hele godt sammen med olivenolie.
    2. Sæt det ind i en 200 grader varm ovn. Efter ca. 10 minutter vendes det hele godt rundt, så olien fordeles. Giv dem ca. 35 – 45 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.

    Ribeye steaks

    1. Læg ribeye steak på en tallerken en ½ time før de skal grilles. Vend dem i lidt flagesalt og friskkværnet peber.
    2. Tænd op på fuld varme i grillen. Knæk fed ud af det hele hvidløg og læg hvidløg på risten.
    3. Når grillen er helt varm, pensles risten med olivenolie. Grill ribeye steaks ca. 3 minutter over direkte varme i ca. 3 minutter. Når ribeye vendes lægges en stilk rosmarin og timian ovenpå steaks. Sluk grillen.
    4. Tag nu folie og fold det ud, så der kan lægges steak ovenpå. Læg først den ene steaks med krydderurter på toppen. Pres lidt hvidløg over. Kom en tsk. smør ovenpå og drys lidt flagesalt ovenpå. Så smelter alt det lækre ned over steak, mens de er pakket ind.
    5. Læg den anden steak ovenpå og giv også den en gang presset hvidløg og en tsk. smør på toppen og krydr den med flagesalt. Pak steaks ind og sæt dem ind i den lune grill. Her skal de trække i ca. 5 minutter og blive saftige, møre og lækre.

    🍽 Servering

    1. Anret ribeye steaks på en tallerken.
    2. Servér ribeye steaks med timiankartofler, hele fed hvidløg og coleslaw og lidt remoulade eller bearnaisesauce.
    3. Læg de bagte hvidløgsfed ved siden af steak, så de kan smørres ud på steak under spisningen.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Man kan pakke steaks ind i folie hver for sig og kun give dem 2 minutter på hver side. Så pakkes de ind med krydderurter i bunden og smør på toppen. Nu lægges de så tilbage på grillen, og grilles ca. 2 minutter mere. Derefter slukkes grillen og steaks hviler 5 minutter.
    • Vi serverer blot remoulade til timian kartofler, men man kan også servere bearnaisesauce.

    ❓ FAQ

    Kan retten varieres ?

    Ja, man kan udskifte ribeye med oksemørbrad eller velhængt oksefilet.

    Del meget gerne
    • Total4
    • 3
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Laks på grøntsagsbund
    Kylling med teriyaki sauce og risnudler »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Cafémad, Dansk mad, Hovedretter, Mad på 30 minutter, Oksekød og kalvekød Tags: gulerødder, hvidkål, hvidløg, kartofler, oksekød, Rosmarin, selleri, timian, vineddike

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind