Spaghetti carbonara
Af Min Madopskrift
Spaghetti carbonara er en italiensk pastaret lavet på Parmigiano-Reggiano også kaldet parmesanost.
I Danmark får man ofte fløde i Spaghetti carbonara i stedet for ost.
Ingredienser Spaghetti carbonara klassisk:
- 400 g. spagetti
- 200 gram Pancetta eller bacon
- 4 fed hvidløg finthakket
- 1 løg
- 3 store æg
- 200 g. parmesanost
- salt og peber
- 2 spsk. ekstra olivenolie
- 1 håndfuld hakket bredbladet persille
- Muskatnød revet (Kan udelades)
Fremgangsmåde:
Forbered saucen mens pastaen koger så spaghettien vil være varm og klar, når saucen er færdig.
Det er det meget vigtigt, at pastaen er varm ved tilsætning af æg blandingen, således at varmen fra pastaen koger de rå æg i saucen.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog, tilsæt pasta og kog i 8 til 10 minutter, eller indtil pasta er mør men fast (som de siger på italiensk ” al dente “.)
Tøm pasta godt for vand, og gem evt. 2 dl. af det stivelseholdige kogevand til brug i saucen, hvis du ønsker det.
Midt i mellem disse gøremål. Varm olivenolien i en dyb stegepande over medium varme. Tilsæt pancetta og sauter i ca. 3 minutter, indtil bacon er sprød og fedtet afgives.
Rist løg og hvidløg ind i fedt og sauter i mindre end 1 minut for at blødgøre og afgive smag.
Tilføj de varme, drænede spaghetti på panden og fordel i ca. 2 minutter til al spaghetti har fået bacon fedt. Pisk æg, (Evt. lidt revet Muscat nød) og parmesanost sammen i en skål, omrør godt for at undgå klumper.
Tag gryden fra varmen og hæld æg/osteblandingen i pastaen, og rør hurtigt indtil æggene bliver tykkere, men endelig ikke til røræg (dette gøres af varmen til at sikre dette ikke sker).
Sauce gøres tyndere med en smule af det gemte vand fra pasta, indtil ønsket konsistens opnås.
Lav din carbonara efter årstidens krydderurter og med flere omgange af friskkværnet sort peber og smag til med salt.
Anret spaghetti carbonara i varme Portionsskåle og pynt med hakket persille, eller årstidens krydderurter.
Server og sæt en skål med ekstra parmesanost på bordet.
Kommentarer
Ingen kommentarer