Laks og fettuccine med spinat og basilikum
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Laks og fettuccine med spinat og basilikum er en lækker og enkel menu som kan laves på ca. en halv time. Naanbrød eller flutes er rigtig godt til. Du kan udelade fløde, hvis du vil have en mere let menu.
- Laks og fettuccine med spinat og basilikum er et enkelt og lækkert måltid. Smager skønt med kølig hvidvin til.
Ingredienser Laks og fettuccine med spinat
- 1 pakke frisk fettuccine
- 4 store laksestykker
- 1 stor håndfuld frisk basilikum, hakkes groft
- ½ rød chili, finthakket
- ½ lime
- 2 fed hvidløg.
- 800 gram spinat
- ¼ liter fløde
- 2 tsk. havsalt
- Kværnet peber
- Olivenolie
- 4 store tomater
- Parmesanost
Tilbehør
- Lunt brød f. eks. Naanbrød og hakkede tomater med basilikum
Fremgangsmåde Laks og fettuccine med spinat
- Smør laksefilet med lidt olie, krydr dem med salt og peber og læg dem i et ovnfast fad.
- Bag laksestykker i en varm ovn ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
- Imens kommes der lidt olie i en tykbundet gryde. Når olien er varm svitses hvidløg og chili i et minuts tid. Skrue ned for varmen og kom den frosne spinat i, og varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er tøet op.
- Tilsæt fløden og rør rundt.
- Når laksen er ved at være færdig, koges fettuccine efter anvisningerne på pakken.
- Sigt vandet fra den kogte fettuccine, og hæld det ud i en skål. Vend lidt olie i den varme fettuccine.
- Vask og skær tomater i grove skiver.
- Lun brødet.
Serveringsforslag
- Kom fettuccine på en tallerken. Kom spinat ovenpå. Krydr med salt og peber
- Hak laksefilet i grove stykker og kom det over og vend det det hele rundt.
- Drys frisk basilikum over og pres lidt saft fra lime over.
- Anret tomat stykkerne på tallerkenen og kom basilikum over. Læg en skive brød på tallerkenen, som dyppes i saucen.
- Stil en lille tallerken med lemon, parmesanost og rivejern midt på bordet, som på billedet.
Tips til Laks og fettuccine med spinat
- Ønskes der stærkere eller mere smag tilsættes der mere hvidløg og chili.
Skriv et svar