Squashsuppe
Til 4 personer
Af Oliver Nielsen
Squashsuppe med ærter, er en smuk grøn cremet let suppe, som spises til forret eller som en let hovedret. Server god groft brød eller flutes til. Squashsuppe med ærter, smager rigtig godt om sommeren, med friske råvarer, men du kan også bruge frosne ærter.
Ingredienser Squashsuppe med ærter
- 1 løg
- 4 forårsløg
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stor Squash
- 2 dl æblemost
- ½ citron
- 400 gram fine ærter (frosne)
- 1 liter hønsebouillon
- Salt og friskkværnet peber
Pynt
- Hakket kørvel
Tilbehør til Squashsuppe med ærter
- Flutes med smør
Fremgangsmåde Squashsuppe med ærter
- Pil løget og hak det groft og svits det klart i smør og olivenolie i en varm gryde.
- Skyl Squash og skær den i terninger.
- Kom dem op i gryden til løget og svits dem lidt.
- Kom evt. lidt ekstra smør i gryden.
- Hæld æblemosten op i gryden og rør rundt.
- Hæld ærterne op og til sidst kommes hønsebouillon i.
- Kog det langsomt op under låg og rør rundt ind i mellem. Lad det simre i ca. 15 minutter.
- Lad det køle ned, eller hæld blandingen op i en blender, som kan blende varmt indhold.
- Blend det til en fin konsistens.
- Kog suppen op igen og smag til med salt og peber og lidt citronsaft.
- Rør en klat smør ud i suppen.
- Skær forårsløg ud i fine strimler.
- Drys forårsløg over suppen.
- Pynt med hakket kørvel og server Squashsuppen med flutes og koldt smør.
Prøv også aspargessuppe
Tips til Squashsuppe med ærter
- Du kan evt. afrunde suppen med lidt fløde inden servering.
Kommentarer
Ingen kommentarer