Gulerodssuppe med kokosmælk
4 personer
Gulerodssuppe er en dejlig kraftig men alligevel mild suppe, som smager skønt. Suppen har en god aroma og sødlig smag.
God som forret eller let hovedret.
ingredienser Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær:
- 1 kg saftige økologiske gulerødder
- 1 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1 liter koldt vand eller 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 grøntsagsbouillon terning
- 1 dåse kokosmælk
- 1 spsk. sød chilisauce
- 2 cm. Ingefær revet
- Lime økologisk og usprøjtet, saften og revet skal
Tilbehør:
- Groft brød
- Skyr eller græsk yoghurt
Pynt:
Hakket persille, koriander eller kørvel
Fremgangsmåde Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær:
Skyld og skræl gulerødderne. Skær dem i grove stykker.
Pil løget og hak det. Gør det samme med hvidløget.
Kom vand (eller grøntsagsbouillon) i en stor gryde og kom grøntsagsbouillon terning i.
Tilsæt kokosmælken og bring det hele langsomt i kog. Tilsæt grøntsagerne, og kog dem møre under låg under sagte varme, så vandet kun lige bobler.
Efter ca. 20 min. er grøntsagerne møre og klar. Stik evt. en spids genstand ind i gulerødderne og mærk om de er møre.
Blend suppen indtil den er blank og cremet. Tilsæt limeskal og rør rundt.
Smag til med, salt, sød chilisauce, limesaft.
Varm suppen op igen og spis den som den er eller dryp en ca. en spiseskefuld skyr eller græsk yoghurt i suppen.
Pynt med hakket kørvel, koriander eller persille.
Prøv også Ungarsk gullasch suppe
Kommentarer
Ingen kommentarer