Perfekt hårdkogt æg
Antal: 4
Af Min Madopskrift
Et perfekt hårdkogt æg har en flot gul/orange blomme. Æg der er overkogte, har en grøn kant. Kogetiden varierer dog lidt fra små til store æg.
Hårdkogt æg bruges ofte som pålæg på rugbrød, hvor de er lagt i skiver og pyntet med mayonnaise, salt og peber. På smørrebrød, er der yderligere pyntet med rejer og kaviar.
Ingredienser hårdkogt æg
- Æg
Fremgangsmåde hårdkogt æg
- Tag en gryde og kom så meget koldt vand i, at det vil dække æggene ¾. Hvis du kommer mere vand i, vil æggene hoppe op og ned under kogningen. Derved er risikoen for at skallen sprænger, større.
- Kom så æggene i med en spiseske.
- Der skal ikke kommes salt i vandet. Tænd nu op på højeste blus og lad vandet koge op.
- Når vandet så småt koger, tager du tid.
- Sæt nu blusset ned på laveste punkt.
- Læg låg på.
- Små æg skal have ca. 7 minutter
- Mellemstore æg skal have ca. 8 minutter.
- Store æg skal koges i ca. 9 minutter.
Se også smilende æg og blødkogt æg
Tips til perfekt hårdkogt æg
- Kommer du ægget i når vandet koger, er der større sandsynlighed for, at flere af æggene vil sprænge.
Kommentarer
Ingen kommentarer