Agurkesuppe
Til 4 personer
Af Oliver Nielsen
Lækker og cremet grøn suppe, som kan spises hele året. agurkesuppe kan spises som en let forret og kan opbevares i køleskabet et par dage, hvis man har lavet for meget.
Ingredienser Agurkesuppe med ærter
- 1 løg
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stor agurk
- 2 dl æblemost
- ½ citron
- 400 gram fine ærter (frosne)
- 1 liter hønsebouillon
- Salt og friskkværnet peber
Pynt
- Hakket kørvel
Tilbehør
- Flutes med smør
Fremgangsmåde Agurkesuppe med ærter
- Pil løget og hak det groft og svits det klart i smør og olivenolie i en varm gryde.
- Skyl agurken og skær den i terninger.
- Kom dem op i gryden til løget og svits dem lidt.
- Kom evt. lidt ekstra smør i gryden.
- Hæld æblemosten op i gryden og rør rundt.
- Hæld ærterne op og til sidst kommes hønsebouillon i.
- Kog det langsomt op under låg og rør rundt ind i mellem. Lad det simre i ca. 15 minutter.
- Lad det køle ned, eller hæld blandingen op i en blender, som kan blende varmt indhold.
- Blend det til en fin konsistens.
- Kog suppen op igen og smag til med salt og peber og lidt citronsaft.
- Rør en klat smør ud i suppen.
- Pynt med hakket kørvel og server agurkesuppen med flutes og koldt smør.
Prøv også ærtesuppe hurtig og nem
Tips til Agurkesuppe med ærter
- Du kan evt. afrunde suppen med lidt fløde inden servering.
Kommentarer
Ingen kommentarer