Du kan servere denne lækre fiskesuppe med laks, både som både forret og som en hovedret. Der er meget smag i denne fiskesuppe, som er en af vores favoritter, som vi ofte serverer som forret til gæster.
Når vi laver fiskesuppen til os selv, bruger vi denne opskrift og spiser suppen over 2 dage.
Nogen gange supplerer vi suppen op med lidt ekstra laks, hvis det skal være lidt ekstra lækkert.
Prøv også fiskesuppe med rejer
Gå til
Smag til med citronsaft
Fiskesuppe er fyldt med umami, gode råvarer og hygge. Det er en ret, som man kan nyde igen og igen uden at blive træt af den.
Fiskesuppe med laks er en af de helt store klassikere, som derfor også laves i mange forskellige versioner, men grundprincippet i alle opskrifterne er, at der bruges gode råvarer.
For, at få den bedste fiskesuppe, er det vigtigt, at man smager suppen af til sidst, og her skal der bruges friskpresset citronsaft.
Jo federe laks og fløde der bruges, jo mere citronsaft skal der tilsættes.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 25 min. Arbejdstid ca. 15 min. Samlet tid ca. 45 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 600 g Laks (fersk og uden skind)
- 400 g Kartofler
- 1 stk. Løg
- 1 stk. Fennikel
- 1 stk. Porre
- 1 spsk. Smør
- 1 spsk. Timian (tørret)
- 2 spsk. Dild (frisk)
- 2 spsk. purløg
- 1 liter Grøntsagsbouillon
- ¼ liter Piskefløde
- 2 spsk. Citronsaft
- 2 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
🥗Tilbehør
- 1 stk. Flutes og evt. lidt smør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Først pilles løg og skæres derefter ud i små firkanter.
- Skræl kartofler og skær dem i pæne og ikke for store firkanter.
- Skyl fennikel og porre grundigt. Fjern yderste blade på porren og skær porre og fennikel i tynde strimler.
- Kom smør i en stor gryde og kom grøntsagerne i gryden og svits det hele under omrøring et par minutter eller indtil det begynder at dufte.
- Tilsæt timian og rør godt rundt et minuts tid. Tilsæt nu grøntsagsbouillon og rør rundt. Kog det op.
- Skrue ned for varmen når suppen koger og læg låg på gryden. Nu skal det simre i ca. 15 minutter eller indtil kartoflerne er møre men stadig faste. Kartoflerne må endelig ikke koge ud og blive for bløde.
- Tilsæt nu fløde og rør rundt. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Skyl purløg og dild og hak det lidt groft og kom det i suppen. Rør godt rundt
- Skær laks ud i lidt grove stykker og kom det i suppen og vend det forsigtigt rundt.
- Varm suppen op igen så laks bliver kogt. Det tager ca. 5 minutter.
🍽Servering
- Hak lidt ekstra dild og purløg og anret det i skåle. Der er nogen som elsker dild og andre som er knap så vild med dild.
- Kom flutes og smør på bordet.
- Anret det hele på bordet og servér straks.
Opskrift med noter
Fiskesuppe med laks og kartofler
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 600 g Laks (fersk og uden skind)
- 400 g Kartofler
- 1 stk. Løg
- 1 stk. Fennikel
- 1 stk. Porre
- 1 spsk. Smør
- 1 spsk. Timian (tørret)
- 2 spsk. Dild (frisk)
- 2 spsk. purløg
- 1 liter Grøntsagsbouillon
- ¼ liter Piskefløde
- 2 spsk. Citronsaft
- 2 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
Tilbehør
- 1 stk. Flutes og evt. lidt smør
Sådan gør du
- Først pilles løg og skæres derefter ud i små firkanter.
- Skræl kartofler og skær dem i pæne og ikke for store firkanter.
- Skyl fennikel og porre grundigt. Fjern yderste blade på porren og skær porre og fennikel i tynde strimler.
- Kom smør i en stor gryde og kom grøntsagerne i gryden og svits det hele under omrøring et par minutter eller indtil det begynder at dufte.
- Tilsæt timian og rør godt rundt et minuts tid. Tilsæt nu grøntsagsbouillon og rør rundt. Kog det op.
- Skrue ned for varmen når suppen koger og læg låg på gryden. Nu skal det simre i ca. 15 minutter eller indtil kartoflerne er møre men stadig faste. Kartoflerne må endelig ikke koge ud og blive for bløde.
- Tilsæt nu fløde og rør rundt. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Skyl purløg og dild og hak det lidt groft og kom det i suppen. Rør godt rundt
- Skær laks ud i lidt grove stykker og kom det i suppen og vend det forsigtigt rundt.
- Varm suppen op igen så laks bliver kogt. Det tager ca. 5 minutter.
Servering
- Hak lidt ekstra dild og purløg og anret det i skåle. Der er nogen som elsker dild og andre som er knap så vild med dild.
- Kom flutes og smør på bordet.
- Anret det hele på bordet og servér straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Der kan bruges både fersk og frossen laks. Hvis der bruges frossen laks, tøs laksen op i køleskabet dagen før den skal bruges.
- Hvis man er til frisk koriander, kan man drysse lidt finthakket koriander over lige inden servering. Men pas på, det er ikke alle der værdsætter denne specielle krydderurt.
- Har man frisk citrontimian, er det særdeles velegnet.
❓ FAQ
Ja, men laks er bedst. Dog kan man erstatte laks med ørred af god kvalitet.
Det er citronsaften og fløden som afrunder smagen i fiskesuppen. Der skal tilsættes en del citronsaft for, at få den lidt fede smag fra laks og fløden i baggrunden.
Kommentarer
Ingen kommentarer