Kartoffel porre suppe med ristede græskarkerner, er en cremet suppe lavet med kartofler, porrer og bouillon. Suppen har en glat overflade, fløjlsagtig tekstur og en dejlig mild og beroligende smag.
Kartoffel porresuppe er helt uden mælk og fløde. Du kan tilsætte fløde, hvis du ønsker en mere cremet suppe.
Smagen i suppen er helt perfekt og vi har overvejende kun krydret suppen let, så den får en let sødlig og aromatisk note fra porrerne.
Kartoflerne tilføjer en cremet konsistens til suppen, mens bouillonen giver en raffineret nuance i smagen.
Der findes andre varianter af kartoffel porre suppe, hvor der suppen indeholder yderligere ingredienser som hvidløg, selleri, bacon, fløde eller urter, som yderligere kan forbedre og nuancere smagen.
Samlet set er det en lækker, mild og cremet suppe, der er perfekt til det lille hovedmåltid eller som en lækker forret.
Gå til
👨🏻🍳Beskrivelse af Ingredienser
Kartofler – Der skal bruges kartofler som nemt koger ud, så der ikke opstår klumper. Brug bagekartofler eller specielle kartofler til mos.
Porrer – Brug tynde aflange lyse porrer, da de nemmest koger ud, og har en bedre konsistens end de korte tykke porrer. Husk porrer indeholder jord mellem bladende, så det er vigtigt, at de rengøres grundigt.
Smør – Her har bruger vi lurpak smør
Hønsebouillon – Brug en bouillonterning hvis du ikke har en ægte bouillon, men da bouillon er en vigtig ingrediens, vil bouillon have stor indflydelse på smagen. Så brug en bouillon af god kvalitet. Har du en ægte hjemmelavet hønsefond, er det at foretrække.
Fløde – Her bruger vi piskefløde
Salt og peber – Vi bruger flagesalt og kværnet peber
Purløg – Hjemmedyrket purløg er at foretrække, da de købte purløg næsten er uden smag
Græskarkerner – Her har vi brugt dem fra supermarkedet og de er ganske udemærket
Rugbrød – Vi har brugt softkerne rugbrød, men mørkt rugbrød uden kerner, er også meget velegnet.
Olie – Vi bruger næsten altid olivenolie, og det har vi også gjort i denne opskrift
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 25 min. Samlet tid er ca. 35 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
500 g kartofler
4 stk. porrer
50 g smør
1 liter hønsebouillon
1 dl piskefløde
1 tsk. salt og lidt peber
1 bundt purløg
Topping
4 skiver rugbrød (uden kerner)
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
150 g græskarkerner
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Topping rugbrød
Hak rugbrødet fint på et spækbræt og kom krummerne i en skål.
Tilsæt en knivspids salt og lidt olivenolie og vend det hele sammen.
Hæld og fordel det på en smurt bageplade eller brug bagepapir.
Brødkrummer skal ristes i ca. 10 min. ved 175° midt i ovnen.
Rist græskarkerner på en pande et par minutter.
Topping græskarkerner
Læg et rent viskestykke på bordet og fold det ud.
Kom lidt olivenolie på en varm stegepande og tilsæt græskarkerner.
Rør rundt hele tiden, så varmen fordeles. Efter et stykke tid, vil de første græskarker poppe.
Skrue ned for varmen, og fortsæt med at røre rundt. Drys flagesalt over.
Efter et par minutter er græskarker færdigristede og de hældes ud på det rene viskestykke til afdrypning og nedkøling.
Hæld græskarkerner op i skålen med brødkrummer.
Kartoffel-porre-suppe
Skræl alle kartofler og fjern urenheder. Skær kartofler stykker.
Skyl porre grundigt og fjern bund og de yderste grønne blade og skær porre i små skiver.
Kom en klat smør i en tykbundet gryde og tilsæt kartofler og porrer. Rør rundt i gryden. Lad det stege et par minutter og indtil porrer og kartofler er blevet klare. De skal ikke have farve.
Tilsæt hønsebouillon og varm det op. Suppen småsimrer nu under låg i ca. 20 minutter.
Tag en stavblender eller brug en almindelig blender og blend det hele til en cremet suppe.
Hvis der ønskes en mere cremet og mild suppe, tilsættes piskefløde og der smages til med salt og friskkværnet peber.
Du kan tilsætte forskellige hakkede krydderurter, hvis du ønsker der skal være lidt krydderurter også. Brug persille, purløg eller kørvel.
🍽Servering
Anret suppen i små skåle. Drys lidt topping med ristede græskarkerner og ristet rugbrød ovenpå og kom resten af topping i en skål på bordet.
Servér straks
🚀Kvikguide
Her er en hurtig kvikguide om, hvordan Kartoffel porre suppe med ristede græskarkerner laves.
1 – Rens porrerne grundigt for at fjerne jord og skidt, der samles mellem bladene.
2 – Skær rodenden og de mørkegrønne blade fra porrerne væk, og brug kun den hvide og lysegrønne del.
3 – Skær porrerne i tynde skiver, så de nemmere koger ud.
4 – Brug stivelsesholdige kartofler som bagekartofler, da de vil hjælpe med at tykne suppen og gøre konsistensen mere cremet.
5 – Kog kartoflerne, til de er helt møre, så de er lettere at piske ud.
6 – Brug kyllinge- eller grøntsagsfond til at give smag til suppen.
7 – Pynt suppen med ristede græskarkerner eller lign.
8 – Du kan også tilsætte lidt fløde, smør eller creme fraiche for, at afrunde smag.
9 – Pynt med friske krydderurter, som purløg, kørvel eller persille for, at give suppen et mere attraktivt udseende, farve og smag.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle ideer til at lave lækker kartoffel porre suppe:
1 – Tilsæt ristet bacon eller skinke for en krydret og røget smag.
2 – Du kan erstatte grøntsagsbouillon med vand.
3 – Brug kyllinge- eller grøntsagsbouillon i stedet for vand for, at få en finere smag.
4 – Tilsættes fløde så bliver suppen mere cremet.
5 – Top med revet ost eller croutoner for ekstra tekstur.
6 – Pynt med hakket purløg, kørvel eller persille for en friskere smag og indbydende udseende.
7 – Tilsæt noget hvidløg eller løgpulver for ekstra smag.
8 – Bland nogle gulerødder eller selleri i tern inden suppen blendes hvis der ønskes yderligere grøntsager.
9 – Servér suppen med godt brød og koldt smør.
❓ FAQ
Kartoffelporresuppe er en sund og cremet, beroligende suppe, lavet med kartofler, porrer og andre ingredienser, såsom bouillon og krydderier. Der tilsættes ofte fløde for, at få en mere cremet suppe.
For at lave kartoffel porre suppe skal du sautere hakkede porrer og kartofler i tern i lidt smør eller olivenolie, indtil de er bløde. Tilsæt bouillon og krydderier og lad det simre, indtil kartoflerne er møre. Purér eller blend suppen, indtil den er glat og cremet. Tilsæt evt. lidt fløde og rør det ud i suppen.
Ja, du kan lave kartoffel porre suppe i forvejen og opbevare den i køleskabet eller fryseren. Varm suppen op på komfuret eller i mikroovnen inden servering. Rist så topping imens hvis suppen serveres med rugbrødsknas og ristede græskarkerner.
Kartoffel porre suppe kan være sund, hvis den laves udelukkende med sunde ingredienser, såsom friske grøntsager og fedtfattig bouillon. Nogle opskrifter kan dog indeholde fløde eller smør, som tilføjer ekstra kalorier og fedt.
Kartoffelporresuppe passer godt sammen med en række tilbehør såsom, brød, flutes, cremefraiche, hakkede krydderurter, flødeskum, kiks, ristede nødder, ristede kerner og salat.
Ja
Hvis kartoffel porre suppen laves uden fløde, er holdbarheden ca. 4 dage i køleskabet.
Opskrift med noter
Kartoffel-porresuppe med ristede græskarkerner
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 4 stk. porrer
- 50 g smør
- 1 liter hønsebouillon
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk. salt og lidt peber
- 1 bundt purløg
Topping
- 4 skiver rugbrød (uden kerner)
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 150 g græskarkerner
Sådan gør du
Topping rugbrød
- Hak rugbrødet fint på et spækbræt og kom krummerne i en skål.
- Tilsæt en knivspids salt og lidt olivenolie og vend det hele sammen.
- Hæld og fordel det på en smurt bageplade eller brug bagepapir.
- Brødkrummer skal ristes i ca. 10 min. ved 175° midt i ovnen.
- Rist græskarkerner på en pande et par minutter.
Topping græskarkerner
- Læg et rent viskestykke på bordet og fold det ud.
- Kom lidt olivenolie på en varm stegepande og tilsæt græskarkerner.
- Rør rundt hele tiden, så varmen fordeles. Efter et stykke tid, vil de første græskarker poppe.
- Skrue ned for varmen, og fortsæt med at røre rundt. Drys flagesalt over.
- Efter et par minutter er græskarker færdigristede og de hældes ud på det rene viskestykke til afdrypning og nedkøling.
- Hæld græskarkerner op i skålen med brødkrummer.
Kartoffel-porre-suppe
- Skræl alle kartofler og fjern urenheder. Skær kartofler stykker.
- Skyl porre grundigt og fjern bund og de yderste grønne blade og skær porre i små skiver.
- Kom en klat smør i en tykbundet gryde og tilsæt kartofler og porrer. Rør rundt i gryden. Lad det stege et par minutter og indtil porrer og kartofler er blevet klare. De skal ikke have farve.
- Tilsæt hønsebouillon og varm det op. Suppen småsimrer nu under låg i ca. 20 minutter.
- Tag en stavblender eller brug en almindelig blender og blend det hele til en cremet suppe.
- Tilsæt piskefløde og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Du kan tilsætte forskellige hakkede krydderurter, hvis du ønsker der skal være lidt krydderurter også. Brug persille, purløg eller kørvel.
Servering
- Anret suppen i små skåle. Drys lidt topping med ristede græskarkerner og ristet rugbrød ovenpå og kom resten af topping i en skål på bordet.
- Servér straks
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer