Kærnemælkssuppe
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Kærnemælkssuppe med rosiner serveres ofte som en forret. Du kan også lave suppen som forret til pandekager. Kærnemælkssuppe er en gammel dansk ret, som ikke serveres så meget mere, og det er en skam, for det er en rigtig dejlig suppe.
Ingredienser kærnemælkssuppe med rosiner
- 1 liter kærnemælk
- Økologisk citron (Revet skal) Kan udelades
- Knivspids salt
- 3 spsk. maizenamel
- 2 spsk. Sukker
- 2 dl. Rosiner
Fremgangsmåde kærnemælkssuppe med rosiner
- Tag en gryde og kom lidt kærnemælk i. Pisk maizenamel ind i kærnemælken. Tilsæt resten af kærnemælken mens du pisker.
- Tilsæt lidt revet citronskal (Efter smag, men kan udelades helt)
- Tænd lidt op for varmen og pisk imens, så mælken ikke brænder på.
- Lad det komme i kog.
- Tag det af varmen eller skrue ned på laveste blus.
- Pisk nu sukker ud i kærnemælkssuppen.
- Kom lidt salt i suppen.
- Smag til med ekstra sukker og citronsaft.
- Kom nu rosiner i gryden.
Servering
- Serveres i små skåle. Evt. med kold flødeskum
Prøv også misosuppe
Tips til Kærnemælkssuppe med rosiner
- Du kan komme mandelsplitter i.
- Du kan komme flødeskum på toppen.
J. Johansen
"6. Pisk nu æg og sukker sammen"
Hvilke(t) æg og sukker?
Bjørn Nielsen
Der er ikke æg i opskriften, (Er rettet nu) men 2 spsk. sukker. evt. mere efter smag.