Kærnemælkssuppe med rosiner serveres ofte som en forret. Du kan også lave suppen som forret til pandekager, som smager rigtig godt sammen, da den syrlige kærnemælkssuppe giver en god base, til pandekagernes søde smag.
Kærnemælkssuppe er en gammel dansk ret, som ikke serveres så meget mere, og det er en skam, for det er en rigtig dejlig suppe.
En egentlig dessert kan man ikke sige det er, men kærnemælkssuppe kan også serveres, som en dessert, hvis man er til syrlige desserter.
Gå til
Kærnemælkssuppe, citron og rosiner
Man kan selvfølgelig udelade rosiner i sin kærnemælkssuppe, men det er lidt en skam fordi, de giver en sød smag til den syrlige suppe.
Man kan tilsætte tørret frugt, hvis man har det i huset, som en erstatning for rosiner.
Jeg kommer aldrig revet citronskal eller flødeskum i min kærnemælkssuppe, jeg foretrækker den, som min mor lavede den til mig, da jeg var barn.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 liter kærnemælk
- Økologisk citron (Revet skal) Kan udelades
- Knivspids salt
- 3 spsk. maizenamel
- 2 spsk. Sukker
- 2 dl. Rosiner
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag en gryde og kom lidt kærnemælk i. Pisk maizenamel ind i kærnemælken. Tilsæt resten af kærnemælken mens du pisker.
- Tilsæt lidt revet citronskal (Efter smag, men kan udelades helt)
- Tænd lidt op for varmen og pisk imens, så mælken ikke brænder på.
- Lad det komme i kog.
- Tag det af varmen eller skrue ned på laveste blus.
- Pisk nu sukker ud i kærnemælkssuppen.
- Kom lidt salt i suppen.
- Smag til med ekstra sukker og citronsaft.
- Kom nu rosiner i gryden.
🍽Servering
Servér suppen i små skåle. Evt. med kold flødeskum på toppen og en skål med lidt revet citronskal.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips give din kærnemælkssuppe lidt ekstra smag og variation:
Mandelsplitter: Du kan komme mandelsplitter i kærnemælkssuppe.
Flødeskum: Du kan komme flødeskum på toppen.
Tørret frugt: Tilføj tørrede eller friske bær – f.eks. tranebær, jordbær, blåbær eller hindbær – til suppen for at give den en frugtig og sød smag.
Tilsæt grofthakket frisk frugt: Æble, pære eller kiwi er perfekt at tilsætte, da frugterne er både syrlige og søde. Drys dem over hele toppen af suppen for variation, sprød konsistens og smag.
Ingefær: Tilføj en smule revet ingefær eller limesaft for at give suppen en let syrlig aromatisk smag.
Servering: Server kærnemælkssuppen med en skive ristet brød eller croutoner for ekstra tekstur og smag.
Ristede pinjekerner eller græskarkerner: Giver en dejlig crunch/knasende oplevelse til suppen.
Sød naturligt: Prøv at tilføje lidt honning eller ahornsirup for en sødere smag.
Eksperimenter med smag: Du kan justere opskriften helt efter din egen smag og ønsker, hvis du ønsker, at skabe din egen unikke kærnemælkssuppe.
❓ FAQ
Ja, man kan prøve med tørret frugt
Opskrift med noter
Kærnemælkssuppe med rosiner
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
Sådan gør du
- Tag en gryde og tilsæt lidt kærnemælk. Pisk maizenamel ind i kærnemælken. Tilsæt resten af kærnemælken mens du pisker.
- Tilsæt evt. lidt revet citronskal, eller udelad dette. Tilsættes citronskal, vil kærnemælkssuppen minde lidt om koldskål i varm udgave.
- Tænd lidt op for varmen og pisk imens, så mælken ikke brænder på.
- Lad det komme i kog.
- Tag det af varmen eller skrue ned på laveste blus.
- Pisk nu sukker ud i kærnemælkssuppen.
- Kom lidt salt i suppen.
- Smag til med ekstra sukker og evt. citronsaft.
- Kom nu rosiner i gryden.
Servering
- Serveres i små skåle. Evt. med kold flødeskum
Noter
- Du kan komme mandelsplitter i.
- Du kan komme flødeskum på toppen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
J. Johansen
“6. Pisk nu æg og sukker sammen”
Hvilke(t) æg og sukker?
Bjørn Nielsen
Der er ikke æg i opskriften, (Er rettet nu) men 2 spsk. sukker. evt. mere efter smag.