Hønsesalat med stegt kylling og karry
Hønsesalat er en rigtig klassisk forret, som i 1980’erne, blev serveret på et stykke ristet brød med ananas på.
Hønsesalat bruges også til at komme i en sandwich.
Her får du både opskriften på klassisk hønsesalat og hønsesalat på ristet brød.
Normalt koger man kyllingen møre i vand, og derefter skærer kødet i firkanter. Se opskriften på hønsesalat klassisk opskrift her
Du kan også ovnstege kyllingen og få anderledes smag.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Hønsesalat med stegt kylling:
- 1 kylling, ovnstegt eller 4 stk. kyllingebryster
- 1 ds. Asparges med hoveder
- 250 gram champignons, ristede på panden
- 300 gram. Cremefraiche 38 %
- 1 citron, saften
- 2 dl. mayonnaise, hjemmelavet
- 1 tsk. dijonsennep
- Salt og peber
- 2 spsk. karry
- Olie og smør
Tilbehør til Hønsesalat:
- 4 store stykker ristede brød
- Ananas i dåse
Pynt:
Karse
Rød peber, skåret i skiver
Fremgangsmåde Hønsesalat med stegt kylling:
Stegning af kylling
Vask og rens kyllingen og smør den ind i olien og krydr den med lidt karry på alle sider. Steg den som anvist på pakningen
- Steg den mør i ovnen. Vend den engang imellem, så den er stegt på begge sider.
Eller
- Steg de 4 kyllingebryster på en stor stegepande til de er møre og gennemstegte, krydr dem med karry lige inden de er færdige og svits dem i karryen.
- Steg dem møre i en rømertopf med alle krydderier og et løg
Tag skindet af kyllingen, parter den og skær kødet ud i små firkanter. Hvis du har brugt kyllingebryster, skæres disse i små firkanter.
Rens og skær champignonerne i skiver som deles i to. Steg dem gyldne i lidt olie og smør på en varm pande.
Krydr med salt og peber.
Hæld asparges i et dørslag og lad dem dryppe af.
Rør cremefraiche, mayonnaise, dijonsennep sammen, smag til med citronsaft, salt og peber.
Vend de stegte kyllingestykker, stegt champignons og asparges i.
Smag igen til med citronsaft, salt og peber.
Sæt det ind i køleskabet og lad det samle sig en times tid her inden brug.
Tag ananas ud af dåsen og lad dem dryppe af i et dørslag.
Rist brødet.
Kom en skive ananas på det ristede brød.
Kom en portion hønsesalat på.
Pynt med karse og rød peber og server.
Servering
Server hønsesalat klassisk, som en forret med ristet brød til, eller på en skive rugbrød, pyntet med karse.
Prøv også tunmousse klassisk opskrift
Tips til Hønsesalat med stegt kylling
Kom hønsesalat i en sandwich med salat, rød peber, tomater uden kerner og drys af karse
Kommentarer
Ingen kommentarer