Blank chokoladeglasur bliver flot blank, nรฅr den tรธrrer op. Chokoladeglasuren er ekstra god til kager, som bliver lavet i en bradepande f.eks. chokoladekage, da den giver hele kagen en flot overflade, men ogsรฅ cupcakes og lagkager, bliver smukkere med denne fine glasur.
Der findes en lidt billigere udgave af chokoladeglasur, den hedder kakaoglasur og er ganske udmรฆrket, blot tรธrrer den ikke helt sรฅ flot blank op.
Den finder du opskrift pรฅ her.
Prรธv ogsรฅ kakaoglasur
Indhold i opskrift - Hop til:
Smรธr og mรฆlk i glasur
Hvorfor er der smรธr i nogen opskrifter pรฅ kakaoglasur?
Det er ofte gamle opskrifter hvor smรธr tilsรฆttes. Smรธr bliver stift og hรฅrdt nรฅr det bliver koldt.
Men, glasur skal ikke blive hรฅrdt, sรฅ smรธr skal ikke tilsรฆttes glasur. Derudover, er det heller ikke nรธdvendigt, at tilsรฆtte mรฆlk, da mรฆlken bleger glasuren og det er ikke det vi รธnsker.
Vi รธnsker en dyb mรธrk flot blank glasur.
Blank chokoladeglasur med chokolade
I denne opskrift bruger vi รฆgte chokolade, da det hรฆver kvaliteten pรฅ glasuren, sรฅ den fรฅr en mere cremet konsistens og fรฅr den blanke overflade, som lige fรฅr kagen til, at se mere indbydende ud.
Brug chokolade pรฅ med et indhold pรฅ ca. 55 % kakao.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธr ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 2 min. Tilberedningstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 12 min. Opskrift til en kage pรฅ ca. 30 cm i diameter.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Chokolade, kakao og vand, kommes i en lille gryde og der tรฆndes pรฅ svag varme.
- Rรธr rundt indtil alt er smeltet og samlet. Chokoladen mรฅ ikke bliver for varm, da den sรฅ bliver misfarvet.
- Tilsรฆt flormelis og evt. ekstra vand, mens der rรธres til glasuren har en passende konsistens.
- Nรฅr du har rรธrt glasur fรฆrdig, fรฅs en meget blank og indbydende overflade.
๐ญโ Tips og FAQ
- Vand kan erstattes af mรฆlk, hvis dette รธnskes
- Brug ikke billig kogechokolade, da glasuren sรฅ har tildens til, at blive hvidlig i farven.
โ FAQ
Nej, det er ikke nรธdvendigt
Det er gamle opskrifter hvor smรธr tilsรฆttes. Smรธr bliver stift og hรฅrdt nรฅr det bliver koldt. Men, glasur skal ikke blive hรฅrdt, sรฅ smรธr skal ikke tilsรฆttes glasur.

๐ Komplet opskrift med noter

Blank chokoladeglasur
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Sรฅdan gรธr du
- Chokolade, kakao og vand, kommes i en lille gryde og der tรฆndes pรฅ svag varme.
- Rรธr rundt indtil alt er smeltet og samlet. Chokoladen mรฅ ikke bliver for varm, da den sรฅ bliver misfarvet. Tilsรฆt flormelis og evt. ekstra vand, mens der rรธres til glasuren har en passende konsistens.
- Denne glasur giver en meget blank og indbydende overflade.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.

















Kommentarer
Ingen kommentarer