Blank chokoladeglasur bliver flot blank, når den tørrer op. Chokoladeglasuren er ekstra god til kager, som bliver lavet i en bradepande f.eks. chokoladekage, da den giver hele kagen en flot overflade, men også cupcakes og lagkager, bliver smukkere med denne fine glasur.
Der findes en lidt billigere udgave af chokoladeglasur, den hedder kakaoglasur og er ganske udmærket, blot tørrer den ikke helt så flot blank op.
Den finder du opskrift på her.
Prøv også kakaoglasur
Gå til
Smør og mælk i glasur
Hvorfor er der smør i nogen opskrifter på kakaoglasur?
Det er ofte gamle opskrifter hvor smør tilsættes. Smør bliver stift og hårdt når det bliver koldt.
Men, glasur skal ikke blive hårdt, så smør skal ikke tilsættes glasur. Derudover, er det heller ikke nødvendigt, at tilsætte mælk, da mælken bleger glasuren og det er ikke det vi ønsker.
Vi ønsker en dyb mørk flot blank glasur.
Blank chokoladeglasur med chokolade
I denne opskrift bruger vi ægte chokolade, da det hæver kvaliteten på glasuren, så den får en mere cremet konsistens og får den blanke overflade, som lige får kagen til, at se mere indbydende ud.
Brug chokolade på med et indhold på ca. 55 % kakao.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 2 min. Tilberedningstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 12 min. Opskrift til en kage på ca. 30 cm i diameter.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Chokolade, kakao og vand, kommes i en lille gryde og der tændes på svag varme.
- Rør rundt indtil alt er smeltet og samlet. Chokoladen må ikke bliver for varm, da den så bliver misfarvet.
- Tilsæt flormelis og evt. ekstra vand, mens der røres til glasuren har en passende konsistens.
- Når du har rørt glasur færdig, fås en meget blank og indbydende overflade.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Vand kan erstattes af mælk, hvis dette ønskes
- Brug ikke billig kogechokolade, da glasuren så har tildens til, at blive hvidlig i farven.
❓ FAQ
Nej, det er ikke nødvendigt
Det er gamle opskrifter hvor smør tilsættes. Smør bliver stift og hårdt når det bliver koldt. Men, glasur skal ikke blive hårdt, så smør skal ikke tilsættes glasur.
Opskrift med noter
Blank chokoladeglasur
Bedøm gerne opskriften
Sådan gør du
- Chokolade, kakao og vand, kommes i en lille gryde og der tændes på svag varme.
- Rør rundt indtil alt er smeltet og samlet. Chokoladen må ikke bliver for varm, da den så bliver misfarvet. Tilsæt flormelis og evt. ekstra vand, mens der røres til glasuren har en passende konsistens.
- Denne glasur giver en meget blank og indbydende overflade.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer