Glutenfri flutes med fire slags mel
Af Min Madopskrift
Antal 3 stk.
Glutenfri flutes lavet med 4 slags mel og drysset over med rosmarin og groft salt.
Glutenfri flutes passer godt som tilbehรธr mange slags mad og/eller som et godt gammeldags landgangsbrรธd.
Prรธv og erstatte rosmarin med timian, oregano eller andre tรธrrede krydderurter for variationens skyld.
Ingredienser:
- 5ยฝ dl lunkent vand
- 20 g gรฆr
- 1ยฝ tsk. honning
- 1 tsk. fint havsalt
- 2 โ spsk. Fiber
- 2ยฝ spsk. olivenolie
- 75 g kikรฆrtemel
- 74 g majsmel
- 75 g boghvedemel
- ca. 250 g fuldkornsrismel
- 1 รฆg til pensling
- rosmarin
- groft havsalt
Fremgangsmรฅde:
Gรฆren rรธres ud i vandet og tilsรฆttes honning. Lad blandingen stรฅ 4-5 min, indtil gรฆren begynder at arbejde.
Rรธr salt og olie i blandingen. Tilsรฆt Fiber.
Pisk det godt sammen med blandingen. Lad det stรฅ et par min til det gelerer.
Tilsรฆt kikรฆrtemel, majsmel, boghvedemel og ca. halvdelen af rismelet og rรธr det grundigt med en rรธremaskine eller hรฅndmikser (dejkroge).
Tilsรฆt nu rismel til det bliver en fast dej og rรธr det et par min. Drys lidt rismel pรฅ et bord, hรฆld dejen ud og รฆlt den med hรฆnderne.
Tilsรฆt rismel til det bliver en glat og spรฆndstig dej, der lige slipper bordet. Den skal ikke vรฆre lige sรฅ mรฆttet med mel som en alm. hvededej.
Del dejen i 3 stykker. Drys evt. lidt mere rismel pรฅ bordet og rul hvert stykke dej til en lang pรธlse. Lรฆg dem pรฅ en bageplade med bagepapir pรฅ. Dรฆk med et fugtigt klรฆde og lad dem hรฆve ca. 1 time.
Nรฅr de har hรฆvet, ridses de skrรฅt pรฅ langs og pensles med sammenpisket รฆg. Drys med rosmarin og groft havsalt. Bag flรปtene ved 225ยฐC pรฅ 2. รธverste ribbe i ca. 25 min. Tag dem ud og lad dem kรธle af pรฅ en rist.
Tips
Er velegnet til frysning.
Kilde og billede er fra: glutenfristart.dk





Based on 8 Review(s)

















Kommentarer
Ingen kommentarer