• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Lammekød opskrifter

    Lammekoteletter med mynte

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 6 måneder siden

    Lammekoteletter med rosmarin og mynte

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Mynte og rosmarin sammen er skønne krydderier til lammekød, der her serveres med courgetter og forårsløg. Lammekoteletter med mynte og rosmarin, kan serveres som lækker gæstemad, men kan også spises, når det skal være ekstra lækkert hverdagsmad. Hver opmærksom på, at der findes et hav af forskellige mynter. Grøn mynte er speciel god til myntesovs og det den Englænderne foretrækker. Groft langtidshævet hvedebrød og ovnbagte kartofler er godt tilbehør.

    Prøv også lammekølle på rotisseri i gasgrill

    Gå til
    • Sådan kan du også gøre
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Sådan kan du også gøre

    I stedet for, at stege koteletterne på panden, som vist i opskriften, kan man krydre en hel lammekølle i rosmarin og mynte

    Lammekoteletter med rosmarin og mynte
    Lammekoteletter med rosmarin og mynte

    📋 Opskrift

    Lammekoteletter med rosmarin og mynte

    Lammekoteletter med mynte og rosmarin

    Opskrift på Lammekoteletter med mynte og rosmarin
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 10 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 76 %

    Ingredienser
      

    • 12 stk. lammekoteletter
    • 1 spsk. Smør
    • 1 spsk. mynte (frisk ikke pebermynte)
    • 1 spsk. rosmarin
    • 1 tsk. salt og knivspids peber

    Tilbehør lammekoteletter:

    • 2 stk. courgetter (skåret i terninger)
    • 10-12 stk. forårsløg (dampede)
    • 25 g smør
    • 1 spsk. mynte (frisk)
    • 25 g smør
    • 1 spsk. olivenolie
    • 1 tsk. Salt og lidt peber
    • 1 dl. citronsaft
    • 50 g oliven (sorte)

    Ekstra tilbehør

    • 1000 g kartofler
    • 1 håndfuld salvie
    • 1 tsk. salt og lidt peber
    • 2 spsk. olivenolie

    Pynt til lammekoteletter:

    • 1 håndfuld mynteblade (skyllede friske )
    • 1 stk. citron (citronskiver)

    Sådan gør du
     

    • Køb koteletterne eller skær dem f.eks. ud af en lammekølle. Du kan også stege lammekøllen hel, og så skære koteletterne ud.
    • Krydr kødet med rosmarin, salt og peber på begge sider.
    • Steg lammekoteletterne i smør på panden 2-3 minutter på hver side efter tykkelse.
    • Drys kødet med lidt mynte, salt og peber, stil det til side og hold varmt.
    • Klargør forårsløg og damp dem møre.
    • Skyl og skær courgetterne i terninger.
    • Svits courgetterne i smør og olie på panden i 3-4minutter, mens der røres.
    • Courgetterne skal være møre, men også en anelse sprøde, når de er færdige.
    • Smag courgetterne til med salt, peber og citronsaft og anret dem på varme tallerkener med kød og forårsløg og pynt med mynte og citron. Anret kartofler i en skål.

    Ekstra tilbehør

    • Ønskes der kartofler, skrælles disse og skæres i stave eller skiver.
    • Salvie skylles og duppes tør og skæres derefter i strimler.
    • Fordel kartofler på en bageplade og fordel resten af ingredienserne undtagen salvie på bagepladen.
    • Giv kartoflerne 200° i ca. 20 minutter. De kan med fordel vendes efter fem minutter, så de ikke hænger fast. Herefter fordeles den friskskårne salvie og det hele får ca. 15 minutter eller indtil kartofler er gyldne og møre.

    Noter

    • Brug f.eks. en hele lammekølle, som skæres ud til koteletter.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1518kcal (76%) | Kulhydrater: 53g (18%) | Protein: 70g (140%) | Fedt: 114g (175%) | Mættet fedt: 48g (300%) | Flerumættet fedt: 9g | Enkelumættet fedt: 48g | Trans fedt: 1g | Fiber: 9g (38%) | Sukker: 6g (7%) | Vitamin A: 1102IU (22%) | Vitamin C: 91mg (110%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 3mg (20%) | Vitamin K: 92µg (88%) | Calcium: 169mg (17%) | Kopper: 8mg (400%) | Folat: 162µg (41%) | Jern: 9mg (50%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 171mg (43%) | Fosfor: 792mg (79%)
    Keyword Lammekoteletter med mynte, Lammekoteletter med rosmarin
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 10 minutter. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 2 timer. Opskrift til 6 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 12 stk. lammekoteletter
    • 1 spsk. Smør
    • 1 spsk. mynte (frisk ikke pebermynte)
    • 1 tsk. salt og knivspids peber

    Tilbehør lammekoteletter:

    • 2 stk. courgetter (skåret i terninger)
    • 10-12 stk. forårsløg (dampede)
    • 25 g smør
    • 1 spsk. mynte (frisk)
    • 25 g smør
    • 1 spsk. olivenolie
    • 1 tsk. Salt og lidt peber
    • 1 dl. citronsaft
    • 50 g oliven (sorte)

    Ekstra tilbehør

    • 1000 g kartofler
    • 1 håndfuld salvie
    • 1 tsk. salt og lidt peber
    • 2 spsk. olivenolie

     🍒Pynt

    • 1 håndfuld mynteblade (skyllede friske )
    • 1 stk. citron (citronskiver)

    🔪 Sådan gør du

    1. Køb koteletterne eller skær dem f.eks. ud af en lammekølle. Du kan også stege lammekøllen hel, og så skære koteletterne ud.
    2. Krydr kødet med rosmarin, salt og peber på begge sider.
    3. Steg lammekoteletterne i smør på panden 2-3 minutter på hver side efter tykkelse.
    4. Drys kødet med lidt mynte, salt og peber, stil det til side og hold varmt.
    5. Klargør forårsløg og damp dem møre.
    6. Skyl og skær courgetterne i terninger.
    7. Svits courgetterne i smør og olie på panden i 3-4minutter, mens der røres.
    8. Courgetterne skal være møre, men også en anelse sprøde, når de er færdige.
    9. Smag courgetterne til med salt, peber og citronsaft og anret dem på varme tallerkener med kød og forårsløg og pynt med mynte og citron. Anret kartofler i en skål.

    Ekstra tilbehør

    • Ønskes der kartofler, skrælles disse og skæres i stave eller skiver.
    • Salvie skylles og duppes tør og skæres derefter i strimler.
    • Fordel kartofler på en bageplade og fordel resten af ingredienserne undtagen salvie på bagepladen.
    • Giv kartoflerne 200° i ca. 20 minutter. De kan med fordel vendes efter fem minutter, så de ikke hænger fast. Herefter fordeles den friskskårne salvie og det hele får ca. 15 minutter eller indtil kartofler er gyldne og møre.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Brug f.eks. en hele lammekølle, som skæres ud til koteletter.

    ❓ FAQ

    Kan man erstatte lammekoteletter?

    Ja, lammekoteletterne kan skæres ud af lammekøllen.

    Forskellige mynter
    Forskellige mynter, bla. rød mynte, æblemynte, pebermynte
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Mere fra Lammekød opskrifter

    • Lammeculotte med rosmarinkartofler

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Hovedretter, Lammekød opskrifter, Mad på 30 minutter Tags: citron, forårsløg, kartofler, Lammekød, Mynte, oliven, Rosmarin, Salvie, squash

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Blandet saft lavet på saftkoger
    • Valnøddesnaps

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Blommekage New York Times
    • Blommetærte med marcipan
    • Bedste metode til, at fjerne ukrudt mellem fliser

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind