Myslibrød med kerner
Giver 2 to myslibrød
Myslibrød med kerner er sundt og ligger godt i maven. Du kan evt. tilsætte en færdig mysliblanding eller bruge vores foreslåede ingredienser i en kombination.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Myslibrød med kerner:
- 125 g økologsik grovvalsede havregryn
- 150 gram tørret frugtmix med tranebær
- 5 tørrede abrikoser, grofthakkede
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. smør
- 2 tsk. salt
- 4 dl vand, kogende
- 3 dl vand, håndvarmt
- 50 g gær
- 4 tørrede figner, grofthakkede
- 50 g hasselnødder, grofthakkede
- 50 g mandler, hakkede
- 100 g græskarkerner
- 100 g valnødder
- 200 g rugmel, groft
- Ca. 150 g hvedemel
Fremgangsmåde Myslibrød med nødder og kerner:
Kog vandet. Tag en meget stor skål og kom havregryn, abrikoser, tørret frugtmix, honning og smør op i en skål.
Hæld det kogende vand over blandingen, og rør rundt. Sæt det til afkøling med et viskestykke over.
Rør gæren ud i håndvarmt vand, og tilsæt det til havregrynsblandingen, når gæren bruser.
Tilsæt figner, hasselnødder, mandler, valnødder, halvdelen af græskarkernerne, salt og rugmelet, til blandingen og rør godt rundt.
Nu tilsætter du hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen har den rette konsistens.
Dejen sættes lunt til hævning, i cirka ½ time under et fugtigt viskestykke.
Rul dejen forsigtigt ud. Del dejen i to dele, som formes til to brød uden at blive æltet.
Hæld nu resten af græskarkernerne ud på køkkenbordet, og rul dejene i kernerne så de fordeles på toppen.
Læg dejene i smurte forme, og lad dem efterhæve, i cirka 1 time.
Brød:
Bag brødene i cirka 45 minutter først i 15 minutter ved 200 grader og resten af tiden ved 175 grader.
Tag dem ud af formene og lad dem afkøle på risten.
Efter ca. 20 minutter, er brødene klar til at spise.
Prøv også vores grahamsboller
Tips til Myslibrød med nødder og kerner
Du kan komme fiber i og erstatte lidt af melet.
Kommentarer
Ingen kommentarer