Drømmekage er en fantastisk lækker gammeldags høj kage, som var meget populær i 80erne. Drømmekage Danmarks bedste, er lavet af de bedste ingredienser. Kagen har krydret kokostopping med brun farin, som giver den specielle smag.
Prøv også Klassisk drømmekage
Gå til
📖 Opskrift
Danmarks bedste drømmekage
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 4 stk. æg
- 300 g sukker (Evt. rørsukker)
- 250 g hvedemel (økologisk)
- 3 tsk. bagepulver
- ½ stk. vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
- 2 dl letmælk (økologisk)
- 50 g smør (eller margarine (evt. halvt af hver))
Fyld
- 100 g smør eller margarine (evt. halvt af hver)
- 150 g kokosmel
- 250 g brun farin
- ½ dl letmælk (økologisk)
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker til en æggesnaps.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det forsigtigt i dejen.
- Varm mælk og smør (fingervarmt) og vend det forsigtigt i dejen.
- Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen midt i ovnen.
Fyld
- Kom smør/margarine, kokosmel, farin og mælk i en gryde og bring det langsomt i kog under omrøring.
- Tag kagen ud og skru op for ovnen. Fordel fyldet på kagen og bag den færdig, stadig midt i ovnen.
- Kagen afkøles og kan spises efter ca. 20 minutter.
Noter
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid ca. 40 min. Opskrift til 12 personer.
🥘 Ingredienser
- 4 stk. æg
- 300 g sukker (Evt. rørsukker)
- 250 g hvedemel (økologisk)
- 3 tsk. bagepulver
- ½ stk. vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
- 2 dl letmælk (økologisk)
- 50 g smør (eller margarine (evt. halvt af hver))
🍳 Fyld
- 100 g smør eller margarine (evt. halvt af hver)
- 150 g kokosmel
- 250 g brun farin
- ½ dl letmælk (økologisk)
🔪 Sådan gør du
- Pisk æg og sukker til en æggesnaps.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det forsigtigt i dejen.
- Varm mælk og smør (fingervarmt) og vend det forsigtigt i dejen.
- Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen midt i ovnen.
🍳 Fyld
- Kom smør/margarine, kokosmel, farin og mælk i en gryde og bring det langsomt i kog under omrøring.
- Tag kagen ud og skru op for ovnen. Fordel fyldet på kagen og bag den færdig, stadig midt i ovnen.
- Kagen afkøles og kan spises efter ca. 20 minutter.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Det er nemt at lave sit eget ægte vaniljesukker. Skrab den halve stang fri for vanilje og bland det med sukker.
❓ FAQ
Ja, skær kagen ud i rette stykker og frys dem ned enkeltvis.
Du skal bruge ingredienser med samme temperatur, og så skal dejen bages ved mindst 175 grader. Pas på med, at bruge for stort fad, da drømmekagen ellers risikerer at falde helt sammen og blive flad.
En drømmekage skal være høj, svampet med et tykt lag kokostopping.
Skriv en kommentar