Den klassiske julesmåkage, som mange husker fra deres barndom! Jødekager med kanel, er en sprød småkage, som smager rigtigt godt til kaffe eller en dejlig varm kop Te. Du kan forme jødekager i forskellige figurer med en udstikker, så de ser mere indbydende ud i skålen med småkager, når du serverer dem.
Gå til
Opskrift med noter
Jødekager med kanel
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 250 g Hvedemel (økologisk )
- 125 g Sukker
- ½ tsk. Hjortetaksalt
- 200 g Smør (eller margarine)
Sådan gør du
- Bland mel, sukker og hjortetaksalt i en skål. Smuldr smør eller margarine ind i mel blandingen.
- Ælt dejen sammen.
- Del den i 2 portioner og form dem til korte ruller (ca. 6 cm i diameter).
- Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller i fryseren i ca. ½ time.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Bland kanel og sukker sammen i en skål.
- Skær rullerne ud i tynde kager. Pensl dem med æg og drys en lille smule kanelsukker på midten af hver kage.
- Flyt forsigtigt, med en paletkniv, over på plader med bagepapir og bag kagerne øverst i ovnen.
- Bagetiden er omkring 5 – 10 min. så hold øje med dem hele tiden.
- Lad jødekager med kanel, køle af på en bagerist.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Køletid ca. 2 timer. Samlet tid ca. 2 timer og 10 min. Opskrift giver 50 stk..
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 250 g Hvedemel (økologisk )
- 125 g Sukker
- ½ tsk. Hjortetaksalt
- 200 g Smør (eller margarine)
🥬Pynt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Bland mel, sukker og hjortetaksalt i en skål. Smuldr smør eller margarine ind i mel blandingen.
- Ælt dejen sammen.
- Del den i 2 portioner og form dem til korte ruller (ca. 6 cm i diameter).
- Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller i fryseren i ca. ½ time.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Bland kanel og sukker sammen i en skål.
- Skær rullerne ud i tynde kager. Pensl dem med æg og drys en lille smule kanelsukker på midten af hver kage.
- Flyt forsigtigt, med en paletkniv, over på plader med bagepapir og bag kagerne øverst i ovnen.
- Bagetiden er omkring 5 – 10 min. så hold øje med dem hele tiden.
- Lad jødekager med kanel, køle af på en bagerist.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Jødekager må ikke blive for brune, de skal helst være lyse.
Kommentarer
Ingen kommentarer