Julesmåkager der smager godt, er ikke svære at finde. Særligt vaniljekranse bliver der bagt mange af i julen. Der er mange opskrifter på vaniljekrans, men ofte er de næsten ens. Her er den gode klassiske opskrift på vaniljekranse, fra gamle dage.
Prøv også vaniljekranse med marcipan
Gå til
Vaniljekranse med vaniljesukker eller vanilje
Er der noget som ikke skal laves om, så er det opskrifter på julens småkager, da de gerne må smage, som da man var barn. Derfor får du her en opskrift, som vi har bagt i mange år. Som med mange gamle opskrifter, var den skrevet ned i en bog som vi fik. Så var der rettet lidt hist og pist i opskriften. Noget var streget ud, andet var ændret fra 1 tsk. til en halv. Men, her får du alletiders bedste opskrift på vaniljekranse. Du kan selv vælge i opskriften, om du vil bruge ægte vanilje eller vaniljesukker.
Sukker
Vi har reduceret sukkeret i denne opskrift med ca. 50 gram, men de er stadig søde, sprøde og lækre. Glæd dig over, at du kan spise en ekstra vaniljekrans med denne opskrift.
Opskrift med noter
Vaniljekranse
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 250 gram hvedemel
- 50 gram mandelmel
- 175 gram smør (eller margarine)
- 125 gram sukker
- 1 stk. vaniljestang (eller 1 spsk. vaniljesukker)
- 1 stk. æg
- ½ tsk. hjortetakssalt
Sådan gør du
- Kom 50 g mandler i en multihakker og hak dem til mandelmel. Har du ikke mandler kan du bruge almindeligt mandelmel.
- Bland mandelmel og hvedemel. Margarinen/smør smuldres i melet.
- Hjortetakssalt kommes i og røres rundt.
- Tilsæt kornene af vaniljestangen eller 1 spsk. vaniljesukker og rør det rundt.
- Resten af ingredienserne blandes i og æltes hurtigt sammen.
- Dejen pakkes ind i film og stilles koldt i ca. en time.
- Dejen køres igennem en kødhakker med en stjerneformet plade. Stykker skal være ca. 9 – 10 cm. Du kan også bruge en sprøjtepose.
- Stykker formes til kranse og lægges på en bageplade med bagepapir.
- Vaniljekransene bages til de er lysebrune ved 180 grader i ca. 10 minutter.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedning ca. 10 min. Samlet tid ca. 1 time og 20 min. Opskrift giver 30 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Til vaniljekranse skal du bruge
- 250 gram mel
- 175 gram smør/margarine
- 125 gram sukker
- 1 stang vanilje eller 1 spsk. vaniljesukker
- 1 æg
- ½ tsk. hjortetakssalt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde vaniljekranse
- Margarinen/smør smuldres i melet.
- Hjortetakssalt kommes i.
- Tilsæt kornene af vaniljestangen eller 1 spsk. vaniljesukker.
- Resten af ingredienserne blandes i og æltes hurtigt sammen.
- Dejen pakkes ind i film og stilles koldt i ca. en time.
- Dejen køres igennem en kødhakker med en stjerneformet plade. Stykker skal være ca. 9 – 10 cm. Du kan også bruge en sprøjtepose.
- Stykker formes til kranse og lægges på en bageplade med bagepapir.
- Vaniljekransene bages til de er lysebrune ved 180 grader i ca. 10 minutter.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan erstatte lidt af hvedemelet med 50 gram knuste mandler eller mandelmel.
Kommentarer
Ingen kommentarer