Kokoskranse er en småkage, som er velegnet som julesmåkage. Kokoskranse minder om vaniljekranse, men har en lidt grovere struktur. Smagen er meget fin, med en mild eftersmag af kokos.
Prøv også vaniljekranse
Gå til
📋 Opskrift med noter
Kokoskranse med vanilje
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
Ingredienser kokoskranse:
- 250 g hvedemel
- ¼ tsk. bagepulver
- 1 stk. vaniljestang (Evt. 1½ tsk. økologisk vanilje pulver.)
- 125 g flormelis
- 100 g kokosmel
- 250 g smør (økologisk)
Sådan gør du
Fremgangsmåde kokoskranse:
- Hvedemel, bagepulver, vanilje og flormelis sigtes sammen.
- Kokosmel blandes i.
- Smørret smuldres ud, og æltes i meleblandingen.
- Dejen lægges evt. ca.10 minutter på køl.
- Dejen køres igennem en køkkenmaskine med stjerne hul, i lange strimler.
- Strimlerne skæres i ca. 7 cm. stykker, og formes til kranse.
- Lægges på plade med bagepapir eller smurt bageplade.
- Bages i midten i en 185 grader varm ovn i ca. 8 minutter.
- Lad kagerne ligge på pladen 4 – 5 minutter, inden de flyttes over på en rist.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 8 min. Samlet tid er ca. 28 min. Opskrift giver ca. 80 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser kokoskranse:
- 250 g hvedemel
- ¼ tsk. bagepulver
- 1 stk. vaniljestang (Evt. 1½ tsk. økologisk vanilje pulver.)
- 125 g flormelis
- 100 g kokosmel
- 250 g smør (økologisk)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde kokoskranse:
- Hvedemel, bagepulver, vanilje og flormelis sigtes sammen.
- Kokosmel blandes i.
- Smørret smuldres ud, og æltes i meleblandingen.
- Dejen lægges evt. ca.10 minutter på køl.
- Dejen køres igennem en køkkenmaskine med stjerne hul, i lange strimler.
- Strimlerne skæres i ca. 7 cm. stykker, og formes til kranse.
- Lægges på plade med bagepapir eller smurt bageplade.
- Bages i midten i en 185 grader varm ovn i ca. 8 minutter.
- Lad kagerne ligge på pladen 4 – 5 minutter, inden de flyttes tover på en rist til afkøling.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan smelte lidt mørk chokolade, og så dyppe bunden i chokoladen.
- Du kan bruge vaniljestang og vaniljepulver men du kan også bruge begge dele.
❓ FAQ
Ja, du kan f.eks. nulrer 50 gram marcipan ind i melet.
Kommentarer
Ingen kommentarer