Snickerskage med mørk og hvid chokolade
Af Min Madopskrift
24 store stykker kage i bradepande på 30 x 40 cm
Snickerskage er en kraftig, ikke særlig høj og tung kage, som faktisk smager som en snickers bar. Børnene elsker snickerskage, så bag den, hvis du får gæster med børn.
Dine venner vil blive overrasket over, at du faktisk kan lave snickers barer i kageform.
Snickerskagen, er perfekt til at opbevaring i køleskabet, og kan sagtens holde sig en uge der. Smagen forandrer sig ikke, og du har altid lige et dejligt stykke kage at spise, uanset om du bare trænger til lidt sødt, eller du får gæster.
Snickerskagen er i tre lag. Kagebund med et lag af peanuts. Derpå kommes karamel og et tykt lag lækker chokolade.
De tre lag gør, at kagen er lidt tidskrævende. Men til gengæld får du en meget velsmagende kage, som bør spises kold, og i mindre kagestykker, da det er en lidt tung kage.
Ingredienser Snickerskage:
Kagebund:
- 200 gram Kærgården smør
- 4 dl sukker
- 4 mellem æg
- 4 dl mel
- 2 tsk. bagepulver
- 350 gram saltede peanuts
Fremgangsmåde Snickerskage:
Rør sukker og smør sammen, til det har en blød konsistens.
Tilsæt derefter et æg ad gangen.
Rør rundt hele tiden.
Sigt bagepulver og mel godt sammen og rør det i blandingen.
Beklæd ildfast fad eller bradepande med bagepapir.
Fordel dejen i en bradepande eller et ildfast fad, som sættes lige under midten.
Drys og fordel nu peanuts hen over.
Kom det i en forvarmet ovn, og bag det i ca. 20 min ved 200 grader.
Når der er gået ca. 15 min. kigges der til kagen.
Stik en strikkepind ind gennem kagen, og se om den er bagt. Hænger der dej ved, skal den have mere, ellers tag den ud.
Karamel:
- 1 dl fløde
- 1 dl mørk sirup
- 2 spsk. kakao
- 2 tsk. vaniljesukker
- 50 g smør
- 2 dl sukker
Imens blandes alle ingredienserne til karamelmassen.
Kom ingredienserne i en tykbundet gryde. Bring det langsomt i kog.
Lad simre i ca. 10 minutter, til det er tyndtflydende. Der skal røres rundt i massen hele tiden, så den ikke brænder på. Hvis karamellen brænder på, skal den kasseres og en ny portion skal laves.
Karamellen fordeles på den færdige kage, mens kagen endnu er lun.
Chokolade:
- 150 g mørk chokolade (Vi anbefaler fra Odense marcipanfabrik)
- 100 gram hvid chokolade
Kagen med karamellen og peanuts skal nu køle helt ned. Imens smeltes chokoladestykkerne over vandbad. Hæld derefter den smeltede chokolade ud over kagen og fordel den oven på kagen.
Nu skal chokoladen stivne lidt. Når chokoladen er næsten stivnet, skæres den ud i 24 stykker.
Sæt nu kagen i køleskabet, og lad den blive helt kold, så chokoladen stivner helt.
Opbevar kagen i lufttæt beholder i køleskabet, derved bevares den gode smag, og kagen bliver mere delikat. Serveres kagen ved stuetemperatur, bliver smagen meget kraftig og lidt fed i konsistensen.
Snickerskagen kan fryses ned.
Kommentarer
Ingen kommentarer