Snickerskage med mรธrk og hvid chokolade
Af Min Madopskrift
24 store stykker kage i bradepande pรฅ 30 x 40 cm
Snickerskage er en kraftig, ikke sรฆrlig hรธj og tung kage, som faktisk smager som en snickers bar. Bรธrnene elsker snickerskage, sรฅ bag den, hvis du fรฅr gรฆster med bรธrn.
Dine venner vil blive overrasket over, at du faktisk kan lave snickers barer i kageform.
Snickerskagen, er perfekt til at opbevaring i kรธleskabet, og kan sagtens holde sig en uge der. Smagen forandrer sig ikke, og du har altid lige et dejligt stykke kage at spise, uanset om du bare trรฆnger til lidt sรธdt, eller du fรฅr gรฆster.
Snickerskagen er i tre lag. Kagebund med et lag af peanuts. Derpรฅ kommes karamel og et tykt lag lรฆkker chokolade.
De tre lag gรธr, at kagen er lidt tidskrรฆvende. Men til gengรฆld fรฅr du en meget velsmagende kage, som bรธr spises kold, og i mindre kagestykker, da det er en lidt tung kage.
Ingredienser Snickerskage:
Kagebund:
- 200 gram Kรฆrgรฅrden smรธr
- 4 dl sukker
- 4 mellem รฆg
- 4 dl mel
- 2 tsk. bagepulver
- 350 gram saltede peanuts
Fremgangsmรฅde Snickerskage:
Rรธr sukker og smรธr sammen, til det har en blรธd konsistens.
Tilsรฆt derefter et รฆg ad gangen.
Rรธr rundt hele tiden.
Sigt bagepulver og mel godt sammen og rรธr det i blandingen.
Beklรฆd ildfast fad eller bradepande med bagepapir.
Fordel dejen i en bradepande eller et ildfast fad, som sรฆttes lige under midten.
Drys og fordel nu peanuts hen over.
Kom det i en forvarmet ovn, og bag det i ca. 20 min ved 200 grader.
Nรฅr der er gรฅet ca. 15 min. kigges der til kagen.
Stik en strikkepind ind gennem kagen, og se om den er bagt. Hรฆnger der dej ved, skal den have mere, ellers tag den ud.
Karamel:
- 1 dl flรธde
- 1 dl mรธrk sirup
- 2 spsk. kakao
- 2 tsk. vaniljesukker
- 50 g smรธr
- 2 dl sukker
Imens blandes alle ingredienserne til karamelmassen.
Kom ingredienserne i en tykbundet gryde. Bring det langsomt i kog.
Lad simre i ca. 10 minutter, til det er tyndtflydende. Der skal rรธres rundt i massen hele tiden, sรฅ den ikke brรฆnder pรฅ. Hvis karamellen brรฆnder pรฅ, skal den kasseres og en ny portion skal laves.
Karamellen fordeles pรฅ den fรฆrdige kage, mens kagen endnu er lun.
Chokolade:
- 150 g mรธrk chokolade (Vi anbefaler fra Odense marcipanfabrik)
- 100 gram hvid chokolade
Kagen med karamellen og peanuts skal nu kรธle helt ned. Imens smeltes chokoladestykkerne over vandbad. Hรฆld derefter den smeltede chokolade ud over kagen og fordel den oven pรฅ kagen.
Nu skal chokoladen stivne lidt. Nรฅr chokoladen er nรฆsten stivnet, skรฆres den ud i 24 stykker.
Sรฆt nu kagen i kรธleskabet, og lad den blive helt kold, sรฅ chokoladen stivner helt.
Opbevar kagen i lufttรฆt beholder i kรธleskabet, derved bevares den gode smag, og kagen bliver mere delikat. Serveres kagen ved stuetemperatur, bliver smagen meget kraftig og lidt fed i konsistensen.
Snickerskagen kan fryses ned.





Based on 36 Review(s)


















Kommentarer
Ingen kommentarer