Krydret asiatisk burger, hvor du selv bestemmer hvor stærk burgeren skal være. Vietnamesisk bánh mì burger med oksekød, er en krydret burger der smager helt fantastisk lækkert.
Og så er burgeren faktisk ret nem at lave, selvom der bruges en del ingredienser. Wow den er lækker og ser også imponerende ud, når den serveres.
Vi laver denne burger med en brioche burgerbolle, men du kan selvfølgelig bruge en almindelig burgerbolle.
Har du mulighed for, at købe det originale bánh mì brød, vil det være helt perfekt. Bánh mì er en slags fladbrød der sælges i asiatiske specialforretninger.
Vi laver sprøde fedtfattige pommes frites i rotisserie, men du kan også servere ovnkartofler til.
Se hvor nemt det er, at få de lækreste sprøde frites uden olie, men med masser af smag.
Prøv også tømmermænds burger
Gå til
Blive kongen af pommes frites
I mange opskrifter er det virkelig tidskrævende at lave sprøde pommes frites. Hvis du har en grill og et rotisserie, kan du se hvordan du kan lave de lækreste sprøde fedtfattige frites uden det store arbejde og evt. mens du nyder et godt glas vin eller øl.
Vi har krydret pommes frites med både paprika og timian, som det kan ses på billedet, men det er ikke nødvendigt.
Spar tid
Hvis du laver pommes frites i ovnen, eller helt udelader dem, kan du spare tid, da der skal bruges en del tid på tilberedningen af dem. Beregn 45 min. i grill og 30 min i ovn.
Salat
I denne opskrift på vietnamesisk burger, bruger vi flere slags frisk salat. Du kan være heldig, at købe forskellige mix salater i det lokale supermarkeder.
Du kan også bruge årstidens salat og kan eller vil du kun bruge en slags salat, kan du sagtens lave denne burger alligevel.
Vi har sammensat disse tre salater fordi, de smager forskelligt og sammen giver en god smag.
Syltet grønt
Det er så nemt, at lave hurtige syltede grøntsager. Fordelen er, at så er vitaminerne også bibeholdt, da grøntsagerne jo er friske.
Vi bruger ganske almindeligt eddike, men du kan også bruge en finere og dyrere eddike.
Du kan lade grøntsagerne ligge i eddiken, hvis du ikke får brugt dem allesammen.
De syltede grøntsager, kan holde sig en uge eller mere i køleskabet, blot de er klargjort godt.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Syltede grøntsager
- 4 stk. gulerødder
- 1 stk. agurk
- 1 dl eddike
- 1 dl sukker
Pommes frites
- 1200 g kartofler (klargjorte bagekartofler)
- 1 spsk. salt (groft)
- 1 spsk. paprika (kan udelades)
- ½ dl olivenolie (eller anden velegnet)
🥗Tilbehør
- 1 stk. lime (både)
- 1 spsk. chilisauce (stærk)
- 1 spsk. hoisinsauce
Bøf
- 400 g oksekød (hakket)
- 1 stk. squash
- ½ stk. rødløg
- ½ stk. chili (frisk rød)
- ½ spsk. fiskesauce
- 1 stk. æg
- 4 spsk. panko rasp (eller alm)
- 2 spsk. olivenolie (til stegning)
- 1 tsk. salt og knivspids peber
Chilimayonnaise
- 1 spsk. chilisauce (evt. asiatisk sriracha sauce)
- 4 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. limesaft
Mix salat
- 1 håndfuld friséesalat
- 1 håndfuld feldsalat
- 1 håndfuld radicchio salat
- ½ stk. rødløg
- 2 håndfuld mynte (frisk grøn)
- 2 håndfuld koriander (frisk)
Burger
- 4 stk. burgerbolle (brioche) eller bánh mì brød
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Syltede grøntsager
- Klargør grøntsager. Skræl gulerødder og skær dem i tynde strimler. Gør det samme med agurken. Du kan dog undlade, at skrælle agurk.
- Eddike og sukker kommes i en lille gryde og bringes i kog. Undgå at indånde dampene, da de svider i lungerne. Rør rundt indtil sukkeret er smeltet. Sættes til afkøling.
- Kom gulerod- og agurkeskiver i eddikelagen. Sæt låg på og lad det trække mindst 1 time.
Pommes frites
- Skræl bagekartoflerne. Skær de yderste sider væk, så du har en næsten firkantet kartoffel.
- Skær kartoflerne ud i lange firkantede pommes.
- Tag en stor frysepose og kom alle pommes i posen. Kom nu paprika og salt i posen og gnid det hele godt sammen.
- Har du et rotisserie og en kurv, kommer du pommes i kurven og læser videre og følger opskriften Rotisserie. Har du ikke sådan et, fortsætter du til Ovn.
Rotisserie
- Har du et rotisserie og en kurv, kommer du pommes i kurven og sætter rotisserie på grillen. Sæt varmen på højeste blus og på direkte varme.
- Nu drejer rotisserie rundt og pommes drejer med rundt. Her skal de være i ca. 45 minutter. Men, kig ind i mellem til pommes frites, da der er stor forskel på, hvordan de forskellige grill varmer, og hvor mange blus der skal være tændt.
- Når pommes er gyldne og sprøde er de færdige. Skal serveres straks og med et drys groft salt.
Ovn
- Sæt ovnen på 220 grader. Kom pommes på en eller to bageplader. De skal helst ikke røre hinanden for meget, da de ikke får farve der.
- Sæt dem ind midt i ovnen ved varmluft hvis du bruger to plader. Skrue varmen ned til ca. 180 til 190 grader når du bruger varmluft.
- Vend pommes en enkelt gang, så de får farve på alle sider.
- Serveres med et drys groft salt.
Bøf
- Pil og hak rødløg fint. Skyl squash og riv den på et rivejern. Chili hakkes fint.
- Tag en skål. Tilsæt finthakket rødløg, revet squash og chili. Rør det sammen. Tilsæt nu fiskesauce, æg og rasp og bland det sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber og rør det hele godt sammen. Sættes til side i ca. 10 minutter, eller mere, så smagen kan komme frem.
- Form nu 4 store ens bøffer og tryk dem flade. De skal være ca.1½ cm i højden. Krydres med salt og peber. Steges gyldne og sprøde på en stegepande med en smule olie. Ikke for meget. Tryk og hold bøffer flade med en paletkniv, så de ikke trækker sig sammen og bliver runde og tykke, da de så bliver for bløde i konsistensen.
Chilimayonnaise
- Tag en skål og tilsæt lidt chilisauce og mayonnaise. Rør det sammen.
- Smages til med friskpresset limesaft.
Mix salat
- Skyl salat og dup eller slyng den tør. De tre salater har forskellige smage, så mix dem godt sammen. Skæres i mindre stykker hvis det er nødvendigt.
- Pil og skær rødløg i halve løgringe
- Skyl og træk blade af krydderurter
🥗Tilbehør
- Hoisinsauce og chilisauce kommes i små skåle og sættes på bordet.
- Sæt de overskydende syltede grøntsager på bordet.
- Sæt en skål med ekstra halve løgringe på bordet.
Burger
- Boller varmes på grillen, brødrister eller i en ovn.
- Flæk burgerbolle og kom et tykt lag chilimayo på begge indvendige sider.
- Kom salat ovenpå. Derefter lægges bøffen, og der anrettes med syltede grøntsager ovenpå. Derefter drysses der med mynte og koriander og der sluttes af med halve løgringe. Sæt den øverste bolle ovenpå og giv burgeren i tryk med håndfladen.
🍽Servering
- Servér straks og tilbyd lime, løgringe, chilimayonnaise, stærk chilisauce, hoisinsauce og lækre sprøde pommes frites til.
Opskrift med noter
Vietnamesisk bánh mì burger med koriander
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 rotisserie
- 1 kurv til rotisserie
- 1 Grill
Ingredienser
Syltede grøntsager
- 4 stk. gulerødder
- 1 stk. agurk
- 1 dl eddike
- 1 dl sukker
Pommes frites
Tilbehør
- 1 stk. lime (både)
- 1 spsk. chilisauce (stærk)
- 1 spsk. hoisinsauce
Bøf
Chilimayonnaise
- 1 spsk. chilisauce (evt. asiatisk sriracha sauce)
- 4 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. limesaft
Mix salat
- 1 håndfuld friséesalat
- 1 håndfuld feldsalat
- 1 håndfuld radicchio salat
- ½ stk. rødløg
- 2 håndfuld mynte (frisk grøn)
- 2 håndfuld koriander (frisk)
Burger
- 4 stk. burgerbolle (brioche eller bánh mì brød)
Sådan gør du
Syltede grøntsager
- Klargør grøntsager. Skræl gulerødder og skær dem i tynde strimler. Gør det samme med agurken. Du kan dog undlade, at skrælle agurk.
- Eddike og sukker kommes i en lille gryde og bringes i kog. Undgå at indånde dampene, da de svider i lungerne. Rør rundt indtil sukkeret er smeltet. Sættes til afkøling.
- Kom gulerod- og agurkeskiver i eddikelagen. Sæt låg på og lad det trække mindst 1 time.
Pommes frites
- Skræl bagekartoflerne. Skær de yderste sider væk, så du har en næsten firkantet kartoffel.
- Skær kartoflerne ud i lange firkantede pommes.
- Tag en stor frysepose og kom alle pommes i posen. Kom nu paprika og salt i posen og gnid det hele godt sammen.
- Har du et rotisserie og en kurv, kommer du pommes i kurven og læser videre og følger opskriften Rotisserie. Har du ikke sådan et, fortsætter du til Ovn.
Rotisserie
- Har du et rotisserie og en kurv, kommer du pommes i kurven og sætter rotisserie på grillen. Sæt varmen på højeste blus og på direkte varme.
- Nu drejer rotisserie rundt og pommes drejer med rundt. Her skal de være i ca. 45 minutter. Men, kig ind i mellem til pommes frites, da der er stor forskel på, hvordan de forskellige grill varmer, og hvor mange blus der skal være tændt.
- Når pommes er gyldne og sprøde er de færdige. Skal serveres straks og med et drys groft salt.
Ovn
- Sæt ovnen på 220 grader. Kom pommes på en eller to bageplader. De skal helst ikke røre hinanden for meget, da de ikke får farve der.
- Sæt dem ind midt i ovnen ved varmluft hvis du bruger to plader. Skrue varmen ned til ca. 180 til 190 grader når du bruger varmluft.
- Vend pommes en enkelt gang, så de får farve på alle sider.
- Serveres med et drys groft salt.
Bøf
- Pil og hak rødløg fint. Skyl squash og riv den på et rivejern. Chili hakkes fint.
- Tag en skål. Tilsæt finthakket rødløg, revet squash og chili. Rør det sammen. Tilsæt nu fiskesauce, sukker, æg og rasp og bland det sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber og rør det hele godt sammen. Sættes til side i ca. 10 minutter, eller mere, så smagen kan komme frem.
- Form nu 4 store ens bøffer og tryk dem flade. De skal være ca.1½ cm i højden. Krydres med salt og peber. Steges gyldne og sprøde på en stegepande med en smule olie. Ikke for meget. Tryk og hold bøffer flade med en paletkniv, så de ikke trækker sig sammen og bliver runde og tykke, da de så bliver for bløde i konsistensen.
Chilimayonnaise
- Tag en skål og tilsæt lidt chilisauce og mayonnaise. Rør det sammen. Smages til med friskpresset limesaft.
Mix salat
- Skyl salat og dup eller slyng den tør. De tre salater har forskellige smage, så mix dem godt sammen. Skæres i mindre stykker hvis det er nødvendigt.
- Pil og skær rødløg i halve løgringe
- Skyl og træk blade af krydderurter
Tilbehør
- Hoisinsauce og chilisauce kommes i små skåle og sættes på bordet.
- Sæt de overskydende syltede grøntsager på bordet.
- Sæt en skål med ekstra halve løgringe på bordet.
Burger
- Boller varmes på grillen, brødrister eller i en ovn.
- Flæk burgerbolle og kom et tykt lag chilimayo på begge indvendige sider.
- Kom salat ovenpå. Derefter lægges bøffen, og der anrettes med syltede grøntsager ovenpå. Derefter drysses der med mynte og koriander og der sluttes af med halve løgringe. Sæt den øverste bolle ovenpå og giv burgeren i tryk med håndfladen.
- Servér straks og tilbyd lime, stærk chilisauce, hoisinsauce og lækre sprøde pommes frites til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ
- Du kan lave en chili ketchup, hvis du elsker ketchup og ikke kan undvære dette i din burger. Tag din favorit ketchup og kom i en skål. Tilsæt lidt chilisauce, rør det sammen og kom det ovenpå de syltede grøntsager.
- Du kan nøjes med en slags salat
- Servér din burger på varme tallerkner, en burger skal være rygende varm
❓ FAQ
Et krydret fladt brød, som bruges til, at vikle om mad.
Ja, hvis du undlader pommes frites, da de er lidt tidskrævende.
Nej
Lav bøffer så flade som muligt, og tryk på dem med en paletkniv og pres dem ned mod panden under tilberedningen. På denne måde får du de velkendte og velsmagende flade burger bøffer med stegeskorpe.
Kommentarer
Ingen kommentarer